Tremøblene er et symbol på klassikeren innen interiørdesign, og det vil ikke gå av moten på lenge. Men de er ikke nødvendigvis de letteste å ta vare på. Ulike flekker kan danne seg ganske raskt på den. Du må handle veldig raskt når du fjerner dem, ellers trenger de gjennom strukturen og dette fører til varige negative resultater. Imidlertid kan alle disse møblene være ganske enkle å ta vare på! I de følgende linjene vil vi lære deg hvordan du kan rengjøre et trebord.

Trebordet kan fort bli veldig skittent i hverdagen

forskjellige matideer - rengjøring av trebord

Unngå sta flekker

Slik at du ikke trenger å rengjøre trebordet for ofte, er det best å unngå flekker. Hvordan kunne det fungere? Du bør bare tørke dem av regelmessig ved å bruke riktige midler. Du må under ingen omstendigheter bruke mikrofiberduker. De er flotte til mange andre bruksområder, men ikke når du vil rengjøre trebordet.

Bruk heller en klut med en myk overflate. Dette skal være veldig lett fuktig. Ta en titt på bordet oftere, spesielt etter at noen har spist eller drukket en kaffe eller noe på det.

Ulike flekker trenger forskjellige rengjøringsprosedyrer 

trebord som rengjør en flekk på bordet

Regelmessig påføring av beskyttende lag

Du kan male trebordet og dermed oppdatere overflaten igjen og igjen. Det er også noen overflatebehandlinger som er spesialdesignet for å forhindre at smuss trenger inn i tremøblerets innvendige struktur. Spør om slike produkter i en jernvarehandel eller i en butikk som selger tremøbler.

Bordet trenger naturligvis mer vedlikehold utendørs 

Rengjøring av trebordet - et flott hagesett

Rengjør friske flekker fra trebordet

Det finnes en rekke vellykkede husholdningstips for rengjøring av ferske flekker på tremøbler. De forskjellige flekkene kan fjernes på forskjellige måter. Det gjør en stor forskjell hvordan de blir til. Her er de helt spesifikke tipsene.

Noter deg den beste måten å fjerne en vannflekk 

Rengjøring av trebordet - ideer utenfor området

Vann flekker

Ferskvannsflekker

Hvis vannflekker er friske, kan det bare hjelpe deg å fjerne problemet ved å bruke en hårføner. Bare tørk den av med den. Hvis flekken har stått litt lenger, det vil si noen timer, er det en annen veldig effektiv strategi. Du kan få en SL salt med samme mengde salt Bakepulver Løs opp i vann, påfør på overflaten og tørk av. På slutten bør du ideelt tørke det av igjen med en hårføner. Forresten, med denne strategien vil du også desinfisere bordet ditt veldig godt.

Med de riktige tipsene kan du beholde treets kvalitet lenger

Rengjøring av trebordet - lenestol i hagen

Fjern gjenstridige vannflekker

Men hvordan kan vi fjerne gjenstridige vannflekker fra trebordet? Bland inn litt salt i en bolle full av olje. Bruk den til å polere bordet ved hjelp av en myk klut, børste eller den myke siden av svampen. Sørg for at du gjør dette med en myk overflate.

Du bør også prøve å unngå flekker på trebordet 

fantastisk stue som rengjør trebord

fett

Det er veldig irriterende når du må fjerne fettflekker fra trebordet ditt! Men du må ikke fortvile over det! Dette kan også gjøres og ganske effektivt med strategiene som vil bli diskutert nedenfor. Vi vil anbefale oppvaskmiddel for dette. Løs opp litt i vannet og bland godt. Bruk en elektrisk rørestang eller lignende husholdningsapparat.

Spesielt med designbord er det irriterende når flekker gjenstår

rengjøring av trebord designer bord idé

Det er virkelig avgjørende at begge rettsmidlene er godt blandet sammen! I dette tilfellet bør du ikke polere, men bruke denne blandingen på flekken med en myk klut eller svamp. Legg på den og la stå i noen minutter. Tørk av med hårføner!

Så det er ikke så vanskelig å rengjøre et trebord. Men du bør sørge for at det ikke er sta flekker og skader. Da blir ikke innsatsen du trenger for rengjøring for stor!

De eldre tremøblene kan beholde kvaliteten lenge!

et flott trebord som rengjør trebord

Et bord laget av tre trenger absolutt god pleie 

rengjøring av trebord - et svart bord

Tremøblene er ofte ideelle for den moderne stilen

Rengjøring av trebordet - gode ideer for møblene

Noen ganger kan du også komme med en kreativ løsning på flekker

rengjøring av trebord (8)

Det er mange effektive hjemmemedisiner for flekker på trebord 

rengjøring av trebord elegant design