Skallstolen – en av de mest populære designklassikerne

Hvis du er interessert i møbeldesign uten kompromisser, bør du definitivt velge designermøbler. Og hvis du tenker: “Å mann, hvordan har jeg råd til dette?”, Tar du feil. Perfekt design betyr ikke nødvendigvis uoverkommelig. Men tvert imot! Det er allerede nok bevis på dette, for eksempel når det gjelder designerstoler – skallstolen. Den ble designet i den vanskelige etterkrigstiden, da nesten alt manglet. Det var derfor selve “oppdraget” til skallstolen var å være billig og samtidig av beste kvalitet for å forbli tilgjengelig for så mange mennesker som mulig. Det legendariske designerparet Eames designet den første skallstolen. Hans “sidestol” regnes fortsatt som ikonet for alle skallstoler på markedet i dag. Eames classic har blitt produsert av Vitra siden 1950 og er fortsatt fengende i dag som den gang med sine buede linjer, perfekt ergonomi og en balansert blanding av materialer.

designer stoler eames skallstoler treramme plast

Hvilke materialer er vanlige i produksjonen?

Selv om seteskallet til de fleste skallstoler er laget av glassfiber (plast av høy kvalitet), er skinn og massivt tre også foretrukket for noen modeller. Underkonstruksjonen og rammen er laget av tre og stål (stålrør og ståltråd), noe som gir hele stolens design et umiskjennelig preg.

Avhengig av din egen smak, personlige preferanser og behov, kan du deretter bestemme deg for din helt spesielle stolvariant. Hvis du er mer interessert i arketypisk komfort, vil du sannsynligvis velge skallstoler med trerammer og ben, og fans av industriell stil kan bli mer tiltrukket av stolene med stålelementer.

designer stoler eames skallstoler design klassikere spisestue spisebord gyngestol

Ekstra tips for katteelskere som også liker designerstoler:

En plastskallstol er absolutt egnet for katter! I motsetning til de som er utstyrt med et flettverk, er plaststoler slett ikke egnet for å slipe klør og er også helt ripebestandige.

Wow -faktoren for stuen din

Vår favoritt når det gjelder designerstoler: MEMPHIS skallstolen fra Beliani. Mange nettbutikker, som f.eks livingo.de,  tilby dette imponerende mesterverket med en garantert wow -faktor. Den hjerteformede designen av polypropylen av høy kvalitet ser elegant og edel ut. De elegante bena av bøk tre avrunder hele profilen og gir en ekstra porsjon kos i rommet. Med sitt komfortable og sjenerøse ryggstøtte er MEMPHIS -stolen et sofistikert, allsidig sete. Den er til og med ideell som terrassestol.

designer stoler eames skallstol memphis beliani

Som et ubestridt blikkfang i alle stuer, får en designert skallstol hjertene til alle lidenskapelige designelskere til å slå raskere og inviterer alle til å dvele eller prate lenge. I en eklektisk blanding av farger eller rettere sagt monokrom, er disse designikonene tidløse og elegante på samme tid.

designer stoler eames skallstoler treramme plast

designer stoler eames skallstoler plast rundt spisebord

designer stoler eames skallstol hvit plast tre