Bibimbap, noen ganger også stavet Beebimbap og uttales Bie-Bim-Bop, er en populær koreansk risrett som er toppet med ferske og kokte grønnsaker og en rød chilipasta som kalles gochujang. Krydret rått eller grillet storfekjøtt kan også tilsettes, og et stekt egg legges ofte på toppen. Lær mer om koreansk mat og prøv følgende bibimbap -oppskrift!

Prøv Bibimbap -oppskriften og bli kjent med koreansk mat

Bibimbap oppskrift forberede koriansk rispanne

Bibimbap – tradisjonell risskål i koriansk stil

Presentasjonen av retten varierer, men mesteparten av tiden legges grønnsaker og kjøtt separat på risen. Alle ingrediensene blandes deretter sammen og serveres rett før måltidet. Den tradisjonelle koreanske retten er veldig populær i USA og Europa, og ikke uten grunn.

Bibimbap er faktisk en av de mest populære koreanske rettene rundt. Les videre for å lære hvordan du lager denne deilige risskålen i koreansk stil. Du finner Bibimbap -oppskriften rett nedenfor …

Hvordan lage koreansk rispanne?

Bibimbap oppskrift Koreansk stil rispanne asiatisk mat

Forbered bibimbap

Ordet bap (bahp, bob, bab) på koreansk refererer til kokte korn, inkludert ris, og ordet bibimbap betyr “blandet ris”, men kan også refereres til som “blandet måltid” som “bap” i generell forstand også brukes til måltid.

Typiske grønnsaker som brukes til “bibimbap” inkluderer gulrøtter, agurk, spinat, bønnespirer, shitakesopp og andre.

Blandet ris med grønnsaker 

Bibimbap Oppskrift Koreanske rispannetilberedningstips

Bibimbap -variasjoner

Imidlertid er bibimbap tilberedt annerledes i hver region. Det er en versjon som heter Dolsot, der bibimbap tilberedes i en varm steinskål. Risene i bunnen av den varme bollen, noe som gir en fin kontrast av teksturer. Det anbefales å la risen koke i den varme steinskålen i noen minutter før servering for å få en fin sprø bunn.

Oppdag de forskjellige smakene av koreansk mat!

Bibimbap -oppskrift Forbered rispanne i koriansk stil

En annen kjent variant kommer fra byen Jeonju. Denne bibimbap risretten inneholder opptil 30 ingredienser og serveres i en messingskål. Risen tilberedes i storfekjøtt. Ingredienser inkluderer sesamolje, ginkgo nøtter, gelé av mungbønne, biff tartare, egg og selvfølgelig gochujang chilisaus.

Nå er det på tide å forberede bibimbap

Bibimbap oppskrift rispanne grønnsaker stekt egg

Bibimbap oppskrift

Ingredienser:

 • 2 1/2 kopper hvitt ris med middels korn
 • 1 1/2 kopper mungbønnespirer
 • en haug med karse eller spinat
 • 1 stor gulrot
 • 2 fedd hvitløk
 • Litt salt
 • 2 ts sesamolje (delt)
 • 1 ss vegetabilsk olje
 • 450-500 g kjøttdeig
 • 1 ss soyasaus (mørk soyasaus)
 • 4 egg
 • ½ kopp Napa kål kimchi
 • 2 ss gochujang (koreansk paprika)
 • 2 ts ristede sesamfrø

Ha alle ingrediensene klare?

Bibimbap oppskrift koriansk rispanne forbereder ingredienser

Forberedelse:

Ha risen i en riskoker og la den koke. Hvis du ikke har en riskoker, følg instruksjonene våre for å lage ris uten riskoker. Så legg en middels gryte med vann på komfyren og kok opp.

Mens risen koker og vannet gradvis koker, forbered grønnsakene til koking: vask bønnespirene og brønnkarse; finhakk gulroten på langs; hakk hvitløken.

Forbered alle grønnsakene nøye …

Bibimbap oppskrift koriansk rispanne forberede ingredienser grønnsaker

Vannet ditt skal koke nå. Blancher bønnespirene i ca 5 minutter, og bruk en hullsleiv for å tappe dem ut i et dørslag. Ha deretter brønnkarse i samme gryte med kokende vann og blancher i 1 minutt. Legg til side i et annet dørslag for å renne av.

Skyll bønnespirene og grønnsakene under kaldt rennende vann for å stoppe tilberedningen. Tøm deretter av overflødig vann fra begge grønnsakene. Legg bønnespirene i en middels bolle. Rull brønnkarsen til en sigar og skjær den 3 til 4 ganger for å lage kortere grønnsakstråder. Legg til side i en egen bolle. Krydre hver bolle (bønnespirene og grønnsakene) med salt etter smak og en teskje sesamolje. Fordel den hakkede hvitløken mellom de to bollene, og rør deretter godt. Legg til side.

Ha en spiseskje rapsolje i en panne på middels varme og stek sammen med gulrøtter i skiver under omrøring til de er myke, men fortsatt litt sprø, ca 1 minutt. Fjern fra formen og sett til side.

Øk varmen. Tilsett kjøttdeigen i pannen og stek den, og skjær storfekjøttet i mindre biter. Rør inn soyasausen. I mellomtiden tilbereder du stekte egg i en egen panne, slik at eggeplommene blir rennende.

Det stekte egget spiller en viktig rolle i dette. Vennligst ikke glem!

Nyt Bibimbap -oppskriften for to i en koreansk rispanne

For å servere, del den kokte risen mellom fire boller og topp med biff, krydret brønnkarse, krydret bønnespirer, kokte gulrøtter, kimchi og egg. Server med en god skvett gochujang og en skvett ristede sesamfrø.

Nå er din koreanske spesialitet klar!

Bibimbap oppskrift Korisk stil rispanne

Endelig

Koreansk mat er ikke like kjent i vårt land sammenlignet med andre asiatiske land, men dette endrer seg gradvis med økende spredning og internasjonalisering av tradisjonelle koreanske retter.

god appetitt!

Bibimbap Oppskrift Koreansk rispanne Tips

Risskåler av alle slag er noe av en voksende trend, og bibimbap kan betraktes som den klassiske koreanske risskålen. Vær oppmerksom på at i noen koreanske kokebøker beregnet på et engelsk eller tysktalende publikum, kan bibimbap -oppskrifter være forkledd som en “grønnsaksrisskål” eller en annen variant.

Du kan også finne en deilig bibimbap -oppskrift i videoen nedenfor