Verdifull og universell, teak er en ekte kunstner når det gjelder å bo og innrede. Dette tropiske treet ser ikke bare veldig edelt og hjemmekoselig ut, men har også svært viktige egenskaper som gjør det veldig egnet for både innendørs og utendørs bruk. Slitesterk og ekstremt værbestandig, teak er en av de mest populære treslagene. Teak kommer opprinnelig fra skogene i India og Burma, men vokser allerede i andre asiatiske land så vel som i de tropiske områdene i Vest -Afrika og Sør -Amerika. Denne tresorten kan også dyrkes veldig vellykket og effektivt i bærekraftig skogbruk, noe som selvfølgelig er viktig for miljøet, gitt de lengre handelsrutene for alle tropiske skoger for oss.

skuffeskuff i teak

Edel optikk og bemerkelsesverdig allsidighet

Ikke bare møbler av teak ser sofistikerte ut, men også generelt alle overflater laget av dette mangefasetterte tropiske treverket. Teak er å foretrekke selv for terrasser og brukes veldig ofte i båtbygging. Den behagelige gyldenbrune til mørkebrune fargen og det særegne kornet sørger for at alle møbler og gjenstander av teak er tydelig overbevisende og har en unik karisma.

Uansett hvilken møbleringsstil du velger, ser teakmøbler alltid flott ut. Denne allsidige tresorten gir dine egne fire vegger en spesiell, umiskjennelig sjarm. Landstedstil, vintage, Biedermeier, kolonial eller veldig minimalistisk og moderne – alt er mulig med teakmøbler. Mange møbelprodusenter og forhandlere, som f.eks www.wohnpalast.de, tilbyr et bredt spekter av møbler og hjemmetilbehør laget av teak av høy kvalitet, ikke bare i butikkene, men også online. Mange har til og med en rekke teakmøbler laget av resirkulert tre, noe som gagner miljøet og dermed vår samvittighet enda mer. En antikk kommode på soverommet kombinert med en metallseng, et elegant vitrineskap i spisestuen med retrostoler eller et solid opiumbord med en myk sofa ved siden av er bare et lite utvalg fra de ubegrensede alternativene for teakmøbler. Dette praktfulle materialet er tilpasningsdyktig og fleksibelt. Passer overalt og med alt.

teak møbler salongbord mumbai

Hva er den beste måten å ta vare på teakmøbler?

Teakmøbler regnes som de letteste å ta vare på blant alle typer møbler. Du kan olje og vokse dem deretter, men du trenger ikke nødvendigvis å gjøre det. Fordi teak inneholder en betydelig mengde naturgummi og derfor alltid er som å bli oljet. Nettopp derfor er dette tropiske treet ganske vannavvisende og ideelt egnet for fuktige oppholdsrom. Likevel anbefales det for din teakhage eller terrassemøbler å olje treoverflaten på nytt med spesielle teakoljer for å forhindre den karakteristiske sølvgrå patinaen som dannes av UV-strålingen og luften. Og hvis teakmøblene dine ser skitne ut eller har sta flekker, kan du prøve kommersielt tilgjengelig grønn såpe. Bruk en burl trebørste i stedet for en stålbørste. Dette vil sikkert skade den edle teakoverflaten. Et mykt sandpapir fra jernvarehandelen og de vanlige teakrensene i spesialforretninger er også godt egnet for dette.

Stol på holdbarhet og tidløs raffinement og finn dine helt spesielle teakmøbler. Unn deg kos og optimal komfort og nyt hvert øyeblikk hjemme!

teak møbler salongbord skjenk kommode retro