Livet vårt er slitsomt nok. Hver av oss kan komme inn i en ubehagelig situasjon i hverdagen eller oppleve noe personlig som suger på nervene våre. Hva gjør du egentlig i slike tilfeller? Bruker du timer på å trene, spiser du noe søtt eller går på en lang shoppingtur? Vi har noe bedre og fremfor alt sunt å tilby. I dag rapporterer vi om 5 matvarer mot stress. Dette er ekte stressbremser og hjelper deg med å holde deg rolig og balansert i en stressende situasjon. Du vil snart finne ut hvilken mat vi mener nøyaktig!

Du kjenner det gamle ordtaket, “Du er det du spiser!”, Ikke sant?

Omelett fylt med spinat og bearbeidet ost til frokost

Hvis du virkelig vil slutte med et stressende liv, er disse sunne ideene noe for deg. Hvis du vil føle deg veldig avslappet, må du gjøre endringer i kostholdet ditt. Dette kan føre til store forskjeller i måten du tenker og lever på. Selvfølgelig handler dette ikke om en diett, det handler bare om små endringer i hverdagsmenyen.

For våre nysgjerrige lesere har vi valgt bare fem matvarer som alle kan bidra til å redusere noen av de negative effektene av stress i livet. Alle kan inkludere disse i ernæringsplanen for å unngå mulig stress. Fordi det har vært kjent lenge at maten vi spiser påvirker oss på et visst nivå – fysisk, mentalt og åndelig. I en verden som til tider virker for stressende, må vi alle behandle kropp og sinn godt. Fordi endring begynner med egenomsorg.

De som spiser skikkelig styrker hjertet og nervene og holder seg friske lenge!

Sunn mat for stressavlastning Pannekaker med spinatprosessert ost Frokost

  • Spinat kommer helt til poenget: sunn mat mot stress!

Alle vet at det er godt å ha noe grønt til hvert måltid. Men spinat er spesielt godt mot stress! Spinat er naturlig rik på vitamin E, som forbedrer hjernens funksjon og stimulerer stressreduksjon. Spinat er også en utmerket kilde til magnesium, som virker beroligende på kroppen. Den er også rik på B -vitaminer og bidrar til å redusere angst og depresjon. Ikke rart at den grønne supermat reduserer stressnivået. Berik menyen din med spinat, og du kan ikke gå galt! Du vil definitivt ha en spinatsalat til lunsj med nøtter eller frø. Eller som en dukkert med en kjøttrett om kvelden? EN Pastasalat med soltørkede tomater og fersk spinat  ville også smake deilig. Bare sett oppfinnsomheten din i spill og kom i gang!

En sunn salat laget av rødkål med noen epleskiver, nøtter og persille på smaker alltid friskt og er sunt!

Sunn mat fersk salat rødkål

For å legge til listen over grønne og sunne matvarer, vil vi bare anbefale brokkoli og rødkål som ingredienser i en rå salat. Begge inneholder mye kalium, som har vist seg å være effektivt mot stress, og nok vitamin C, som er bra for kropp og sjel.

Sitroner inneholder antioksidanter og mye vitamin C..

Ferske sitroner i metallsikt retrostil

  • Sunn mat: Sitroner for et lykkelig liv

Det er ingen hemmelighet at sitroner er fulle av antioksidanter, spesielt vitamin C. Derfor har sitroner en kraftig rensende effekt på kroppen. C -vitamin styrker leveren, som blir stresset når den er stresset. Det hjelper også mye med å redusere kortisolnivået, som regulerer mengden stress i kroppen vår. For å holde deg i form og sunn i en stressende hverdag, anbefaler vi at du tilfører smoothien juice av en halv eller en hel ferskpresset sitron. Du kan også kutte sitroner og la dem ligge i drikkevannet hele dagen. Eller press sitronsaft på grønnsakssalatene dine for å unne deg ekstra glede for liv og helse.

