Ombygging og modernisering: de beste tipsene for hjemmet ditt

Tidene endrer seg – og med dem er det også levende krav. Den ene personen ønsker å modernisere sitt eldre hus grunnleggende, den andre ønsker å konvertere eiendommen på en energieffektiv eller alderssvarende måte, kanskje også for å utvide det med et tilbygg. Her er de viktigste tipsene om hva huseiere må vurdere når de skal renovere.

Det kreves tillatelse for renovering av huset?

Før enhver modernisering er det først nødvendig å sjekke om de planlagte tiltakene krever godkjenning. Dette er vanligvis alltid tilfelle hvis statikken i bygningen endres under arbeidet, for eksempel fordi bærende deler fjernes. Byggetillatelsesmyndigheten kan gi informasjon om dette. Men vær forsiktig: Selv om det ikke kreves tillatelse, må gjeldende byggeforskrifter overholdes.

Oppussing av hjemmet – Tillatelse kreves i ditt tilfelle?

godkjenning av husrenovering

Et spesielt tilfelle eksisterer når huset er en fredet bygning. Da er visse modifikasjoner forbudt, andre kan til og med få økonomisk støtte. Informasjon om dette er tilgjengelig fra den respektive statsmonumentbeskyttelsesmyndigheten.

Når formalitetene er håndtert, bør du finne ut så mye som mulig om tilbud og ulike alternativer for utførelse før du legger inn bestillinger eller til og med gjør renoveringen selv. Det er også nyttige tips om renovering og modernisering her på schwaebisch-hall.de.

Få statlige tilskudd!

husoppussing trender nye ideer

De vanligste moderniseringstiltakene inkluderer ombygginger for å øke energieffektiviteten. Forbedret isolasjon av vinduer, dører, tak og vegger kan redusere energikostnadene drastisk. Å bytte til fornybar energi er et annet alternativ. For mange tiltak er det statlige tilskudd i form av billige lån og tilbakebetalingstilskudd, for eksempel gjennom KfW Bank.

Dette gjelder også for alderssvarende renovering av en eiendom. Alle som ønsker å gjøre hjemmet sitt barrierefritt, utvide dører for rullestoltilgang, eliminere snublefare eller gjøre badene sklisikre, kan også få økonomisk støtte. Midlene fra boliglån og sparekontrakt kan også brukes til alderssvarende renoveringer. På denne måten lever du uavhengig og uten hjelp utenfra i kjente omgivelser selv i alderdommen.

Ombygging av hus – i det smarte hjemmet tenker huset selv

ombygging av smarthus

Når det gjelder modernisering av et hus eller en leilighet, kan du ikke lenger unngå stikkordet “Smart Home” i disse dager. Bak ideen om det “intelligente hjemmet” ligger nettverk og sentral kontroll av hele byggeteknologien. Samspillet mellom de enkelte elementene gjør hverdagen lettere, sparer energi og skaper mer trygghet. For eksempel regulerer moderne termostater automatisk temperaturene for hvert rom i henhold til beboernes spesifikasjoner – for eksempel ved å skru opp oppvarmingen på badet til ønsket tidspunkt om morgenen. Persienner åpner eller lukker seg selv avhengig av mengden sollys, glassbruddssensorer slår alarm ved et innbrudd og slår på lyset i hele huset – bare noen av de mange mulighetene som tilbys i det smarte hjemmet. Moderne teknologi kan avlaste deg fra mange oppgaver hjemme – slik at det blir mer tid til de vakre tingene i livet.

Ombygging av hus – Følg våre tips for renovering, modernisering eller renovering av hjemmet ditt

renoveringstips for hus

 Finn ut detaljert om ombyggingen av huset og ta den beste avgjørelsen!

ombygging av nye ideer

Ombygging av hus – "Smart hjem" står for innovasjon og høyteknologi

hausumabu smarte hjem ideer