Skinnsofaer gjør interiøret spesielt elegant. Men ikke alle tør å kjøpe dem. Tross alt er de ganske dyre og vanskelige å vedlikeholde. Risikoen for at slike møbler begynner å se utslitte veldig raskt er for stor. Dette er selvfølgelig ganske irriterende når det gjelder den store investeringen. Det finnes spesialpleieprodukter, men noen av dem er veldig aggressive og ved regelmessig bruk kan de påvirke kvaliteten på møblene. Men det er ikke nødvendig å få panikk! Det er hjemmemedisiner som du kan bruke til å rengjøre en skinnsofa og bevare kvaliteten i lang tid. Du kan finne ut nøyaktig hvordan dette gjøres i de neste linjene.

Følg de enkelte trinnene strengt når du rengjør!

Omsorg for lær Rengjøringstips Rengjøring av skinnsofaen

Rengjøring av skinnsofaen – trinn for trinn

Rengjør skinnsofa med støvsuger

Det første trinnet er rengjøring med en støvsuger. Selvfølgelig trenger du en spesiell som har tilbehør til myke møbler. Mange modeller har en myk børste som kan brukes til dette. Hvis du velger dyre skinnmøbler, trenger du definitivt en slik enhet og tilbehør.

Du vil bruke denne støvsugeren til å rense opp støv, men også andre typer slipebiter. Det er veldig viktig å gjøre dette regelmessig. Årsaken er at når de kombineres med vann, kan slike partikler være ganske skadelige.

Velg en metode som er lett for deg personlig

Ren skinnsofa. Sett opp skinnmøbler i stuen

Blanding av vann og eddik

I stedet for å kjøpe dyre og aggressive preparater for rengjøring av skinnsofaer, kan du ganske enkelt lage en blanding selv. Bland vann og hvit eplecidereddik sammen. Forholdet bør være omtrent fem til en. Ta en svamp og rengjør den med den myke siden.

Det er spesielle prosedyrer som er egnet for hvite skinnmøbler

hvite møbler - gode ideer for rengjøring av skinnsofaer

Alternativ – vann med noen dråper ansikts toner

Igjen, du kan toneren kom til unnsetning når du vil rengjøre skinnsofaen din. Forøvrig er dette en spesielt skånsom metode. Fordi ansikts toner ble laget for å rense det fine vevet i huden vår. Du kan helle noen dråper av det i rent vann og deretter tørke det rent igjen med svampen.

Regelmessig rengjøring er avgjørende for skinnsofaen din

Skinn sofa ren skinn møbler kaste puter

Selvfølgelig trenger du en myk svamp slik at du kan rengjøre skinnsofaen. Dette skal være fuktig, men ikke for vått. Fordel væsken forsiktig på svampen. Ikke trykk for hardt for å unngå å skade møblene.

Bruk bare myke kluter og svamper

Rene ideer i skinnsofa og husholdningstips

Tørk av med en klut

På dette tidspunktet kommer det til å tørke med kluten. Valget av tekstil er også helt avgjørende i dette tilfellet. Du må absolutt klare deg uten slipende overflater. Du bør definitivt bruke myke kluter og svamper. Noen mennesker bruker hårføner på dette tidspunktet. Dette er veldig skadelig fordi det tørker ut skinnstrukturen og blir mer utsatt for skader.

Alle typer lær kan rengjøres med hjemmemedisiner

Skinn sofa ren elegant stue møbler

Påfør et beskyttende lag på læret

Når du rengjør en skinnsofa, må du følge mange regler som minner om hudpleie! Har du allerede lagt merke til det? Rengjøringen må gjøres veldig forsiktig, fuktigheten måles og ja, du bør legge et beskyttende lag på den. Det finnes også kosmetikk for lær, for å si det sånn. En naturlig kan lages av hvit eddik og linfrøolje. Det riktige forholdet her er en til to. Ta en myk og helt ren klut igjen og påfør det tilberedte rengjøringsmiddelet på skinnsofaen med store bevegelser. Ikke press for hardt. La stå en natt og tørk av med et litt fuktig, rent kluthåndkle.

