vitaminbord vitaminer fruktsalat

Leter du etter et vitaminbord med matvarer? Det er også en enklere måte …

Leter du etter et bord med vitaminer til mat? Vel, det er prisverdig at du investerer tid og krefter i god ernæring. Men for at du skal leve sunnere, har det blitt bevist at det er bedre å lytte til din egen intuisjon og kroppsbehov.

Et frukt vitaminbord kan gi deg relative verdier. Hvor mye av det som gjelder for deg, avhenger i stor grad av kvaliteten, også av sesongen, så vel som av opptakskapasiteten til organismen din. Så alt er relativt.

Hva foreslår vi, lurer du sikkert på? Vi foreslår at mens du kan finne et bord med vitaminer til mat, kan du gjøre noe annerledes for helsen din. Prøv å utvikle evnen til å lytte til kroppens behov og intuisjon. Finn deretter ut hvilke vitaminer som finnes i oppskriftene og produktene du har funnet.

Alle vitaminer er også tilgjengelige i kunstig form

vitaminbord vitaminer tabletter

Fordi det kan være at du bare trenger å spise en av favorittmatene dine oftere, slik at du kan leve sunnere. De eksakte beløpene? Utvikle en generell følelse for dette også. Lag din favoritt salat, og se i vitaminbordet for å se hva du har i den. Beregn deretter mengdene. Kanskje noe annet må tilsettes eller en ingrediens må tilsettes i en større mengde?

Finn din vitaminbalanse

vitaminbord vitaminer vitaminmangel

Vitaminbord for mat

vitaminbordsmat god ernæring

Vitamin B -mangel

Vitamin B -mangel kan ha mange forskjellige ubehagelige konsekvenser. Lær hva det gir oss og finn ut hvorfor du ikke burde være foruten det.

Vitamin B1

I vitamintabellen bør du tildele vitamin B1 spesiell betydning. Blant annet er den av grunnleggende betydning for den slanke figuren. Hos barn fremmer det vekst og arbeidet i sirkulasjonssystemet. Det er ikke alt! Du vil også føle deg roligere med nok vitamin B1, fordi det er veldig viktig for nervesystemet. Vitamin B1 holder også slimhinnene sunne. Av alle elementene i vitamintabellen er en av de viktigste representative. Også for de som kan bygge muskler. Så hvis du har problemer på disse områdene, kan det godt skyldes en vitamin B -mangel.

Sammenlignet med vitamin B1 finner du grønnsaker, fullkornsprodukter og nøtter i vitaminbordet for mat. Hvete og tørre bønner bør også vurderes å legge til i menyen. Svinekjøtt er også en veldig god kilde til vitamin B. Melk, erter, tørr frukt og egg er også avgjørende.

Deilige fullkornsprodukter sikrer at du har nok vitamin B.

vitamin bord brød hvete korn

Friske, sprø grønnsaker

vitaminbord grønnsaker vitamin b

Vitamin B2

La oss nå vurdere det andre elementet i den komplekse gruppen B2. Denne typen vitamin B -mangel kan forårsake vekstproblemer. Det er også veldig viktig for den generelle helsetilstanden. Vitamin B 2 fungerer som en del av en viktig gruppe enzymer. Av de andre medlemmene av vitaminbordet er disse de viktigste for metabolismen av karbohydrater, fett og proteiner. De deltar i en rekke kjemiske reaksjoner i organismen. Så du må ha nok av det i vanlige vev.

Enkelt sagt, vitamin B2 hjelper fordøyelsen og øker også nervesystemet. Vitamin B2 -mangel kan føre til forstoppelse. Hår, hud og negler holder seg sunnere med det. Slimhinnen i munnen, leppene og tungen er også i god stand takket være ham. Folk som jobber mye på PC -en, bør skrive et veldig tykt notat i vitaminbordet for mat. Fordi vitamin B2 fremmer helsen til øynene og beskytter mot deformiteter.

Matvarer du kan bruke til å forsyne organismen din med vitamin B2 er forskjellige typer grønnsaker, her må vi understreke sukkerroene.

Sukkerroene – upretensiøs, men supersunn

vitaminbordssukkerroer sprø og friske

I tillegg til vitamin B, inneholder vitaminbordet for frukt papaya, aprikos, epler og rosiner.

Alle typer tropiske frukter anbefales på det sterkeste i denne sammenhengen

vitaminbord vitamin b tropiske frukter

Lever, egg og fettfattig melk er også veldig viktig.

Vitamin B 3

Vitamin B3 -mangelen har en negativ effekt på sirkulasjonssystemet. Videre, når du blir lei av det, vil du ha et sterkt og sunt nervesystem. Merk stedet med vitamin B3 i vitaminbordet for mat med en blyant hvis du vil at metabolismen av proteiner og karbohydrater skal fremmes.

Det hjelper også mye på å opprettholde hudhelsen. Kapillærsystemet utvides og kjønnshormonene syntetiseres bedre.

Alle tenkefunksjoner går raskere. Dyrebaserte matvarer er rikere på vitamin B3. Magert kjøtt, lever, svinekjøtt, reker og kumelk. Vegetabilske kilder inkluderer følgende: ris, hvete, peanøtter, mandler og solsikkefrø.

