skinnsofa ekte skinn beige hvit glatt sofa lenestol ergonomisk design

Hvordan ta vare på en skinnsofa

Ekte eller kunstlær? Meninger om dette er ofte forskjellige. Av mange grunner, for eksempel dyrerettferdighet, foretrekkes kunstlær på mange områder. Det har vært mange veganske butikker i det siste hvor du kan kjøpe kule klær, sko og tilbehør som er 100% dyreetisk.

Vi er også helt overbevist om denne etikken. Likevel må vi innrømme en ting: Ekte skinn er rett og slett en uunnværlig del av skinnsofaen. Hva gjør skinn så spesielt?

I motsetning til det man ofte antar, er en sofa av ekte skinn mye mer robust og lettere å ta vare på enn mange andre varianter. Med riktig behandling forblir skinn av høy kvalitet i perfekt stand og blir til og med vakrere over tid. Du bør selvfølgelig også huske på noen ting. Vi kommer inn på det litt senere.

Tidløs eleganse og optimal komfort

skinnsofa ekte skinn glatt oransje

Selvfølgelig er typen lær og møbeldesign alltid et spørsmål om smak. Hovedvariantene av ekte skinn er imidlertid to – glatt og grovt skinn. Glatt skinn er mer tilrådelig i de fleste tilfeller. På den ene siden er dette skinnet veldig slitesterkt, på den andre siden føles det mykt og smidig. Det er også farget mye lettere, og tilbyr dermed en flerfasettert fargepalett. Anilin, halvanilin og nappaskinn er de mest populære skinntyper som brukes på en skinnsofa.

Det grove skinnet, derimot, føles litt mer fløyelsaktig. Det er ikke så elastisk som glatt skinn. Fangsten her er at semsket skinn vanligvis er mye mer delikat. Av denne grunn er det veldig ofte belagt med polyuretan. Denne forseglingen beskytter den delikate overflaten mot fuktighet. De mest kjente typene grovt skinn er nubuck, semsket skinn og semsket skinn.

Minimalistisk klarhet i hvitt

skinnsofa ekte skinn glatt hvit minimalistisk design

Ekte skinn er relativt enkelt å rengjøre. Likevel vil du definitivt trenge noen nyttige vedlikeholdstips.

 Omsorgstips for skinnsofaer

Tørk av skinnet med en myk bomullsklut en gang i uken. Du bør rengjøre sofaen med en fuktig klut minst en gang i måneden. Vær forsiktig med de sterke vaskemidlene! Skopuss, terpentin eller løsemidler har ingen plass på skinn. I stedet for dette bør du bruke et spesielt skinnpleieprodukt for rengjøring.

Myk tekstur og åpen murvegg for en harmonisk kontrast i stua

skinnsofa ekte skinn mørk brun murvegg

 Hvis du merker flekker, må du ikke gni eller skrape dem av under noen omstendigheter. Det beste du kan gjøre i slike tilfeller er å bruke gummibørster eller fargeløse viskelær. Hvis du søler væske på sofaen, tørk den av umiddelbart. Hvis skinnet er grovt, kan du til og med rengjøre det med en støvsuger. Fettflekker kan tørkes forsiktig av og fjernes med en fortynnet eddikessens.

Beskytt skinnsofaen mot direkte lys og plasser den vekk fra varmeren, slik at overflaten ikke blir misfarget.

Verdifull og edel med et klassisk design

skinnsofa ekte skinn brun glatt luksusdesign

Hva bør du tenke på når du kjøper en skinnsofa?

Sjekk først følelsen. Føl med fingrene hvor myk og smidig overflaten føles. Et tydelig tegn på god lærkvalitet er materialets evne til raskt å tilpasse seg kroppstemperaturen.

Gjør deretter testen sittende. Ta den tiden du trenger. Test ergonomien til sofaen og ta forskjellige sittestillinger.

Gjør nå fargetesten. Fukt en klut litt og trykk den mot skinnet i omtrent 1 minutt. Hvis kluten forblir hvit etterpå, flekker ikke sofaen senere heller.

Så ta vare på skinnsofaen din, og hun vil takke deg med komfort, sikkerhet og mange rolige øyeblikk.

Maskulin karisma i mørkeblå

skinnsofa ekte skinn glatt mørk blå

Legendariske Chesterfield -sofa i lidenskapelig rødt

skinnsofa chesterfield sofa rød glatt skinn

Futuristisk design i svart og rødt

skinnsofa ekte skinn glatt svart rødt futuristisk design

Ekte skinnsofaer blir enda vakrere over tid

skinnsofa ekte skinn, naturlig farge, vintage design

Stilig og elegant fra setemoduler

skinnsofa ekte skinn rød runde former osmannisk

Fleksibel og kompakt i designet

skinnsofa ekte skinn svart skinn glatt rund fleksibel moderne

Sjenerøst og komfortabelt i polarhvit

skinnsofa, ekte skinn, glatt, sjenerøst behagelig

Hvis toseter er nok

skinnsofa svart skinn glatt moderne design