Sofa stoff – Første trinn for å velge et passende stoff for sofaen din

To er de viktigste faktorene, hvorav stoffvalget til sofapolstringen er spesielt viktig. Først må du ta en praktisk beslutning: velg et stoff som er skreddersydd for dine behov i praksis.

Velg et passende sofa stoff og integrer det i interiøret

moderne sofaer matchende sofa stoff stue ideer

Har du barn og kjæledyr hjemme? Da trenger du helt klart et slitesterkt stoff. Dette skal også være lett å ta vare på – det bør ideelt sett være flekkbestandig. Vask bør ikke være et problem i vaskemaskinen.

Sofa stoff – variantene er mange

sofa stoff grå sofa teppe kaste puter geometrisk mønster

Hvis du er ditt eneste voksne hjem, kan du velge noe som er mer stilig og delikat. Du kan fortsatt unne deg slik luksus hvis sofaen plasseres i et representativt rom som ikke brukes for ofte.

Skinnsofaer er en elegant, men praktisk løsning

sofa stoff brun skinn sofa kaste puter elegant teppe

Det andre aspektet er selvfølgelig det estetiske. Sofastoffet skal skrive seg godt inn i stilen du har valgt. Men hva det betyr betyr endringer over tid. Å blande forskjellige stiler er mer relevant enn noensinne. Så det er praktisk talt alltid en måte å integrere sofaen du har valgt i interiøret.

Inkluder en elegant stuesofa i den moderne atmosfæren

sofa stoff moderne design elegant beige

Slitesterke omslagsstoffer

Den absolutte vinneren blant de slitesterke stoffene er de såkalte mikrofiberne. De skylder denne store evnen til tykkelsen, som ikke tillater noen beskyttelsesartikler. Lasten til den sittende personen mottas også av flere fibre, og det er vanskeligere å deformere og skade stoffet.

Velg farget stoff for mer stemning

moderne sofaer polyakryl blå kasteputer mønster hvit svart

Vurder lyseblå sofa

moderne sofaer viskose lyseblå stueideer

Lag veldig lyst interiør

moderne sofaer polyester sofa stoff levende ideer

I det hele tatt har imidlertid alle syntetiske fibre lignende egenskaper. Syntetiske fibre inkluderer polyester (PES), viskose (CV), polyakryl (PAN), polyamid (PA), polypropylen (PP).

Ull, bomull og lin

Blant de naturlige stoffene ønsker vi spesielt å markere ull, bomull og lin. Selv om de ikke får de samme praktiske fordelene som menneskeskapte stoffer, foretrekkes de fremdeles ofte. De gjør stuen mer behagelig og varmere.

De har også et lavt allergipotensial. I denne forbindelse er lin spesielt verdifullt. Dette stoffet er veldig solid, det er vanskelig å rive, noe som skiller det fra de andre. Det er fortsatt mange blandede stoffer på markedet som inneholder lin. De kombinerer linets naturlige egenskaper med den slitesterke karakteren til noen syntetiske fibre.

Levende ideer til en koselig stue

moderne sofaer grå sofa sofa stoff hvitt teppe

Bomull oppfattes som veldig hyggelig av mennesker med sensitiv hud, i motsetning til ull, som kan oppfattes som skrapete. Alle naturlige stoffer absorberer vann raskt, men kan også tørke av. De er noe vanskeligere å behandle når det gjelder farge, noe som begrenser bruken av dem i design.

lær

Til slutt vil vi dvele ved dette populære alternativet for sofaer. Først og fremst vil vi gjøre deg oppmerksom på følgende alternativer: Du kan velge mellom ekte skinn og syntetisk skinn. Disse har igjen sine egne undergrupper. Ekte skinn inkluderer anilin skinn, glatt skinn, semi-anilin skinn. Det første alternativet er det edleste fordi det viser en grov, naturlig karakter. Men dette stoffet er veldig følsomt for skitt og anbefales derfor sjelden til møbeltrekk. Med glatt skinn, derimot, legges det mye arbeid i produksjon slik at spor av skader forsvinner og stoffet til og med blir flekkbestandig.

Elegant svart skinnsofa samsvarer fint med murveggen

moderne sofaer svart skinn sofa beige teppe kaste puter deco ideer

Som navnet antyder, er semi-anilin skinn en blandet variant av de to. Dette gir deg større beskyttelse mot smuss enn varianten med den veldig autentiske strukturen, og likevel er skjønnheten ikke helt tapt.

Velg riktig sofa stoff i henhold til hele designkonseptet

sofa stoff stue ideer stue veggdekorasjon bumendeko

For mange huseiere er kunstskinn ikke lenger et kompromiss i det hele tatt. Den inneholder den etterlengtede estetikken til naturlig skinn, fordi produksjonsteknologien nå tillater det. For mange innbyggere er det viktig at ingen dyr ble drept i prosessen. Flekker kan også fjernes fantastisk på den. En viktig ulempe er imidlertid at det raskt kan dannes sprekker på den. Som et prinsipp må lær beskyttes mot varme og lys.

Hvite stuemøbler og lett veggdesign

moderne sofaer hvitt skinn sofa grå teppe vakre aksent vegg gulvfliser

Til slutt vil vi gjøre deg oppmerksom på muligheten for å bruke sofatrekk. De er et godt kompromiss. Dra dette over det edle møbelet, slik at det er beskyttet mot flekker i hverdagen. Ved viktige anledninger kan du igjen imponere med det originale sofa stoffet.

Beskytt sofaen i stuen mot skader

sofa stoff sofa dekke lys grå stue ideer

Komfortabel hjørnesofa

sofa stoff beige hjørnesofa peis lagringsplass

Frisk kombinasjon av nyanser

moderne sofaer sofa tekstiler beige teppe moderne levende ideer

Stue i gule nyanser

sofa stoff moderne sofa gul gulvlampe deco

Vær oppmerksom på kvalitet og komfort når du velger

sofa stoff moderne sofa peis steinvegg

Stilig og funksjonell hjørnesofa

sofa stoff brun hjørnesofa nydelig gulv

Lette stuemøbler og planter danner en frisk helhet

sofa stoff stue innredning lyse møbler planter

Med en åpen plan, bør du ta hensyn til alle områder når du møblerer stuen

sofa stoff stue ideer stue områder åpen plan

Lag en fin følelse av å bo i stua

sofa stoff levende ideer stue beige teppe