Det danske hygge -konseptet har raskt vunnet popularitet og sprer seg som en ny filosofi om lykke, ikke bare i Europa og Nord -Amerika, men også over hele verden. Å skape en hygge -følelse hjemme betyr å fylle dine egne fire vegger med koselig intimitet og tilfredshet. Det blir også sett på som en motgift mot moderne og høyteknologisk liv. Hygge handler om å utvikle følelser av lykke, vennlighet og velvære i hverdagen. Ved hjelp av dette livsstilskonseptet prøver man å finne en dypere mening i det vanlige livet og å etablere en meningsfull, bevisst forbindelse til verden. Hygge handler ikke om store bevegelser, det handler om å nyte litt luksus hver dag for å føle en følelse av fortrolighet, komfort og slektskap.

Vel, før vinterkulden kommer inn, er det den beste tiden å gjøre deg komfortabel hjemme og spre en mer hygge -følelse der, akkurat som danskene gjør! Vi viser deg gjerne hvordan dette kan gjøres ved hjelp av noen få tips!

Hygge er den danske livsfilosofien for varme familieforhold, lykke og tilfredshet i hverdagen

 hygge følelse

 • Mer hygge -følelse i ditt eget hjem

Slik at du kan oppleve en mer hygge -følelse i hverdagen, kan du vurdere følgende ideer:

 1. Tilbring mer tid med venner og familie.

Vi vet alle at det å ha det hyggelig med våre nærmeste gjør oss lykkelige.

Men når var siste gangen du satt ved et stort bord med alle dine nærmeste og delte morsomme og morsomme historier til de små timene om morgenen? Ler, tuller og drikker hjemmelaget cider med nære venner og familie – det er hygge! Det garanterer deg uforglemmelige øyeblikk med dine nærmeste!

 Sitt foran den knitrende ilden og føl deg helt avslappet

hygge levende ideer og livsstil

 1. Sitt ved den brennende peisen

Få ting fremkaller følelser av kos og varme, mer enn en knitrende ild i de kaldeste månedene. For en virkelig koselig brann bør du selvfølgelig bruke ekte tre. I en hjemmekoselig atmosfære burde det definitivt være en bunke med ved som kan kastes i ilden når som helst.

 Oppdag sjarmen til de enkle tingene i livet

hygge -stil i stua

 1. Hold ting enkelt.

Hvorfor skal du sitte på kjøkkenet i timevis og plage deg gjennom oppskriftsbøker for å tilberede kompliserte retter? Gjør det på dansk måte og lag enkel mat, det være seg en varmende suppe eller en enkel stekt kylling, velg alltid noe velsmakende som kan tilberedes med minimal innsats.

Liker du å spise fisk? Da kjenner du den gode smaken!

Hygge dansk levende lykke

 1. Demp lysene og bruk lys i stedet.

Danskene elsker lys, og det gjør vi også. De flimrende flammene skaper en flyktig glød og gir selv det mørkeste rommet en koselig følelse. Men vær advart, det er bedre å ikke bruke duftlys, for ingenting er kunstig i en typisk hygge -atmosfære – ikke engang lysene. Bivoks er best.

 Dekorer med lys og skap en koselig atmosfære

Dekorer med stearinlys for å skape en koselig atmosfære

 1. Dekorer innendørs og utendørs

På Freshideen tror vi at et lykkelig, sunt liv må leves midt i naturen. Men noen ganger er det bare for kaldt ute for å gå en tur. For å motvirke dette har danskene utviklet gode ideer for å spre mer varme og naturlig kos i ditt eget hjem. De er store fans av å bringe naturen inn i huset: tenk på synlige steinvegger, tregulv, store trebord og selvfølgelig tømmerstokker som kan kastes i åpen ild når som helst.

Selv de små elementene bidrar til hygge -atmosfæren

hygge-idees-deco

Hygge -følelse for kroppen

 1. Stek brød selv

Et nybakt brød sprer en fantastisk aroma som minner oss om gamle, rustikke hus. Men å bake brød har også andre fordeler. På den ene siden kan elting av deigen virke veldig avslappende på kropp og sjel. På den annen side er det hjemmelagde brødet, tatt rett ut av ovnen og deilig spist med familie og venner, en av de enkleste gledene i livet.

 Å drikke kakao, slappe av og lese en spennende bok – slik lever danskene!

Hygge -konseptet til danskene

 1. drikke kakao

Kan du fortsatt nyte noe deilig i en liten sirkel? Ja, selvfølgelig! Du kan tilberede duftende varme drikker i den varme ovnen, for eksempel kakao. Rør den aromatiske drikken sakte og finpuss den med ekte sjokolade, fløte og melk. Nyt den deretter i små slurker fra et stort krus. I tillegg til kakao kan du tilberede duftende urtete og drikke den med venner i den koselige stuen. Det er bra for kropp og sjel!

Når været er kaldt ute, drikker folk gjerne noe varmt hjemme

Hygge - koselige dekorasjonsideer

– Hygge for en stressfri livsstil

Vår tredje gruppe med smarte tips inkluderer ideer som garanterer en stressfri livsstil i de kalde vintermånedene. Hva annet kan du gjøre for deg selv og dine nærmeste slik at alle føler seg lykkelige?

 1. Gå ofte ut og søk kontakt med naturen

Om vinteren er det kaldt og dystert. Men det betyr ikke at du må forbli låst inne i ditt eget hus. Hygge -følelse betyr å oppnå en balanse i hverdagen og leve et godt, sunt liv. Derfor er kontakt med naturen helt avgjørende for den danske livsstilen. En lang spasertur ute i vind og regn er definitivt bra for deg. Ta et varmt skjerf og la vinden røre i håret ditt – det er også 100% hygge! Så kom hjem og nyt koppen varm kakao mens du sitter i sofaen!

 Etter en lang tur i snøstorm kan du nyte den varme drikken hjemme

Hygge

 1. Les en bok

Selv om hygge innebærer en følelse av fortrolighet og samhørighet, kan du fortsatt sitte alene og unne deg fullstendig avslapning. Det er bare noen få ting som kommer i tvil her. En av dem er å kose seg under et varmt teppe og lese en spennende bok. Vårt tips: Ikke bruk elektroniske enheter, men en ekte bok! Selv den typiske lukten av papir gir deg en mer hygge -følelse!

Et varmt teppe og en spennende bok er noen ganger nok til å slappe av og glemme stresset i hverdagen

Hygge -følelse hjemme

 1. Slipp mobilen!

Som vi allerede har understreket, er hygge -følelsen varme og hygge, nærhet til naturen og glede i enkle ting. Det er vanskelig å finne en fellesnevner for dynamikken i hverdagen i storbyen. For å virkelig redusere stresset, må du bare klare deg uten moderne enheter, i det minste en stund. Så legg fra deg mobilen og nyt følelsen av å være helt uforstyrret!

Følg tipsene beskrevet ovenfor og sørg for en mer hygge -følelse i hverdagen! Vi ønsker deg oppriktig det!

 Hygge -livsstilen er så vakker!

Hygge livsstil

Hyggelig levende

 Enkelt møblert og full av hygge -følelse!

Veggbekledning av tre

Tre og myke stoffer utstråler varme og foretrekkes av danskene

Trebord i trehyller

 Hygge -følelse betyr varme og hygge hjemme

Hygge føler varme komfort hjemme glad