Hvorfor er det i det hele tatt et slikt begrep som tyrkisk kaffe? Hva er så spesielt med det? Handler det hovedsakelig om typen preparat? Ja, for det meste allerede! Dette følger en veldig gammel tradisjon. I utgangspunktet har Tyrkia mye mer å gjøre med kaffe enn mange kanskje tror i dag. Bli med på en spennende reise gjennom tider og kulturer for å lære mer om tyrkisk kaffe!

Kaffe kom til Europa på 1800 -tallet

veldig velsmakende tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe – en historie som går tilbake til 1500 -tallet

Kanskje du allerede har hørt om det osmanske riket? Gjennom spredningen av dette har mange kulturer blandet seg med det tyrkiske. Dette brakte mange flotte tradisjoner nærmere Europa. Dette er også tilfellet med kaffe.

Dette ble først oppdaget av osmannerne etter at de erobret land som Syria, Mekka og Egypt. Alt dette skjedde på 1500 -tallet. I dagens Istanbul, den gang Konstantinopel, åpnet de til og med en middelaldersk kaffebar. På slutten av 1600 -tallet var de hundrevis. De ble spesialdesignet slik at du kan nyte denne toningsdrinken til det fulle. Siden den gang har tyrkisk kaffe og hverdagskulturen i dette landet vært nært beslektet.

De vakre orientalske koppene er også en del av den virkelige nytelsen av tyrkisk kaffe 

sunn levende tyrkisk kaffe

Kaffe kom til Europa på 1800 -tallet

Tyrkisk kaffe er faktisk den første som kom til Europa, og det skjer på 1800 -tallet. En stor kjenner og god forretningsmann ved navn Mehmet Efendi forberedte denne varme drikken for første gang slik vi kjenner den i dag. Først stekte han kaffebønnene og deretter malt dem. Den spesifikke typen tilberedning, der kaffegrutene forblir ufiltrert i bunnen av koppen, er ganske utypisk for oss i dag. Noen mennesker lager det imidlertid fortsatt på denne måten. Denne typen tilberedning er det du mener når du snakker om “tyrkisk kaffe” i disse dager.

“Cesve” er navnet på fartøyet der tyrkisk kaffe tilberedes 

mokka tilbereder tyrkisk kaffe

Hvordan lager du tyrkisk kaffe??

Måten tyrkisk kaffe tilberedes på er kjent som mokka. I det følgende beskriver vi nøyaktig hvordan du gjør dette. Ta to veldig teskjeer malt kaffe og bland kaffepulveret med en teskje sukker. Hell en kopp vann over den. Deretter blandes alt i den spesielle kannen kalt “Cesve” i turkis. Det er spesielt viktig at koppene er forvarmet. På slutten heller du alt i den uten å filtrere kaffegrutet. Noen ganger helles den tyrkiske varme drikken i en annen kopp. På denne måten forblir noen av kaffegrutene, men ikke alle!

Hvis du liker Orienten, kjenner du sannsynligvis allerede tyrkisk kaffe

veldig god kopp tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe som kulturtradisjon i Tyrkia

Tilberedningen av tyrkisk kaffe, slik den ble laget i tidligere tider, er en stor attraksjon i seg selv.Den veldig originale tyrkiske kaffen er faktisk tilberedt på sand som varmes opp med kull. Du kan oppleve en slik attraksjon mange steder i Tyrkia. Det hele er praktisk talt som en seremoni som bringer oss nærmere gamle tiders ånd. Etter at kaffen er klar, fordeles den i vakkert dekorerte kopper eller metallkar. Det nytes sakte og vanligvis med mye sukker. For det er slik smaken blir perfekt.

Du kan ende opp med å snu kaffekoppen på en tallerken hvis du vil. I Tyrkia kan du raskt finne noen som raskt kan lese fremtiden din fra kaffegrutet! Du må bare våge …

Koppen til den tyrkiske kaffen må forvarmes

tyrkisk kaffe kaffe sunt

Mokka blir stekt sammen med sukkeret

Tyrkisk kaffe lever sunt

Mokka er veldig sterk fordi du lar kaffegrutene ligge der

Tyrkisk kaffe deilig kombinasjon

Du kan tippe kaffen i forskjellige kopper slik at du får mindre kaffegrut 

tyrkisk kaffe deilig mokka

Kjenner du den orientalske søte Lokum? Det smaker godt med kaffen!

tyrkisk kaffe orientalsk dekorasjon

Nok en fantastisk kaffekopp med deilig mokka

tyrkisk kaffe orientalsk søtsaker

Sjokoladen passer også perfekt til kaffe 

tyrkisk kaffe praline og mokka

Tradisjonelt tilberedes tyrkisk mokka på kull 

tyrkisk kaffe vakker kopp

Del orientalsk kaffe med venner

tyrkisk kaffebrett med kaffe

Mokka er en gammel og edel tradisjon – den fortjener vakre retter og flott bestikk

tyrkisk kaffe serverer god kaffe

Mange butikker tilbyr deilig kaffe!

Tyrkisk kaffe flott servering

 “Cesve” ville være en flott gaveide i orientalsk stil 

Tyrkisk kaffe tradisjonell stil

Sørg for å drikke mye vann med kaffen din fordi den er veldig sterk

tyrkisk kaffevann og kaffesett

Det er mange luksussett for perfekt kaffeopplevelse

mange kopper kaffe tyrkisk kaffe