Høsten er her, og vi lurer også på hva åkeren og hagen har gitt oss igjen i år. Du har sikkert høstgrønnsakene du liker best. Er det gresskaret? Gresskar er det mange av på markedet i disse ukene. Du kan finne forskjellige typer gresskar, som er forskjellige i form, farge, størrelse, men også i smak. Noen er perfekte for dekorasjon, så de er en uatskillelig del av høstdekorasjonen for innendørs og utendørs. Andre varianter er for tiden våre favoritter på kjøkkenet. De klassiske høstgrønnsakene kan brukes til å lage deilige supper, smakfulle gryteretter og deilige desserter. Du kommer sikkert til å tenke på den populære gresskarpai som vi alle kjenner godt fra bestemors dager. Ja, men det er mange andre måter å lage en uimotståelig gresskardessert på. Dagens gresskaroppskrifter viser den fabelaktige smaken av den populære høstgrønnsaken, som spenner fra søtt til salt.

Interessante gresskaroppskrifter: en frisk salat med stekte gresskarstykker, spinat, løk, geitost og nøtter.

Gresskaroppskrifter fersk salat stekt gresskarstykker spinatløk geitostnøtter

To ideer til deilige gresskar supper og en oppskrift på dem

Deilige gresskar supper er en fin måte å legge noe varmt til familiens bord på kalde høst- og vinterdager. Disse smaker ikke bare veldig godt, de tilberedes veldig raskt, vanligvis innen 30 minutter.

Den klassiske gresskar suppen har en kremaktig konsistens og pyntes med sopp, nøtter eller frø. Det er en perfekt eliksir med godt humør, spesielt når temperaturen synker utenfor og du føler deg litt deprimert. Vi har valgt en enkel oppskrift på deilig gresskar suppe for deg, som selv nybegynnere i matlagingskunsten vil gjøre det bra. For å oppnå en typisk høstsmak, anbefaler vi å legge til pekannøtter eller solsikkefrø i oppskriften. Ingrediensene gir kroppen din B -vitaminer, mineraler som kalium, kalsium, magnesium og jern og sikrer dermed beinhelsen.

 Deilig gresskar suppe pyntet med solsikkefrø.

Gresskaroppskrifter deilig gresskar suppe pyntet med solsikkefrø

Du trenger for gresskaroppskriften følgende ingredienser: 150 g poteter, 400 g gresskarmasse (for eksempel fra Hokkaido -gresskaret), 1 løk, 1 hvitløksfedd, 750 grønnsaksbuljong, 1 ts karrypulver, 2 ss smør. 3 ss pekannøtter, 200 g rømme, salt, pepper, muskatnøtt.

 Hvordan gjøre det:

  1. Vask, skrell og skjær potetene i terninger. Skjær også gresskarmassen i små terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk og surr i smør. Tilsett deretter gresskarterninger og stek dem, tilsett deretter karrypulver. Hell deretter grønnsakskraften, tilsett potetterningene og la suppen småkoke i ca 30-35 minutter på svak flamme.
  2. Stek pakanøttene i en panne, fjern deretter og hakk.
  3. Puree suppen og tilsett 150 g rømme etter ønske og smak til. Smak deretter til med salt, pepper og ferskt muskatnøtt.
  4. Server deretter gresskar suppen i boller og dryss med nøtter eller solsikkefrø.

Du kan også ha hjemmelaget gresskarbrød med suppen, også med pekannøtter.

Gresskaroppskrifter hjemmelaget gresskarbrød med pekannøtter

 Kremet gresskar suppe med pølsebiter og pekannøtter.

Gresskaroppskrifter Kremaktig gresskar suppe med pølser og pekannøtter

Har du prøvd Pumpkin Lasagne før??