Sjekk på et skjult sted at metoden du har valgt ikke gir noen problemer

Skinnmøbler for husholdningen Rengjøring av skinnsofa

Flekkfjerning fra skinnsofaer

Når det gjelder skinnmøbler, handler det om regelmessig vedlikehold. Det vil beholde kvaliteten på skinnet på sofaen din i lang tid. Dette vil skinne med renslighet, og du kan også i stor grad unngå dannelse av flekker. Hvis du tar vare på skinnsofaen din i henhold til beskrevet metode, vil ikke smusset trenge ned i dypet. Dette gjør det også lettere å fjerne flekker. Hvordan du gjør dette vellykket – vil du finne ut i teksten vår.

Fjern støvet hver uke

Ren skinnsofa gode ideer ren skinnsofa

Mold flekker

En jevn kombinasjon av vann og isopropylalkohol er et godt tips for dette. Denne blandingen er forresten litt skadelig for huden, så du bør bruke gummihansker.

Skinn sofa ren designmøbler skinnmøbler

Flekker fra fargestifter

Har du barn og tør fortsatt ha en skinnsofa hjemme? Men dette er noe for modige mennesker! I slike tilfeller kan fargestifter ofte forårsake flekker. Ikke få panikk, vi vet også hvordan du kan bruke den til å rengjøre sofaen din. Du kan bruke litt hårspray for å gjøre dette. Du kan spraye dette på flekkene og deretter tørke det av med en fuktig klut. I dette tilfellet kan eukalyptusolje også være nyttig. Du kan forsiktig distribuere denne eller isopropylalkoholen på flekken. Etter en kort eksponering kan du rengjøre med en fuktig hudpleietampong. Blekk kan også brukes til å rengjøre skinnsofaer ved hjelp av denne metoden.

Skinn sofa ren hvit møbler

Hjemmemedisiner for overfladiske flekker

Det finnes en rekke lett tilgjengelige hjemmemedisiner som kan brukes for overfladiske flekker. Du kan bruke malingsfjernere uten aceton, babyservietter og tannkrem (men ikke tanngel).

Rengjør mørke flekker fra en lys skinnsofa

I denne situasjonen kan tannkrem hjelpe deg igjen. Bland disse i et forhold på 1 til 1 med sitronsaft. Du bør bruke vinsyre til den siste tredjedelen av blandingen. La virke i omtrent 10 minutter. Tørk deretter av med en ren, myk klut som forklart ovenfor.

Rengjøring av skinnsofaer Rengjøring av skinnmøbler

Fettflekker

Du kan bruke natron til fettflekkene. Spred dette på de berørte områdene og la det virke i noen timer. Natronen vil absorbere fettet, og etter det blir skinnsofaen ren. Advarsel: Prøv metoden du har valgt først på et usynlig sted! Med alle disse metodene kan mulig skade på malingen på sofaen ikke utelukkes. Det avhenger av kvaliteten og alderen på møbelet ditt. Det beste du kan gjøre er å prøve ut prosedyren du har valgt på et lite sted på et usynlig sted først. Når du ser effekten du ønsker, kan du gå videre.

Hvis du tar vare på det skikkelig, vil skinnmøblene beholde sin glans

Ren skinnsofa god idé fjern rødvin

Ytterligere generelle pleietips

Som jeg sa, bør du rengjøre skinnsofaen din regelmessig hvis du vil beholde den i god stand. Du må rengjøre dette møbelet hver uke med en tørr klut eller et annet mykt stoff. Hvis du bruker det intensivt, bør du vurdere å rengjøre det regelmessig med en støvsuger. Som allerede nevnt ovenfor trenger du passende tilbehør med en myk børste. Du bør fortsette å ta ut og forme putene oftere. De må ikke brettes, da dette raskt kan føre til sprekker i skinnet.

Beskytt sofaen mot lys også 

Skinnsofa, brune møbler

Skinnsofaen må under ingen omstendigheter utsettes for direkte sollys. Dette vil føre til at fargen går tapt og læret eldes raskt. Skinnmøbler bør også plasseres langt fra forskjellige husholdningsapparater. Hvis det er søl, må det fjernes umiddelbart. Dette gjelder også vannet! Flekkene bør fjernes ved forsiktig dukking. Hvis det allerede er flere flekker på sofaen din, kan det være lurt å søke hjelp fra spesialister. Profesjonell rengjøring av skinnsofaen din anbefales en eller to ganger i året.

Hvis du tar godt vare på skinnsofaene dine, vil de forbli vakre i mange år

Fjern flekker med hjemmemedisiner - ren skinnsofa