Verdensreiseemne: Vakre steder rundt om i verden som snart kan forsvinne på grunn av endrede klimaforhold

Jorden er ikke bare bebodd av oss mennesker, men også av mange plante- og dyrearter. De fleste av oss kan ikke forestille oss livet uten dem. Likevel gjør vi ikke nok for å bevare vår flora og fauna så lenge som mulig. Noen vakre steder rundt om i verden står allerede i fare for å forsvinne.

Verdensreistema – vakre og unike steder vil en dag forsvinne

verdensreiser Great Barrier Reef Australia

Takket være våre felles handlinger og som et resultat av den såkalte tekniske utviklingen, skjer det mange endringer på planeten jorden, som blant annet får vakre landskap til å forsvinne.

I dag introduserer vi deg for noen vakre steder rundt om i verden som snart ikke lenger vil eksistere på grunn av klimaendringer.

Hvis du vil oppleve det, må du komme dit så snart som mulig! Ville det ikke vært et flott tema for en reise rundt i verden?

Great Barrier Reef, Australia

Dette er et av de syv naturlige underverkene i verden. Great Barrier Reef på den nordøstlige kysten av Australia har blitt erklært slik av UNESCO. I mellomtiden har de sterkt økte luft- og vanntemperaturene truet eksistensen av korallrevene. De skylder algen sin vakre farge, men på grunn av den høye temperaturen mister de også sine vakre nyanser. Det er som en sykdom som sprer seg raskt. Dessverre vil vi mest sannsynlig ikke kunne nyte denne skjønnheten mye lenger.

Verdensreistema – Et av de syv naturlige underverkene i verden trues også med å forsvinne

verdensreiser Great Barrier Reef klimaendringer

Joshua Tree National Park (USA)

Ekstremt sjeldne treslag finnes her, som vanligvis utvikler seg i et ørkenklima. For at de skal overleve, trenger de en minimal mengde nedbør i regionen. Joshua Tree National Park har ikke mottatt dette de siste årene og står derfor i fare for å forsvinne.

Joshua Tree National Park, USA

verdensreiser Joshua Tree National Park klimaendringer forsvinner

Dødehavet (Palestina, Jordan)

Dette er det laveste punktet på jorden, og vannet er nesten ti ganger saltere enn det i havet. Dødehavet mister ti milliarder liter vann hvert år. Dette skyldes det omfattende gruvedriften og avledningen av vannet fra Jordan -elven, som er hovedkilden til sjøen.

Et fascinerende sted trues med å forsvinne

verden reiser det døde havet

Glacier National Park (USA)

Temperaturen her har økt med 2 grader siden 1990. Det var mer enn 150 aktive isbreer, og bare 25 gjenstår den dag i dag. Tapet på 125 er et av de synlige tegnene på klimaendringer på jorden vår.

Glacier National Park er en annen vakker pakt i USA

verdensreiser Glacier National Park USA

Galapagosøyene

Galapagosøyene er kjent for sitt biologiske mangfold. Det er grunnen til at Charles Darwin ble studert akkurat her i menneskehetens utvikling. Også her har en økning i vann- og lufttemperatur ført til utryddelse av mange alger. Hvis denne prosessen fortsetter i samme retning, ville pingvinene på Galapagosøyene forsvinne i løpet av de neste årene. Mye av den marine flora og fauna vil følge denne skjebnen.

Mye av den marine flora og fauna på Galapagosøyene forsvinner?

verden reiser galapog øyene drøm reiser reiser reisemål

Machu Picchu, Peru

Ruinene av Inken -byen Machu Picchu i Peru har holdt ut og overlevd mye i løpet av lang tid, til tross for store endringer på jorden. Siden 1911 har mange turister kommet hit for å se den tapte byen. Men nå trues den majestetiske byen blekk virkelig med å forsvinne fra jordens overflate for alltid. Årsaken til dette er erosjonsprosessene som finner sted her som følge av klimaendringer.

Machu Picchu, blekkbyen

verdensreiser Machu Picchu truet med å forsvinne

Regnskogen på Madagaskar

310 000 kvadratkilometer regnskog er nå redusert til 51 000. Mange trær ble hogd og mange branner ble forårsaket av mennesker. Mange plante- og dyrearter var truet. 75% av disse er de du ikke finner andre steder på jorden.

Skjønnheten i regnskogen på Madagaskar

verdensreiser regnskog madagaskar verdt å se

Maldivene

Maldivene inkluderer hundrevis av vakre øyer i Det indiske hav. Dette er det lavest liggende landet på jorden. Logisk sett, med det økte havnivået, er eksistensen av en stor del av dette territoriet i fare.

Det høye vannstanden truer store områder på Maldivene

verdensturné Maldivene besøker drømmereiseferie

Sundarbans, India og Bangladesh

The Bay of the Bengal Tigers ligger på grensen mellom India og Bangladesh. Tallrike truede dyrearter lever her. På grunn av forurensningen og storskoging, øker havnivået.

Kystlinjen forsvinner på grunn av erosjon. Mange representanter for den lokale flora og fauna er utsatt for ødeleggelse, selv om regionen har blitt erklært et naturreservat av UNESCO.

Noen dyr og planter vil forsvinne

verdensturné Sundarbans besøker mange dyrearter