Gresskaroppskrifter Gresskarlasagne Hakkede grønne spinatblader Hard osteskare

Prøvde og testet gresskaroppskrifter til hovedretten

De som liker høstsmaken av gresskar kan også tilberede en hovedrett med de populære grønnsakene. I denne forbindelse vil vi presentere deg en velprøvd oppskrift på gresskargryte med kyllingfilet.

Følgende ingredienser du trenger for 4 personer: 1 Hokkaido -gresskar (ca. 1 kg), 500 g kyllingfilet, 2 ss grønnsakskraft, 2 løk, 3 fedd hvitløk, ca. 400 g epler, olje, karrypulver, salt, pepper, 50 g peanøtter, 1 haug gressløk, ½ haug persille, 1 kopp kremfløte.

For forberedelse planlegg omtrent 60 minutter på forhånd:

  1. Vask, skrell og kjerne gresskaret, og skjær det deretter i terninger. Skrell løk og hvitløk og skjær i små biter. Varm 2 ss olje i en stor gryte, sauter løk og hvitløk i den.
  2. Tilsett gresskarterningene og surr kort. Pensle med karri og hell i litt vann. Deretter tilsettes grønnsaksbuljongen. Rør alt godt og la det småkoke i ca 30 minutter.

 Gresskarstuingen med kyllingfilet smaker veldig godt og varmer deg på kalde høst- og vinterdager.

Gresskaroppskrifter Gresskargryte med kyllingfilet Epler Peanøtter Kremfløte Persille

  1. Du må deretter steke kyllingfilet i pannen med ca 2 ss olje på hver side til den ser sprø ut. Smak deretter til med salt og pepper. Tilsett nøttene og stek kort.
  2. Skjær de gropete eplene i grove terninger og ha i pannen. Stek i ca 15 minutter, legg deretter til gresskaret, la det småkoke igjen.
  3. Vask og hakk urter, tilsett deretter i gryten med fløten og rør inn. Tilsett til slutt hakket kyllingfilet og peanøtter i gryta, smak til med korianderblader eller persille. fullstendig!

En høstgresskar og potetgryte!

Gresskaroppskrifter for å tilberede høstens gresskar-potetgryte smaker raskt veldig godt

Ekstra tips: En tørr hvitvin passer perfekt til denne hovedretten!

To flere ideer til deilige gresskaroppskrifter til spesielle anledninger:

 Gresskar ravioli

Gresskar Oppskrifter Gresskar Ravioli Spis noe lite ved spesielle anledninger

Deilige, sprø gresskarnibber med en krydret dukkert.

Gresskaroppskrifter deilige, sprø gresskarnibber med en krydret dukkert

Nå kommer den søte delen av våre gresskaroppskrifter, nemlig deilige desserter med gresskar. Enten du vil bake en arkkake eller tilberede pannekaker med gresskar, lage en kake eller nyte en fruktskål med gresskarstykker og karamelsirup, ville nesten alt være mulig å forberede deg selv hjemme. Alle desserter smaker utmerket og har smaken av høst i seg. Rull ned nå og la deg overraske over de mange måtene å tilberede forskjellige desserter med gresskar på! god appetitt!

Gresskar oppskrifter deilig kake med gresskar pisket krem ​​sjokolade spisepinner

Gresskaroppskrifter Gresskarpai i rund form dekorert med små kjeks

Gresskaroppskrifter Gresskarpai i rund form med små kjeks

Gresskaroppskrifter Kake laget av gresskarpisket krem ​​smaker deilig

Gresskaroppskrifter rullet kaker i to lag med gresskar og hvit krem

Gresskar oppskrifter bolle med kokte gresskar biter av karamell sirup

Gresskaroppskrifter Gresskararkskake med bær

Nydelig! Biscottikake med gresskarfyll

Gresskaroppskrifter deilig biscotti -terte med høstsmak av gresskar

Gresskaroppskrifter varmsmakende gresskarkanapeer

Gresskaroppskrifter fruktbolle med kokte gresskarstykker sitronskiver krem