futuristisk stoldesign polert zaha urealistiske former

 Z-stol av Zaha Hadid for Sawaya & Moroni – futuristisk stoldesign

 Milano 2011: Arkitekten Zaha Hadid presenterte denne sikksakkstolen for produsenten Sawaya & Moroni i Milano. Z-stolen er laget av polert rustfritt stål i et begrenset opplag på 24 stk. Her er en kort beskrivelse fra produsentene:

Z stol

Designet på Z-stolen oppsummerer essensen av moderne design og forskning, utviklet av arkitektene på Zaha Hadid de siste tre tiårene.

En enkel tredimensjonal gest vikler seg inn i rommet som en del av den pågående diskursen mellom form og funksjon, eleganse og nytte, differensiering og kontinuitet.

futuristisk stol design polert zaha hadid base

Utformingen av den lineære sløyfen uttrykkes på vei i et språk som veksler mellom fine flytlinjer og store overflater for å gi både ergonomisk tilbud og iboende stabilitet i den generelle formen.

Geometriske abstraksjoner inspirerer utformingen av den lineære løkken

futuristisk stoldesign polert zaha hadid sært

Dikotomien mellom elegansen i komposisjonen og dens artikulasjon forhandles gjennom et dyktig spill mellom kontrasterende vinkelhjørner og brede, milde kurver.

Den resulterende formen minner om de kalligrafiske bevegelsene til Hadids todimensjonale verk; et kontrollert penselstrøk på et lerret, den perfekte syntesen av en idé: skissen.

Z-stol 2011

Begrenset opplag på 24 + 3AP

Dimensjoner:

Lengde: 920 mm

Høyde: 880 mm

Dybde: 610 mm

Materialer: rustfritt stål

Finish: polert

Pågående diskurs mellom form og funksjon, eleganse og nytte

futuristisk stoldesign polert zaha hadid

Stolene er laget av polert rustfritt stål i et begrenset opplag på 24 stk futuristisk stoldesign polert zaha hadid ryggstøtte

skrevet og redigert av Petja