elastisk myk sofa grå tekstur polstring

Elastisk myk sofa – Ploum av Ronan og Erwan Bouroullec for Ligne Roset

Köln 2011: Det franske designmerket Ligne Roset har en svampete sofa av designeren Ronan & Erwan Bouroullec presenterte på imm cologne i Tyskland.

Ploum er dekket med bare to stykker elastisk stoff og beskrives av brødrene som “som en moden, saftig frukt”.

Sofaen kommer i tre- og firerseter.

De to designerne – elastisk myk sofa

elastisk myk sofa grå farge designer

“Vi prøvde å lage en veldig behagelig moderne sofa. Ploum er en gigantisk form som hele kroppen hviler på en myk, innbydende overflate. Setet er relativt lite, og det virker organisk. Kanskje bruk av elastisk stoff er som en symbolsk parallell til en moderne livsstil der fleksibilitet og komfort synes viktig for oss. Vi presenterte det som et modent, saftig stykke frukt. “

Det var intensjonen til Ronan og Erwan Bouroullec, som ønsket å gi spesiell oppmerksomhet til de spesielle øyeblikkene i løpet av dagen da vi ønsket å slappe av og kanskje bare chatte med de andre familiemedlemmene. Det er derfor viktig at det høyeste komfortnivået sikres med denne yogaen, ettersom kroppen kan slappe godt av i hver posisjon, fra å sitte til å ligge.

Ploum -sofaene er resultatet av en lang undersøkelse av komfort. Felles bruk av en bestemt kombinasjon av to materialer er også interessant her: et elastisk dekkmateriale og et ultra-mykt skum. Kombinasjonen av disse to materialene, i kombinasjon med den virkelige tredimensjonale generøsiteten til Ploum-sofaene, gir et ekstremt komfortnivå. De tilbyr kroppen en rekke mulige holdninger.

Grå, monokromatisk farge – svampformet form

elastisk myk sofa grå farge tekstur

Ronan og Erwan Bouroullec, begge født i Quimper, studerte ved Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, Paris og Ecole nationale supérieure d’arts de Cergy-Pontoise. Ronan (født 1971) og Erwan (født 1976) kom sammen i 1999 for å utføre arbeidet sitt i sammenheng med en konstant dialog og en felles forutsetning for større presisjon og delikatesse.

I dag er verkene hennes av Vitra, Magis, Alessi, Established & Sons, Axor Hansgrohe, Kartell, Kvadrat, Cappellini, Camper, la Galerie kreo og Ligne Roset (utendørs foldestol -2001, fasettsete -2005, fordeling av skydekorasjonsmoduler i Kvadrat -2009). Arbeidene dine finnes i samlingene av institusjoner som Musée national d’Art moderne, Centre Georges Pompidou, Musée des Arts Décoratifs, Paris, Museum of Modern Art, New York, Chicago Art Institute, Design Museum London , eller til og med Boijmans van Beuningen Museum, Rotterdam. Høsten 2011 vil Centre Pompidou Metz sette opp den første store oversikten over arbeidet til Ronan og Erwan Bouroullec i Frankrike.

Ronan og Erwan Bouroullec prøver å lage gjenstander som er unike, elegante og sensuelle i form og bærekraftige og tilpasningsdyktige når det gjelder funksjon. De ser ut til å ha en preferanse for visse emner: begreper som elementene for å kunne kombinere flere bruksområder (Axor Bouroullec badesamling 2010) og halvlukkede rom som (re) definerer rombegrepet (Lit Clos Bett, 2000; la Cabane, 2001; Alcôve lenestol, 2007; North Tiles and Clouds tekstilfliser), er alle en del av hennes ønske om å bevare intimitet gjennom å strukturere plass.

Rød elastisk sofa for fire personer

elastisk myk sofa tekstur rød farge

Det brukte vatterte stoffet, som faktisk består av et tykt lag polyestervattering klemt mellom to lag vevd oppå hverandre og holdt på plass av sømmene, gir et varmt og koselig visuelt aspekt og en myk følelse. I tillegg gjør elastisiteten den kontinuerlige kurven til setene, høye rygg og armer dekket i et enkelt stoffstykke: en rytmisk repetisjon av punktene, som gjør at sømmen kan holde posisjonen.

Det hyperfleksible polyuretanskummet bruker for komfortlaget som dekker setets allierte struktur en stor evne til å miste formen for perfekt å støtte kroppen i alle stillinger med en varig evne, raskt gjenoppretter sin opprinnelige form og garanterer dermed levetiden til Ploum.

Mettet rødt viser karakter og stil

elastisk myk sofa grå farge fire personer rød

Setet til den store sofaen, som har plass til opptil 4 personer, har en litt lukket vinkel. Dette inviterer folk til å bevege seg nærmere hverandre, noe som igjen letter samtalen mellom beboerne i sofaen. Faktisk er de sjenerøse dimensjonene til Ploum -sofaene og deres åpne, innbydende form spesielt designet for å imøtekomme en rekke stillinger, fra å sitte til å ligge eller til og med ligge helt.

Den store fleksibiliteten i kontakt kombinert med en fritt formet form gjør Ploum til et ekte reir: faktisk er alle posisjoner mulig her, både rygg og hode har samme myke kontakt, uansett hvilken del av setet det gjelder, til og med armene til og med.

Konstruksjon: stålrør, wire og gitter. Dekket base

Komfort: integrert sete i polyuretan Bultex -skum med høy elastisitet 48 kg / m3 – 3,6 kPa og integrert rygg i Bultex -skum 26 kg / m3 – 1,4 kPa med komfortlag i hyperfleksibelt polyuretanskum 30 kg / m3- – 1, 8 kPa. Komforten forsterkes av typen stemningsstoff: en dobbeltsidig, quiltet, elastisk vev som holdes på plass av sømmene.

Presentasjon: Omslag av stoff med sjenerøst polstret polyestervattering og sømmer med prikker. Deksler kan fjernes av en polstrer.

Den elastiske sofaen er dekket med hvitt

elastisk myk sofa grå farge tekstur hvit