Når du trenger ideer til en deilig og minneverdig forrett som vil falle i smak, kan du alltid stole på en ostefat. Dette er en klassiker for enhver anledning, det være seg en fest med venner, en stor ferie med familien, en romantisk piknik for to eller en potluck. Imidlertid er det ikke så enkelt å dekorere ostefatet som det ser ut ved første øyekast. Å kombinere de riktige ostene med riktig kjøttpålegg, frukt, nøtter, kjeks og dips er en ekte kunstform. Et godt forberedt ostefat ser ut som et kulinarisk mesterverk og skaper en uforglemmelig eksplosjon av aromaer og smaker i munnen. I dagens artikkel skal vi gi deg viktige tips om hvordan du kan dekorere din egen ostefat og imponere gjestene dine.

En tradisjonell forrett i italiensk stil

Dekorere ostebrettet - tips for et perfekt startskjærebrett med diett

Dekorer ostefatet - tips for perfekte ideer til å presentere ost

Denne alternative presentasjonsmåten får stadig flere fans

Dekorer ostefatet - tips for et perfekt alternativ til forrettskake

Dekorer det perfekte ostefatet

Ostebrett er vanligvis laget av skifer, marmor, tre, bambus eller metall. De har en firkantet, rektangulær, rund eller atypisk form som et hjerte eller et blad. Det eneste kravet er at de er store nok til å holde maten du planlegger å servere på dem.

En annen viktig del av ostefatet ditt er redskapene du kan kutte og servere hver type ost. Det er viktig å tilby gjestene et verktøy for hver ostetype for ikke å blande smak.

Velg økologisk, fargerik, sesongbasert frukt fra regionen

Dekorer ostefatet - tips for et perfekt arrangement med ostfikenfrukt

Små retroskåler som disse ser spesielt attraktive ut når de presenteres

Dekorere ostefatet - tips for et perfekt forrett ost ideer DIY arrangement

Ville du klare deg uten den klassiske søte bryllupskaken?

Dekorere ostefatet - tips for en perfekt startkake med bryllup

ost

Osten er selvfølgelig hovedhelten i ostefatet. I dag er det imidlertid tusenvis av forskjellige typer ost på markedet. Hvordan velger du akkurat de riktige? Generelt anbefales det å ikke tilby mer enn 3-5 forskjellige typer ost. På den måten blir ikke gjestenes paletter overveldet av en rekke alternativer.

Avhengig av din smak og preferanse, bør ostefatet inneholde minst en av følgende ostetyper-bearbeidet, fersk, myk, halvhard, hard eller ekstrahard ost. De tilbyr alle unike forskjeller når det gjelder smak, aroma og tekstur, noe som gjør et enkelt ostefat til en uforglemmelig sanseopplevelse. Spør din lokale ostebutikk for råd om de beste variantene.

Når du velger varianter, må du ta hensyn til gjester med kosttilskudd eller begrensninger. Så tilby minst en vegansk eller laktosefri ost. Det er også viktig å huske at gravide kvinner bør unngå meieriprodukter laget av rå, upasteurisert melk.

Ta også hensyn til mengden ost du skal servere. Hvis du tilbyr en ostefat som forrett eller dessert, anbefales ca 25-50 g per person. Hvis du serverer dem som hovedrett, anbefaler ostemestere rundt 200-250 g per person.

Prøv alle de valgte ostene i butikken før du kjøper

Dekorere ostefatet - tips for en perfekt forrett Servering av ostideer

Ostfatet bør ikke være for fullt, da det skaper litt kaos når du spiser

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt forrett av ostefat

En stor treskive ser veldig rustikk ut og er et skikkelig blikkfang på bordet

Dekorere ostebrettet - tips for en perfekt forrett ostebrett ideer deilig deilig

Charcuterie

I tillegg til osten er pølseproduktene, bedre kjent som charkuterier, de nest viktigste komponentene i et ostefat. De gir retten din det nødvendige snevet av krydret og salt. Det er best å bruke tynt skiver, røkt italiensk kjøttpålegg her. Salami, chorizo, skinke, soppressata, bresaola, coppa og guanciale er alle gode valg. Unngå spekemat med varme krydder, sterke hvitløks- eller løksmaker som kan overvelde ostesmaken.

frukt

Sødmen i frukten er en kjærkommen kontrast til den aromatiske osten og salt kjøttpålegg. Her er det en god idé å velge saftig, frisk, sesongens frukt. Unngå sterkt sure, overveldende sitrusfrukter. Tynnskiver epler og pærer, hele fiken og plommer, druer på en pinne, bær som jordbær, bringebær og blåbær, kirsebær, aprikoser, persimmons og granatepler er gode valg for ostefatet ditt.

Bruk litt fortynnet sitronsaft for å forhindre at eplene og pærene dine blir brune. Kombiner sterke oster med spesielt søte frukter som dadler, tørket frukt, syltetøy, chutney og honning.

En romantisk piknik for to i din egen hage

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt forrett piknikostfat

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt startpiknikterrassebalkong

nøtter

Nøtter gir ostefatet litt sprøhet og tekstur, så de bør ikke gå glipp av her. Velg minst to typer nøtter, for eksempel mandler, pistasjenøtter, valnøtter, hasselnøtter eller pekannøtter. Server dem rå, kandiserte eller nystekte.

brød

Ost spises tradisjonelt med litt brød. Crostini, saltede kjeks, flatbrød, landbrød, baguette, grissini, pitachips eller glutenfrie riskaker er ideelle for dette. Tilby en liten bolle med ekstra virgin olivenolje, Dijon sennep, hjemmelaget hummus eller pesto for å dyppe. Hvis du ønsker det, kan du også tilby marinerte, pitted oliven.

Ostfat kan være en forrett, hovedrett og dessert på samme tid

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt forrett spise sunn ost

Dekorere ostefatet - tips for et perfekt bryllup med en ostekake -idé

presentasjon

Har du valgt og sortert alle nødvendige dagligvarer? Nå kan du endelig dekorere ostefatet. Bare gjennom en iøynefallende og vakker presentasjon kan det bli en ekte fest for sansene.

Start med å ordne de største produktene i midten – boller, glass, ostehjul. Arbeid fra midten og ut, ordne maten slik at ikke to av samme slag berører hverandre. Fyll ut hull mellom ost, charkuterier, frukt og brød med mindre frukt og nøtter. Pynt til slutt med frisk rosmarin.

Det er en god idé å sette en liten etikett på hver ost. Skriv sorten der og hvilke andre matvarer på tallerkenen den passer best med. Begynn å dekorere ostefatet minst 30 minutter før servering, ettersom ost nytes best ved romtemperatur.

Disse små etikettene minimerer forvirring og forvirring

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt starterostbærkombinasjon

Så hvordan skal du dekorere ditt eget ostefat? Det er tross alt ingen strenge regler for hvordan dette skal se ut til slutt. Bare la din kulinariske artist løpe løpsk og skape noe unikt!

For mange gjester er det bedre å dekorere et helt ostebord i stedet for bare et lite ostefat

Dekorere ostefatet - tips for en perfekt forrett med ostepiknikromantikk

Dekorere ostebrettet - tips for et perfekt forrettostbrett

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt forrett ostefat italiensk

Ostekaker kan designes like vakkert som de søte klassikerne

Dekorere ostefatet - tips for et perfekt bryllup med ideer til ostekakeideer

Dekorere ostefatet - tips for en perfekt forrett til ostekakeideer

Dekorer ostefatet - tips for en perfekt forrett, vakker ostefat DIY