terapeutisk fastende vekttap fruktgrønnsaker

Terapeutisk faste – er det den riktige metoden for å forbedre helsen din?

Terapeutisk faste er utbredt i forskjellige kulturer i en eller annen form. Vi vet dette selv i de vestlige kristendomsformene. Det vil bli gjennomført før påske.

Ortodokse kristne, for eksempel grekerne, har også en fasteperiode før jul.

I løpet av denne tiden spiser du bare rent veganske produkter. Men som alle tradisjoner, må ikke terapeutisk faste tas ut av kontekst. Disse tradisjonene stammer fra forskjellige tider og med forskjellige skikker. Målet var å gi en balanse til vaner som ikke lenger er vanlige i dag. Den menneskelige organismen var også annerledes da disse tradisjonene ble til. Vi mener ikke å si at terapeutisk faste er en dårlig idé. Som alt annet må den finne den riktige formen for hverdagen vår i dag.

Frisk og energisk med terapeutisk faste

terapeutisk faste gå ned i vekt frisk energi

Det åndelige aspektet ved terapeutisk faste

Det er moderne og etter vår mening veldig riktig i dag å betrakte sykdom og velvære som en tilstand av kropp og sinn på samme tid. Det er derfor terapeutisk faste er noe du må internalisere dypt. Instruksjoner finnes i alle religiøse skrifter, inkludert Bibelen.

Stoffer, tanker, vaner som er overdrevet må nå komme ut av folks sinn og kropp. I hvert fall for en stund. Det første og normale resultatet er at du ikke trenger det så mye etter denne terapeutiske fasteperioden. Man renser seg for skadelig oppbygging i kropp og sinn. Du blir kvitt avhengigheter.

Spis ferske grønnsaker når du faster

terapeutisk fastende slankende grønnsaker

Faste, men ikke sultne

Vi vil definitivt ikke kritisere den ene eller den andre religionen. Her snakker vi om en form for terapeutisk faste som hver person som også er aktivt involvert kan realisere i hverdagen. Det er terapeutisk faste, men det ser ut som en endring i spiseregimet. Du spiser mye mat, men denne gangen er det vegansk og har mange næringsstoffer, vitaminer, omega 3 -fettsyrer. Dermed har vi nok energi til vårt mentale og fysiske arbeid. Det er også spennende fordi vi klarer å oppdage forskjellige nye typer smak og mat. Dermed kan terapeutisk faste utvikle seg til en flott, motiverende opplevelse.

I løpet av denne tiden lærer mange mennesker å spise veldig sunt. De liker disse nyoppdagede vanene, og de blir også videreformidlet i hverdagen etter slutten av den terapeutiske fasten.

En fargerik salat laget av tomater, agurk og avokado

terapeutisk faste slankende salat agurk tomater avokado

Svært ofte har man også direkte, veldig merkbare helsemessige fordeler. Jo større variasjon i mat, unngåelse av altfor mange stoffer og opphopning av nye, fører direkte til at mage -tarmsystemet føles bedre. Ofte oppdager man også energireserver som har blitt samlet i uventede mengder i organismen, men hvis potensial ennå ikke er utviklet.

Hvordan ser det ut? Vil du starte med noen uker med terapeutisk faste etter ferien og forberede organismen din på et sunnere liv?

Datoer er perfekte for din terapeutiske faste

Faste slankende datoer

Sitronvann virker alkalisk og avgifter kroppen

Faste slankende sitronvann

Deilige vegetariske aubergineruller

Faste slankende fylt aubergine

Deilig grønnsaksgryte

  Fastende slankende grønnsaksgryte

Linsegryte med persille

  terapeutisk fastende slankende linser persille

Polenta med pesto og tørkede tomater

Faste slankende grøt basilikum tørkede tomater

Vegetabilsk risotto

Faste slankende risgrønnsaker

Drikk så mange grønnsaksjuicer du kan

terapeutisk faste slankende juice frukt grønnsaker

Spaghetti med sopp og erter

terapeutisk fastende slankende spaghetti sopp erter

Spinat og spaghetti

terapeutisk fastende slankende spaghetti spinat

Vegansk salat

terapeutisk fastende vekttap vegan