Sheesham-møbler er en ekte eksotisk nykommer når det kommer til stilige møbleringsideer og førsteklasses interiørdesign. Det tropiske treverket av høy kvalitet ser ikke bare imponerende og edelt ut, det har også mange fordelaktige egenskaper som er av stor interesse, ikke bare for møbelindustrien. Bli hos oss, og i de neste linjene vil du finne ut mer om det dyrebare treet til sheesham -treet og dets allsidige bruksområder, samt riktig stell av de edle møblene laget av sheesham.

Sheesham -møbler gir optimal komfort i dine fire egne vegger

sheesham -møbler med beiset spisebord i massivt tre

De viktigste fakta om sheesham

I tillegg til teak, eik, kirsebær og sedertre, er sheesham -tre også et av de mest populære edeltreene, som er spesielt brukt i møbelindustrien. Sheesham-treet (Dalbergia sissoo), også kalt shisha, thila, indisk rosentre eller østindisk rosentre, er et bemerkelsesverdig, raskt voksende tre som tilhører palisandergruppen. Som statstreet og våpenskjoldet i den indiske delstaten Punjab og den pakistanske provinsen med samme navn, har treet alltid vært et av de mest kjente trærne i regionen. I dag dyrkes sheesham -treet hovedsakelig i store plantasjer og også som en nyttig skyggeleverandør i byer og på teplantasjer.

Sheesham-tre er et edelt tropisk tre av høy kvalitet som er ideelt for snekkerarbeid, finérproduksjon eller som parkett. Men sheesham er også alltid foretrukket i båtbygging og i produksjonen av tradisjonelle musikkinstrumenter, for eksempel sitaren. Det er ikke rart at sheesham -tre er så allsidig, fordi det verdifulle materialet ikke bare er stabilt og robust, men også lett å ta vare på og holdbart.

Hvert stykke sheesham -tremøbler er unikt

nils vegghylle sheesham møbler beiset

I tillegg har det ellers harde treet en middels fin tekstur og skjemmer sansene med en behagelig lukt. Det spektakulære, konsise kornet skaper et umiskjennelig dekorativt utseende. Fargene varierer fra gylden og tobaksbrun til lilla og grønnaktig til sjokoladeaktig. Og treets mørke årer er ofte nesten svarte.

Sheesham -tre – et lettstelt, edelt materiale for møblene dine

sheesham møbler beiset veggskap

Ekstra tips for stell av Sheesham -møblene dine

  • Sheesham -møblene må ikke utsettes for direkte sollys. Ellers kan disse mørke ujevnt. Bruk derfor alltid persienner eller markiser i direkte sollys, slik at du kan nyte møblene dine i perfekt stand lenger.
  • Når det er mulig, hold romtemperaturen og fuktigheten konstant, slik at sheesham -treet ikke ekspanderer eller trekker seg sammen. På denne måten unngår du samtidig at det oppstår stygge sprekker på treoverflaten.
  • I tillegg må du ikke tørke av sheesham -møblene med fuktige kluter. Overdreven fuktighet er dårlig for dine dyrebare, eksotiske møbler. Eksperter anbefaler at en romtemperatur på rundt 20 grader og en fuktighet på rundt 50 til 60% ville være optimal.
  • Regelmessig rengjøring er ekstremt tilrådelig. Du kan imidlertid gjøre dette enten med bare vann eller med litt nøytral, kjemikaliefri såpe og en lofri klut. Skuremelk og aggressive husholdningsrengjøringsmidler er et absolutt tabu her!
  • Poler sheesham-møblene dine ikke mer enn 2-3 ganger i året. Bivoks eller hardtreolje er best for dette. Når du rengjør og polerer, må du alltid jobbe i kornet.
  • Bruk alltid underlegg og duker for å unngå våte flekker eller forurensning fra matrester.

Ta vare på Sheesham -møblene dine og nyt det lenger!

sheesham møbler nils salongbord beiset

Konklusjon

Når du kjøper møbler av høy kvalitet laget av sheesham-tre, velger du tidløse, edle stykker som ganske enkelt forblir unike. Deres unikhet garanteres av det faktum at det intense kornet og mangfoldet av farger i dette tropiske treet får hvert enkelt møbel til å se annerledes ut. I tillegg er det mange nyttige egenskaper som lang levetid, robusthet, brukervennlighet og et utmerket pris-ytelsesforhold, som gjør Sheesham-møbler til en av de mest populære av alle. For å nyte det enda lenger, følg pleietipsene ovenfor og ta vare på de gode brikkene med forsiktighet.

Når du tar en kjøpsbeslutning, må du for eksempel gi erfarne ansatte i en veletablert spesialbutikk eller nettbutikk råd moebel-eins.de og finner bare det beste for hjemmet ditt. Så det er snart ingenting i veien for dine perfekte Sheesham -møbler.

Unn deg utmerket møbelkvalitet fra tropene!   

sheesham møbler soverom nils skjenk beiset

Og gled deg til førsteklasses tidløshet og optimal bokomfort!  

sheesham møbler stående speil nils vegghylle