De globale trendene innen moderne arkitektur kan noen ganger oppdages i svært overraskende former. Som i dette drømmehuset i Somerset, Storbritannia. Elementer fra forskjellige rustikke stiler har blitt kombinert her. Dels oppdager vi skandinaviske og delvis stilelementer som er typiske for Sveits. Men er det virkelig overraskende? Egentlig ikke, hvis du antar at du har lett etter den best mulige måten å nyte naturen på. I dette tilfellet er det fornuftig og anbefaler til og med å skaffe informasjon fra forskjellige verdifulle kilder. Navnet på arkitekten i huset er Graham, og han har jobbet hånd i hånd med interiørdesigner Emily. Begge kjøpte en tomt på omtrent to dekar som det var en bungalow på. Arbeidet med det nye prosjektet begynte i 2012, og bare et år senere, om vinteren, kunne de flytte inn dit.

Fra noen perspektiver kan du ganske enkelt ikke se drømmehuset!

drømmehuset i et bredt perspektiv

Drømmehuset tilpasser seg landskapet

Huset ligger i den nedre delen av et kupert landskap, som er tett overgrodd med trær. Den viser dobbelt så stor som den tidligere bungalowen. Den har også to etasjer, ikke bare én, slik tilfellet var i den gamle bygningen. Nivået på taket er ikke mye høyere enn den forrige bygningen.

Underetasjen er imidlertid bygget dypt ned i jorden. Rommene inne er nå mye høyere enn i bungalowen før. Det du ser på bildet er så å si forsiden av huset. Den er ganske lukket og har nesten ingen lysåpninger. Den har også to takoverheng som dekker lagret ved og parkeringsplassen. Den andre siden er veldig åpen, og derfra har du en fantastisk utsikt over hele landskapet. Denne konstruksjonen har praktiske årsaker til bevegelse. Den åpne siden er i sørøst, og slik får du mest mulig ut av solens varme. Den mer lune siden ser mot nordvest, uansett hvilken retning kulden kommer fra.

Den vertikale inndelingen i to deler har vist seg å være optimal

to etasjer - drømmehusidé

Drømmehus kledd i eik

Utsiden av dette drømmehuset er formet av eik. Dette er typisk for Nord -Europa og spesielt for mange bygninger av denne typen i Sverige. Vi kjenner vanligvis også det brede taket fra samme region. Beslutningen er absolutt ikke tilfeldig. Det er ikke bare av estetiske årsaker heller. Slike materialer og konstruksjoner hjelper heller å redusere påvirkningen på naturen til et minimum. Av samme grunn ble denne bygningen oppkalt etter Passivhusprinsipper bygget.

Eiketre er et egnet materiale for moderne arkitektur

drømmehus med stuet tre foran veggen

Et svar på det lokale klimaet

Bruken av stilelementer fra andre regioner forstyrrer ikke det faktum at dette drømmehuset er perfekt for det britiske klimaet i denne regionen. Foreskrevne teknologier har sikret perfekt isolasjon. Det er ikke nødvendig å varme den, selv når temperaturen ute er lav. I dette tilfellet ble denne effekten gitt gjennom eksperimenter basert på forskning på lydbølger.

Den vakre naturlige utsikten gjør sjarmen til dette drømmehuset!

lite vindu drømmehus

Inngang og isolasjon

I dette tilfellet vil vi være spesielt oppmerksom på inngangen til dette drømmehuset. Fordi det er nettopp her du kan fortelle at du har gjort en innsats for å gi veldig god isolasjon. Inngangsdøren er veldig robust, og du kan se dette så snart du kommer inn. Denne konstruksjonen er årsaken til isolasjonen og trippelvinduet på vinduet kan også forklares på samme måte. Fra et estetisk synspunkt er denne løsningen ganske vellykket fordi du umiddelbart får følelsen av seriøs design og kvalitet.

En flott balkong – det er knapt noen drømmehus som klarer seg uten det

drømmehus balkong med vakker utsikt

Interiøret i første etasje

Først går du inn i en eikekledd entré, som er ganske liten. Taket er også ganske lavt med vilje og er preget av lamellrammer. Men det er nettopp denne smale designen som understreker utsikten til utsiden. Det er husets virkelige WOW -faktor. Du føler deg umiddelbart trukket til hjørnet som utsikten best åpnes fra.

Det viktigste interiøret i dette drømmehuset er kjøkkenet 

drømmehus tre metallglass

Boligfasiliteter i første etasje

Hovedstuene er i første etasje. Utseendet på kjøkkenet er preget av skråtak. I tillegg er det store vinduer her, hvorfra den pittoreske utsikten over det omkringliggende landskapet åpner seg. Kjøkkenet, sammen med spisestuen, er det største rommet i huset. Du kan umiddelbart se at familien samles der. I tillegg kan mange gjester bli underholdt. Kjøkkenområdet som hjemmets hjerte – dette er et tradisjonelt konsept som vi finner i praktisk talt alle landlige stiler. Dette rommet er også kledd i eik og malt hvitt. Du har også en frittstående kjøkkenøy og et veldig bredt spisebord. Generelt kan rommet kalles eklektisk. De rustikke elementene er blandet med de fra midten av forrige århundre. Typisk for dette er stoler i typisk dansk stil fra denne perioden. Soverommene er designet i skandinavisk stil. Alle disse rommene har en fantastisk utsikt over naturen rundt.

Man oppdager en eklektisk stil som kombinerer forskjellige rustikke elementer og også de fra midten av 1900-tallet

drømmehus stor spisestue

Ren nytelse av naturen

Et slikt drømmehus viser oss hva den moderne forståelsen av å nyte naturen består av. Folk liker å trekke rikelig fra forskjellige globale elementer for å oppnå optimal tilpasning til et bestemt naturlandskap. I tillegg sparer du naturens ressurser ved å bruke de siste og mest effektive innovasjonene. Tross alt har hvert drømmehus som er orientert mot naturen en global og samtidig helt egen karakter.

Dekorasjonen er behersket (moderne) og samtidig ekstremt landlig

drømmehjem metall og fliser ideer

Det moderne interiøret er preget av en blanding av hyggelige teksturer

flotte møbler ideer drømmehjem

Det ensartede utseendet til dette drømmehuset kommer i stor grad fra den store bruken av tre

veggbekledning i drømmehus i tre

De klare, enkle linjene er typiske for moderne interiørdesign. Selv for de rustikke. 

seng og tre ideer drømmehus

tre og marmor ideer drømmehjem

Selv badet er perfekt integrert i det moderne interiøret i dette drømmehuset

drømmehus bad laget av tre og marmor

drømmehuset moderne og landlig flott

Det eklektiske moderne interiøret er også preget på soverommet av designerstolen fra midten av 20-årene

drømmehus nøytral interiør dekor ideer

drømmehuset vakkert soverom