Å kjøpe en sofa kan være en skremmende oppgave, siden det er så mange alternativer på markedet. Som en av de viktigste møblene i huset, er sofaen faktisk en langvarig investering som kan bestemme stilen på stuen din. Så hvis du er ute etter en stilig sofa til stuen din, ikke bli motløs. Litt research på forhånd og de følgende tipsene vil hjelpe deg når du skal kjøpe en ny sofa. Bare les videre, så finner du ut de viktigste kriteriene for hvilken du bør velge en sofa i stuen…

Hvordan velge en stilig sofa til stuen?

VegaSofia Taktikk

størrelse

Du trenger definitivt ikke en sofa som er for stor eller for liten for stuen din. Så mål nøyaktig området du vil at den nye sofaen skal være i, inkludert lengde, høyde og bredde. Det er også viktig å måle døråpningene. Selv om en sofa kan være den perfekte størrelsen for stuen din, kan den ikke passe gjennom inngangsdøren eller trapperommet!

Se deretter godt på rommet og de eksisterende møblene og tenk på omfanget. En sofa skal ha samme skala som de andre stuemøblene dine, slik at den ikke ser for stor eller for liten ut.

Stue møbler Velg sofa Rezzo fb

stil

En annen komponent å huske på er de eksisterende møblene i stua. Hvis disse har en tradisjonell teft, velg en sofa i denne stilen også. I kontrast krever et moderne hjem vanligvis en moderne sofa. Avhengig av din smak kan du også kombinere forskjellige stiler, så lenge sluttresultatet er et sammenhengende og tiltalende helhetsbilde.

Stue møbler velg sofa Lina FB

livsstil

Sofaen bør også passe godt til din livsstil. Så før du velger en stilig sofa for stuen din, ta deg tid til å vurdere livsstilen din og dine krav til en sofa. Hvis du har en stor familie, kan en modulær sofa være det beste valget for deg. Hvis du har kjæledyr eller barn, er det en god idé å velge en sofa med flekkbestandig stoff. Hvis avslapning og komfort er dine viktigste prioriteringer, se etter sofaer som lar deg lene deg tilbake og slappe av.

Stue møbler sofa velg Calis FB

materiale

La oss først spørre om materialene i sofaen. Dette er fordi disse bestemmer kvaliteten. Så ta kontakt med selgeren og still spørsmål om konstruksjonen av sofaen, for eksempel hva rammen er laget av og om den er laget lokalt eller i utlandet. Spør hvordan sofaen slites ut over tid, om putene mister formen, og om det er en garanti.

Trekkstoff

Å velge riktig møbelstoff eller skinntype er avgjørende for din livsstil. Hvis du har kjæledyr eller små barn, er det lurt å velge et slitesterkt stoff. Det er også viktig å undersøke kvaliteten på møbelstoffet eller skinntypen, inkludert rengjøringskoder og stellanbefalinger.

Et plusspunkt er sofaer med avtagbare trekk som enkelt kan vaskes i vaskemaskinen.

Stue møbler sofa velg Deda FB

Fargevalg

Å velge feil farge på sofaen din kan også være en stor feil. Så vær forsiktig og ta med deg en fargeprøve hjem.

Husk å velge en farge eller et mønster du vil være fornøyd med lenge. Hvis du går for en nøytral nyanse, kan du fortsatt legge til farge gjennom puter, kast og tilbehør.

Stue møbler Velg sofa Maurice - FB

Hvis du er ute etter en ny stilig sofa, anbefaler vi at du sjekker ut Designer sofaer på Wozimo.de å se på. Bare surfe på nettet og ta kontakt med leverandøren. Utgangspunktene nevnt ovenfor vil definitivt gjøre valget ditt enklere. Og sjansen er stor for at du faktisk finner drømmesofaen din!

Stue møbler Velg sofa Jenny fb

Stue møbler sofa velg Agra IG