Smarte tips som får taket til å se høyere ut

En av de siste trendene innen design er å fokusere på ideene om taket, mens du fortsatt holder begge føttene på bakken. I tradisjonell husdesign har man forsøkt å gi taket et unikt, vakkert og ekstravagant utseende.

Moderne huseiere, derimot, synes de enkle og beherskete løsningene er ganske OK. Vi ble gjort oppmerksom på oss igjen av et dramatisk eksempel.

Dette er Bernard Khourys Oenthaus -leilighet. I stedet for å følge den moderne, enkle tendensen, valgte han en metallisk installasjon i fresko -stil.

Denne tilnærmingen fungerer bra hvis du har en stue med stor takhøyde. De vil se bra ut i rom med hvelvede tak. Men hvis du har lav takhøyde hjemme, kan effekten være litt deprimerende.

Når det gjelder rom med lav takhøyde, er det viktig å overvinne begrensningene slik at det valgte temaet virkelig kommer til sin rett.

Gå lavt og horisontalt – takideer

Virker løsningen veldig åpenbar for deg for lave rom? Men du kan gjøre mye galt her også, hvis du for eksempel velger feil dekorasjon. Derfor bør du være veldig forsiktig med spontane kjøp. Fordi på denne måten kan du få rom med lav takhøyde til å se enda mer overbelastet ut enn de allerede er. Sett visse begrensninger på anvendelsen av dekorasjon.

Hvis du vil lure øynene dine, kan du velge sofasett, salongbord og sidebord som ikke bare er korte, men også brede

Vegger fra gulv til tak

Glassoverflater er alltid et flott tillegg til små rom. De gir visuell letthet og hjelper til med å omskrive områder uten å blokkere tilgangen til lys. Store glassvinduer og skyvedører er allerede en integrert del av mange moderne hjem.

Åpne stuen eller badet med lavt tak til gårdsplassen eller terrassen. Det kan oppnås gjennom disse moderne glassveggene.

Som et resultat kan et rom med svært lavt tak plutselig virke romslig

  1. Opplyste og skinnende tak

Et annet populært triks er å male taket i en skygge som er så lett som mulig. Dette er en veldig populær tilnærming som også brukes i leiligheter med stor takhøyde. Vi anbefaler at du bruker malingen fra veggene, men litt lettere.

Veggene tiltrekker seg oppmerksomhet og rommet ser bredere ut enn det faktisk er

Noen designere anbefaler blanke overflater på grunn av deres bedre refleksjonsevne. Egentlig ser de matte versjonene ganske bra ut. Valget bør gjøres med hensyn til lysstyrken i rommet.

For rom med store vinduer og bred belysning kan de blanke fargene være litt for lyse og distraherende

  1. Varmt, uklart lys

Taklampe og kunstneriske lysekroner passer best med rom med svært høye tak. Du bør heller unngå det i lave rom. I stedet velger du vegglamper og innebygde lys som gir den rette blandingen av fokusert og omgivende lys. Lag dramatiske effekter i rommet med lav takhøyde, og du vil umiddelbart legge merke til transformasjonen i auraen i rommet.

Et mørkt tak får rommet til å virke dystert. Han fortsetter å se rotete og kvelende ut. De glitrende effektene i taket får rommet til å virke høyere og mer ventilert. Smarte gulvlamper gir enda et spennende lag med belysning i dette området.

  1. Vertikale striper og paneler

Akkurat som med folk som ikke er veldig høye, anbefales bruk av strimler i de lave rommene. Du kan også inkludere lyse fargetoner uten at rommet virker for rotete. Vertikale trepaneler skaper også en lignende effekt.

Det er også den beste tilnærmingen for å oppnå større varme og komfort

  1. Trekk opp gardinene

Vil vi gå videre til emnet rette linjer? Gardiner og gardiner er blant de største tilleggene du kan forestille deg. Enkle gjennomsiktige gardiner kan også gi en god effekt. Er det et luftig, strandinspirert tema som dominerer hjemmet ditt? Da er sistnevnte virkelig den best mulige varianten du kan tenke deg.

Hold kronemnene proporsjonale, enkle og nøytrale.

Det vil gjøre den dekorative stilen mer utsøkt og tidløs

  1. Høye hyller og vertikale utstillingsområder

Vertikale displayflater, høye hyller og kunstverk er plassert litt høyere enn det som er vanlig for vanlige rom. I dette spesifikke tilfellet tror vi at å flytte kunstverket høyere enn vanlig ikke er helt vellykket, fordi effekten ikke lenger er like god. I de fleste tilfeller kan du imidlertid oppnå ønsket effekt ved å flytte objektene 15 til 25 centimeter oppover.

Så det vi lærer av dette spesifikke eksemplet er at med små mellomrom må du tenke vertikalt og ha stil og design i tankene.

Du bør også gjerne gjøre permanente strukturelle endringer, for eksempel høye døråpninger og vinduer, som øker illusjonen.

Rom med lav takhøyde er ikke så ille som man skulle tro.

Der kan du leke med de forskjellige aspektene for å oppnå et veldig koselig og hyggelig humør