elegante stuemøbler sorte vegger malerier røde sofaer

Hvordan ordne møblene i stua

Dra nytte av de neste eksperttipsene, og skap en innbydende og koselig atmosfære med nøye valg av møbler.

Stuen kan også utformes som en sosial hytte. Familiespillkvelder samt boklesninger finner sted der.

Det er derfor verdt å investere mye krefter i riktig plassering av møblene slik at rommet til slutt føles virkelig innbydende. Uansett hvor attraktiv en stue er, kan du føle deg ukomfortabel der. Du kjenner følelsen: du føler at du ble “limt” på veggene av en magisk kraft?

 elegante møbler i stua

elegant stuemøbler skinn lenestol ryggstøtte brunt salongbord

Snarere bør du bringe setene tett sammen slik at alle er i nærheten av hverandre og alle kan chatte komfortabelt.

Hvor skal denne setegruppen plasseres? Dette er relatert til fokuset du har bestemt. I noen rom er dette rommet arkitektonisk, for eksempel peisen og en gruppe vinduer, og i andre er det fjernsynet.

Når du har disse bitene på plass, kan du bruke dem som en guide for resten av møblene.

Kos og komfort i stua – himmelblå aksenter

elegante stuemøbler sofaer lenestoler hvite møbler innebygd peis

fleksibilitet

Du og din tilnærming til tyngdepunktet i rommet ditt bestemmer måten møbler fordeles på i stuen din. De fleste av oss har en sofa og en stol eller to som du kan flytte rundt på hvis du vil. Hvis du prøver å ordne det på forskjellige måter, la det være nok plass rundt hjørnene på rommet. På denne måten kan gjestene skli litt selv for å posisjonere seg perfekt i henhold til sine egne dimensjoner.

Modulære, geometriske linjer og former – vegghyller

elegante stuemøbler innebygd hengende lampekule hvite hyller

Rett

De grunnleggende og funksjonelle møblene bør plasseres overfor fiskestykket. Igjen bør du bestemme retningen til resten av setene. Så alle ville ha like god utsikt over fjernsynet eller peisen. Når du organiserer en samtale, kan du opprette en samtalesirkel ved å legge til noen puffer eller puffer. Disse skal vende mot sofaen.

Hvit lenestol av skinn

Elegant stuemøbler som ligger hvitt veggspeilrammet teppe

Kontinuerlige

Har du et rom med flere innganger? Tegn en imaginær linje mellom de forskjellige åpningene, og gå fra den ene enden til den andre. På denne måten kan du lage en rett linje mellom de forskjellige møblene.

Den dynamiske designen holder fokus i tankene, men gir også folk en orientering i rommet. På denne måten kan du blokkere hjørnene i rommet og lagre mange gjenstander der. Der kan du ha barneleker innen rekkevidde og skjule dem for syne samtidig.

Beige fargevalg i stua

elegant stuemøbler elegant solseng beige skinnteppe mykt

Rundt hjørnet

Representerer seksjonal sofaen hovedsetet i rommet ditt? Det kan være lurt å flytte dette på veggen for å gi mer plass. Men dette vil bidra til en klaustrofobisk følelse for menneskene som sitter lengst i hjørnene.

Trekk dette bort fra veggen slik at luft og lys kan komme rundt det. Plasser en belysningslampe og nattbord bak den, og legg til flere seter for å skape en L -form.

Klassiske møbler – ekstravagante møbler

elegant stuemøbler elegant lenestol sofa skinn fløyel

Den klassiske symmetrien

Øye-til-øye-posisjonering er et klassisk valg. Så du kan plassere en sofa eller en sofa og to stoler rett ved siden av hverandre. Fokuset vil da være i den ene enden. Slik plassering av stolene letter samtalen, og ingen har direkte utsikt over svingpunktet i rommet.

Dette er viktig når aktiviteter som å lese, arbeide på en PC og lytte til musikk anses like viktig som å se på TV.

Nå har du det klassiske rammedesignet på stua i tankene. Hvordan ville du bringe dine personlige behov inn i dette rammeverket??

 Minimalistisk stue – tremøblerelegant stue møbler innebygde hyller skjerm gulv lampe teppe  Lyse gule møbler elegante stuemøbler gule lenestoler sofaer puter murvegg steinmalerier

Glamorøse moderne møbler i gult

elegante stuemøbler gule stoler salongbord veggmaling tatoveringslamper     Attraktiv veggdesign – varme nyanser elegant stue møbler sofa lær møbeltrekk rød lenestol veggdekorasjon