 Sunt og lykkelig gjennom deilig mat!

grillet laks sesamfrø merian på svart tallerken

  • Forbedre humøret med en velsmakende lakserett!

I tillegg til å være deilig, er laks også rik på omega-3 fettsyrer som gjør oss lykkeligere. Næringsstoffet bekjemper betennelse forårsaket av høyere kortisolnivåer og gjør oss mindre stresset! Vår favorittfisk er nå også vårt favoritt antidepressiva.

Redaktørens tips: Vi anbefaler å spise villfanget laks kontra oppdrettsfisket laks for de beste helsemessige fordelene. Ta en titt her Oppskrift på villfanget laks  og prøv det!

 Mørk sjokolade – den klassiske “lykkemakeren”!

mørk sjokolade på en tallerken

  • Deilig mat mot stress: mørk sjokolade forbedrer humøret!

Mørk sjokolade inneholder mye kakao, og dette er kjent for å være en ubestridt “lykkemaker”! Mørk sjokolade er en deilig mat som lindrer og senker blodnivået av stresshormoner. Når du er under stress, kan du ha et stykke (eller noen få!) Mørk sjokolade. Spis faktisk all sjokoladen hvis du har lyst! Litt mørk sjokolade om dagen har en positiv effekt på vårt velvære. Mørk sjokolade inneholder også serotonin, som fungerer som et naturlig antidepressivt middel. Når det er sagt, vil du aldri føle deg skyldig i sjokoladeforbruket ditt igjen, da det gir deg helsemessige fordeler!

 Å spise noen stykker mørk sjokolade hver dag vil redusere mengden kortisol.

Kakaopulver og mørk sjokolade

  • I stedet for å være under konstant stress, foretrekker du å spise en banan!

Noen ganger når vi føler oss nede, er det så lett å ty til usunn mat med en gang. I stedet vil vi anbefale at du spiser en banan. Denne frukten er en ekte mirakelkur for stress, fordi hver banan inneholder mye kalium, holder deg energisk og demper suget. Denne året rundt frukt inneholder også store mengder tryptofan, noe som påvirker omdannelsen av vitaminer (B6) til serotonin. Du kan spise en banan om morgenen og deretter starte den nye dagen med godt humør. Selv ved lunsj på kontoret kan du spise en banan over forskjellige sukkerholdige og usunne matvarer. Hver gang du gjør det, kan du være sikker på at du har valgt riktig banan! Fordi dette vil redusere stress og få deg til å føle deg mer komfortabel!

 Start dagen med en sunn frokost og vær i godt humør!

Friske bananer

Prøv de fem stressavlastende matene som vises her, og de vil snart bli din favorittmat. Du kan finne ut mer om praktiske tips for å redusere stress her. Vi anbefaler også at du ofte drikker en avslapningste laget av de beste medisinske urter, for eksempel valerian, johannesurt, peppermynte og lindeblomst. Og aldri glem, et glass rødvin om kvelden kan gjøre underverker. Det slapper av etter en hard dag og lar sjelen dingle! Så du kan glemme alt stress!

Lev et sunt liv og hold deg i form og våken, det er det Freshideen -redaksjonen ønsker deg!

 Et glass melk er beroligende, en banan lindrer stress – begge i kombinasjon har en enda bedre effekt!

Melk og banan

 Frisk grønn smoothie med frø – sunn og velsmakende!

 Sunn grønn smoothie med spinat eple ingefær chia frø

 Sitronvann gjør deg slank og sunn!

presset sitronsaft i en liten bolle

 Du kan enkelt lage dette hjemme.

presset sitronsaft i en bolle med glass

Start middagenes stressavlastning ved å prøve en sunn oppskrift på laks!

Laksfilet ukokt med sitroner på skjærebrett Holt

 Liker du å spise laks?

Tunfisk sashimi på trebord

Friske bananer smaker godt og reduserer stress!

Kurv med bananer

Unn deg selv den deilige nytelsen av mørk sjokolade av og til!

mange små sjokoladeruller