barrierefrie soner hjemme fremtidens husbygging tilgjengelig

Fremtidens husbygning

Trenden i moderne husbygging beveger seg mer og mer mot det høyteknologiske området. Teknologivifter bruker allerede apper for å regulere og kontrollere oppvarming og all husholdningselektronikk eksternt med et klikk. Det skjer også mer og mer på mobilitetsområdet, fordi tekniske hjelpemidler som heiser gjør hverdagen lettere for de som er rammet.

Vi mennesker blir eldre, og derfor må fremtidens arkitekter dekke behovene til eldre. Men selv nå er det nesten futuristiske, fleksible løsninger som heiser for utendørs bruk. Disse spesielle heisene er også ekstremt nyttige inne i husene, for eksempel ved transport av rullestolbrukere. Han kjører fra gulv til gulv sammen med rullestolen, med standard sikkerhetstiltak som beskytter ham mot skade. Fremtidens høyteknologiske hus kan allerede ha hjelpemidler som standard, for eksempel disse heisene her trekk.

Det høyteknologiske huset

barrierefri sone handikappetilpasset husbygging moderne

Flere og flere barrierefrie soner i byer og lokalsamfunn

Heldigvis kan flere og flere bli funnet barrierefritt, eller i det minste lavbarrieresoner i byene og kommunene i landet. Men selv i dag kan mennesker med begrenset mobilitet ikke komme hvor de vil eller trenger å gå. Uansett om de vil eller må, kan det egentlig ikke være akseptabelt at allerede vanskeligstilte grupper av befolkningen må lide av innstramninger eller mislykket politikk. Fremtidens by eller landsby må være åpen for alle, uansett fysisk eller psykisk tilstand. Det er derfor viktig at alle lyse sinn og planleggere i dette landet finner felles løsninger for fremtiden.

barrierefrie soner heis for handikappede

barrierefri dusj handikapvennlig husbygging

Store skritt er allerede gjort

Mye har skjedd når det gjelder tekniske hjelpemidler for bevegelseshemmede. Smarte ingeniører ikke bare bygge serieproduserte heiser, men fremfor alt tar de seg av individuelle løsninger. Fordi ikke det ene huset er som det andre, og det gjør installasjon av heiser til en utfordring. Vi ønsker å håpe for fremtiden at det kan bygges inn mange flere slike løsninger som gjør at mennesker kan leve verdig innenfor sine fire vegger. Fremtidens hus må bruke mye mer tid på temaet mobilitet, fordi andelen eldre øker kontinuerlig.

barrierefritt soverom handikappvennlig husbygging

barrierefrie soner handikappvennlig boligbygging interiørdesign