I begynnelsen av det nye året ser vi gjerne tilbake på alt det flotte som 2018 brakte oss. Når det gjelder fotokonkurransene, kommer abstrakt fotografering tydelig frem. Slike verk er en inspirasjon for fotografer som nå vil finne ut hvor de kan vise talentet sitt. Og det er de fleste av oss. Her er det vi tror er fem av de største fotokonkurransene i verden, i tillegg til noen av vinnerne.

Damir Sagolj Bild – Fotokonkurranse i Istanbul 2018

Damir Sagolj fotokonkurranser - 2018

Damir Sagolj – vinner av den første av de store fotokonkurransene for 2018

En av de første store fotokonkurransene og absolutt en av de beste for 2018 var denne i Istanbul, som fant sted i februar i fjor. Det var forskjellige kategorier, som, som hvert år, inkluderer nyheter, sport, natur og miljø.

Damir Sagolj er navnet på den bosniske fotografen som vant hovedprisen som ble delt ut av arrangørene av Anadolu Agency.

“Single Atom in a Ion Trap” fra Science Photo Contest

fotokonkurranse 2018 single atom image

Science Photo Contest i februar

En annen fotokonkurranse fant sted i februar, nemlig Science Photo Contest. Du kan si at det vinnende bildet er den virkelige favoritten for 2018 for alle i redaksjonen vår. Den representerer det direkte bildet av et isolert atom. Konkurransen ble arrangert av britene Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC). Det opprinnelige navnet til vinneren er “Single Atom in an Ion Trap” av David Nadlinger, Oxford University.

Tomaso Fiscalettis bilde er en av vinnerne av de store fotokonkurransene i 2018

Fotokonkurranser fra Tomaso Fiscaletti og Nic Gobler 2018

CAP -pris – Moderne afrikansk fotopris

Den neste hendelsen vi la til på vår liste over de beste fotokonkurransene er for afrikansk samtidskunst. Det fant sted for syvende gang i 2018, og det var fem forskjellige vinnere. Vi har valgt et favorittpar blant disse, og de er Tomaso Fiscaletti og Nic Gobler fra Sør -Afrika. Bildet deres fra 2018 er en del av den fotografiske serien “The Attempt to be Here Now” – i oversettelse: “Et forsøk på å være her nå”. Her er det mer informasjon om årets arrangement.

Øye til øye fra Huapeng Zhao fotokonkurransen i iPhone Photography Awards

Huapeng Zhao øye i øye flotte fotokonkurranser

iPhone Photography Awards 2018

Vi synes fotokonkurranser som fokuserer på digital fotografering er spesielt spennende. Det gjør denne kunsten mer tilgjengelig for mange flere mennesker og gir alle muligheten til å være reporter selv. I fjor så vi den siste utgaven av  iPhone Photography Awards 2018 i stedet for. Det best gjenkjente bildet kommer fra fotografen Huapeng Zhao. “Eye to Eye” er den opprinnelige tittelen på bildet hans. Her har du en blanding av forskjellige stiler, men det abstrakte aspektet er tilstede.

Den saudiarabiske kvinnen som tema for maleriet av Nather al Asyf

nather al asyf Saudi -Arabia fotokonkurranser

 Sony World Photo Awards 2018

Vinnerne ble trukket fra denne konkurransen blant fotografer fra 200 forskjellige land. Fotokonkurransen fant sted i mars i fjor. Det var ti vinnere i dette arrangementet, men redaksjonens absolutte favoritt er Nather al Asyf. På bildet hans kan du se en jente fra Ladakh-Kashmir.

Våre kriterier for de beste fotokonkurransene og vinnerne var:

  • Blanding av abstrakte aspekter med virkelige emner
  • Tilgjengelighet for fotografer fra forskjellige deler av verden
  • Dype filosofiske meldinger som får folk til å tenke på fremtiden.

Vi ser allerede utålmodig på de nye fotokonkurransen i 2019!