Typer kommunikasjon non-verbal

Om de forskjellige kommunikasjonstyper og hvordan vi bygger dypere relasjoner

Folk i dag lærer bedre og bedre å være lykkelige alene hver dag. Men hvis vi var ærlige, ville vi finne ut at vi har funnet de lykkeligste øyeblikkene i våre liv på de forskjellige måtene å kommunisere med andre.

Så fremfor alt er det vi som har godt av å mestre dem bedre.

Den empatiske følelsen er forhåndsprogrammert i oss alle

Typer kommunikasjonsinnlevelse

Ikke tenk så mye på de andre, men forstå dem med hjertet

I lykkelige forhold går ikke-verbal kommunikasjon klart foran verbal kommunikasjon. Hvorfor er det sånn? Her er vår forklaring … Hvis vi har et langt og lykkelig forhold, enten det er et partnerskap eller et vennskap, bør vi være klare lenge for forståelse, kjærlighet, vilje til å inngå små og store kompromisser. Det krever mye krefter.

La oss være realistiske: vi kan bare heve dette for mennesker vi elsker dypt i våre hjerter. Så du trenger mennesker rundt deg som du virkelig liker å være sammen med. Så snart du må overbevise deg selv om at du bør “holde ut” noen fordi de er bra for deg, er det noe helt galt med det hele.

Vær ærlig med deg selv! 

Typer kommunikasjon kjærlighet

Mer om følelsenes rolle

La oss snakke litt mer om følelser og ikke-verbal kommunikasjon. La oss starte med det faktum at vi bør være klar over hvor mye følelser påvirker oss. De spiller en stor rolle i de avgjørelsene vi tar, og er også en veldig viktig motivasjonsfaktor.De er det sikreste tegnet på hvor høy vår livskvalitet er.

Men selv de mest populære menneskene kan noen ganger gå på nervene våre. Hva bør du gjøre da? Den mest intelligente tilnærmingen til følelser ville være å skape et miljø der alle mennesker kunne uttrykke følelsene sine fritt.

Tenk på hvor nøyaktig kommunikasjon er definert

Typer ikke-verbal kommunikasjon tydelig

I henhold til sender-mottaker-prinsippet sender dette bildet informasjon til oss

Typer kommunikasjon ikke-verbal lykke

Nonverbal og verbal kommunikasjon på et dypere nivå

Prøv alltid å ta både verbal og ikke-verbal kommunikasjon til et dypere nivå. Ved å gjøre det, må du prøve å forstå nøyaktig hva den andre personen skal si. Ikke bare ordene selv, men også karismaen, bevegelsene og til og med tonen spiller en viktig rolle.

Vi mottar klar informasjon, og det er “seier”

Typer kommunikasjon ikke-verbal vinner

Med sunn kommunikasjon og objektiv oppfatning kan vi alle være fredelige og fornøyde

Typer kommunikasjon følelser samtykke

Språklige midler

Lytt til ordene, eller prøv å forstå nøyaktig hva det ikke betyr å bruke dem. Du bør alltid være oppmerksom på at dette bare er det første laget i kommunikasjon. Det ville være en stor feil å stoppe på dette nivået. Her er også et tips om interkulturell kommunikasjon … Hvor godt snakker personen du snakker til, eller hvor godt forstår du språket du kommuniserer på? I noen tilfeller prøver man å komme med feil ordvalg fordi man overser en finess i ordvalget. Dette fører ofte til misforståelser. Hvis du finner noe støtende eller aggressivt om det du snakker til, bør du først prøve å finne ut hvordan det tolkes på det andre språket.

Dessverre mislykkes mange forhold på grunn av en forvrengt oppfatning

Kommunikasjonstyper bedre kommunikasjon

Nivået på følelser

Her kommer hjertet og den ikke-verbale kommunikasjonen til det emosjonelle nivået. Alle blir beroliget når de føler seg forstått på et dypt følelsesmessig nivå. Prøv å forstå med hjertet ditt nøyaktig hva personen prøver å formidle til deg. Hvor er det alltid misforstått og dermed også alene … Fordi det er nettopp for å komme ut av denne tilstanden at man søker selskap med andre mennesker.

Vi føler oss angrepet og stikker av

Typer kommunikasjonskontor

Når vi prøver å lure andre, lyver vi bare for oss selv

Typer kommunikasjon falsk

Formål med kommunikasjon

Den sanne meningen og den dype kunnskapen – dette er ting som gjør kommunikasjon med andre mennesker spesielt meningsfylt. Prøv å verdsette den andres verden høyt. Ikke glem at for noen person er problemene deres størst. Du må respekteres.

Det er bedre hvis vi streber etter å forstå hva den andre faktisk “sender”

Typer kommunikasjonsdykkere

Den modige nye kommunikasjonsverdenen

Typer kommunikasjon fysisk på avstand

Til slutt gleder vellykket kommunikasjon alle involverte

Typer kommunikasjon ikke-verbal glede

Noen flere generelle tips

Her er noen flere tips som gjelder for både verbal og ikke-verbal kommunikasjon. Først bør du ikke skynde deg å komme med din mening. Prøv heller å holde deg nøytral. Ikke avbryt for ofte: Mange mennesker har i dag problemer med å snakke for lenge og ustanselig. For noen er det uunngåelig at de må avbrytes. Gjør dette forsiktig, og på et passende tidspunkt, påpek denne ulempen for personen som han / hun kanskje ikke er klar over.

Det du sier motsier ofte det du mente

Typer kommunikasjon kroppsspråk

Hva gjør verbal og ikke-verbal kommunikasjon vellykket i det lange løp

Først bør du lære å nyte kommunikasjon. Det er en av de største gledene i verden. Du må gjøre en innsats for å utvikle det selv, for å bringe det til nye, bedre nivåer, og også for å forstå at det har sine vanskelige steder. Du vil støte på disse igjen og igjen.

Det er bra hvis de andre ser etter deg. Men først og fremst bør initiativet til din kommunikasjon være med deg. Over tid vil du kunne ta det beste fra andre mennesker. Du vil delta veldig intuitivt uten å kunne forstå det nøyaktig.

Vi forstår alt riktig på et intuitivt nivå

Typer kommunikasjonsfølelser

Vellykket kommunikasjon kan presenteres som en dans med hverandre – trygg og kjent

Typer kommunikasjonsdans