Tilberedte reker med sitron for en vakrere hud

vitaminbord nykokte reker

Vitamin B7

I tillegg til dette kan du også skrive ned vitamin H og biotin i vitamintabellen for mat. Disse regnes som synonymer. Sammen med alle de andre vitaminene i B -gruppen hjelper det å overføre karbonoksid. Negler og elastisitet fremmes ganske godt. Eggeplommer, lever og en rekke grønnsaker kan gi deg vitamin B7.

Kok leveren med persille og hvitløk oftere

vitamin bord lever vitamin

Vitamin B9 i vitamintabellen for mat

En vitamin B9 -mangel bør aldri eksistere hos gravide. Selv de som ønsker å få barn, bør legge stor vekt på det. Vitamin B 9 hjelper på dannelsen av morkaken og også i utviklingen av hjernen til embryoene. Cellene utvikler seg generelt lettere og en er beskyttet mot anemi.

Grønnsaker som salat, spinat, erter, persille, brokkoli er gode kilder til dette vitaminet. Det finnes også i leveren, myke oster, sitrusfrukter, havregryn og hvetespirer.

Vitamin C -mangel er heller ikke tillatt

Du har allerede hørt at vitamin C -mangel også har ubehagelige konsekvenser, ikke sant? Siden det hjelper i absorpsjonen av jern mye lenger, deltar det også i strukturen av tenner, bein og vev. Det spiller også en viktig rolle i å helbrede sår. Dette opprettholder også hudens elastisitet. Kroppen trenger vitamin C for å lage stresshormoner. Takket være vitamin C har kroppen mer motstand. C -vitamin hjelper mot høyt blodtrykk, inflammatoriske sykdommer og kreft. Med vitamin C gjør de hvite blodcellene jobben sin mye bedre. De finner og ødelegger virusene mye mer vellykket.

Slå av stresset og vær frisk!

vitaminbord vitamin c appelsiner sitroner

Den ultimate vitamin C -salaten

vitamin bord persille gulrot salat

Hvis du er aktivt involvert i sport, spesielt kondisjon, er vitamin C også grunnleggende. Det er spesielt viktig for bindevevet. Fordi dette finner sted etter den vellykkede kollagensyntesen. Her er produktene som inneholder rikelig med vitamin C: rød paprika, persille, kiwi, brokkoli, hylle, papaya, jordbær, appelsiner, sitroner, hvitløk, spinat, tomater og mange andre typer grønnsaker og frukt.

Vitamin A

Vitamin A -mangel har en negativ effekt på rensing av kroppen. Det hjelper oss videre med å unngå dannelse av kreftceller. Det er flott for profylakse mot alle sykdommene. Vitamin A spiller en sentral rolle i dannelsen av hvite blodlegemer. De er grunnleggende for immunsystemet vårt.

Vitamin A fremmer dannelsen av veldig sterke bein, har en antibakteriell effekt, bekjemper virus og kan være svært gunstig for infeksjoner. Kroniske hudsykdommer er også veldig positivt påvirket. Vitamin A er også fantastisk mot rynker.

8 viktige kilder til vitamin A

vitaminbord vitamin a mat

Vitamin D og vitamin D -mangel

Vitamin D er kjent som sol vitamin. Blant annet får kroppen vår det fra solstrålene. Organismen trenger det raskt for å absorbere kalsium. Det er grunnleggende for vekst av tenner og bein. Vitamin D brukes i helbredelsesprosessen og for å forebygge kreft.

Nesten alle typer kjøtt gir kroppen verdifull D -vitamin.

vitaminbord vitamin d kjøttprodukter

Vitamin E og dets mangel

Dette vitaminet har en veldig sterk antioksidant effekt. Det styrker immunsystemet. Det fremmer cellene og prosessene i dem. Vitamin E forsyner vevet med mye oksygen. Psykisk svakhet og fertilitetsproblemer kan skyldes vitamin E -mangel.

Vitamin E sprer kapillæren og blodet renner fritt inn i muskelvevet. Dette styrker vev og nerver. E -vitamin er viktig i profylaksen av blodårene. Vitamin E -mangel kan forårsake noen sykdommer, for eksempel astma, leddgikt og mange andre tilstander.

Vitamin E kan påføres lokalt, dvs. direkte på bestemte områder på huden. Dette sikrer glatt og myk hud.

Vegetabilske oljer er best egnet for tilførsel av dette vitaminet. Slike er laget av mais, solsikkefrø, soya og hvete. Valnøtter, mandler, peanøtter og alle slags nøtter kan gjøre opp for vitamin E -mangel. Du kan få tak i det med fullkornsprodukter, bladgrønnsaker, grønne bønner, erter, tomatpuré, auberginer, gulrøtter, blåbær, bjørnebær, avokado og papaya også.

Mat rik på vitamin E.

vitaminbord vitamin e mat

Solsikkefrø for et sterkt immunsystem

vitaminbord solsikkefrø av solsikke

Spis nøtter for nervesystemet regelmessig

vitaminbord vitamin b kilde nøtter

Vitamin K- og vitamin K -mangel

Vitamin K bidrar til å forhindre blodtap i tilfelle skade. Du merker en vitamin K -mangel akkurat når du er skadet. For da gror ikke sårene godt sammen. Selv med en porsjon grønnkål får du nok av det. Den finnes også i spinat, rosenkål, brokkoli, salat og brennesle.

Grønne grønnsaker inneholder ganske mye vitamin K.

vitaminbord grønn mat vitamin k

Sunn kostholdsguide fra Sunt Østerrike -fond 

vitamin bord mat pyramide ernæring