Dessverre sprer COVID-19-pandemien seg veldig raskt. Det er nå rundt 95.390 mennesker i Tyskland (fra 6. april 2020) som er smittet med det nye viruset. Vi hører om det hele tiden i nyhetene eller leser om det på nettet. Imidlertid er det fortsatt uklart hva koronaviruset er og hvor det kommer fra. Likevel fortsetter det sin ondskap. I denne vanskelige situasjonen er de fleste litt redde for at de lett kan bli smittet. Derfor innførte regjeringen portforbud og sosial isolasjon. Men det store spørsmålet er hva vi alle kan gjøre for å beskytte oss selv og våre kjære mot koronavirus. Vi svarer med en gang: Faktisk mye! Alle kan hjelpe til med å demme pandemien. I dag gir vi deg enkle tips om hvordan du kan forhindre infeksjon. På den ene siden er disse enkle å følge, på den andre siden er de alle fornuftige og nyttige.

 Her er enkle tips om hvordan du beskytter deg mot koronavirus!

beskytte mot koronavirus bli hjemme forberede noe sunt spise friske grønne salater

  • Å vaske hendene skikkelig er det eneste som er forebyggende og kan beskytte deg mot koronavirus!

God håndhygiene er det viktigste for forebygging og kan beskytte deg godt mot den nye typen koronavirus. Ekspertene ved Robert Koch Institute og andre virusologer anbefaler at vi vasker hendene grundig og ofte.

Du bør ikke glemme håndleddene, mellomrommene mellom fingrene og neglesengen. Etter å ha vasket hendene, må vi tørke alt grundig med et rent håndkle eller, helst med et engangspapir. Det anbefales også at du vasker hendene i omtrent 20 sekunder, helst nynner sangen “Happy Birthday” to ganger i stedet for å se på klokken! Du finner mer informasjon om hvordan du vasker hendene dine riktig her.

Vask hendene grundig og sørg for god håndhygiene!

beskytte mot koronavirus vaske hender grundig sikre god håndhygiene

Lær de små å vaske eller desinfisere hendene før hvert måltid.

Mor og sønn bruker vaskende hånddesinfeksjonsgel i kafeen.

Du kan også bruke et godt desinfeksjonsmiddel for å forhindre koronavirus. Men hvis du ikke har en, kan du vaske hendene med en vanlig såpe eller enda bedre med en flytende såpe. I tillegg må man ikke berøre ansiktet med uvaskede hender, nærmere bestemt munn, nese og øyne! Lær også småbarnene dine å ikke spise med hendene. Du må også lære å bruke bestikk og servietter. Unngå å ta tak i handlekurver, dørhåndtak og rekkverk med hendene; bruk plasthansker i disse tilfellene. COVID-19-virus kan lett komme inn på disse overflatene, men forblir ikke aktive lenge. I prinsippet gjelder følgende her: Unngå å håndhilse, hold avstand til andre mennesker og begrense kontakter!

 Du trenger sikkert et godt desinfeksjonsmiddel. Imidlertid kan en ansiktsmaske knapt beskytte deg mot koronavirus.

Godt desinfeksjonsmiddel er et must -beskyttende middel mot koronavirus Ansiktsmaske knapt noen

Ansiktsmasker – ja eller nei? Ekspertmeningene er forskjellige om dette.

beskytte mot koronavirus, bruk ansiktsmaske hjemme ja eller nei bruk desinfeksjonsmiddel

  • Kan en ansiktsmaske beskytte mot koronavirus?

Det er delte meninger om behovet for å bruke ansiktsmaske offentlig. Mange bruker disse maskene hver gang de går ut av huset. Ekspertene fra Robert Koch Institute (RKI) skriver imidlertid at det er “utilstrekkelig bevis for at bruk av ansiktsmaske reduserer risikoen for infeksjon betydelig for en frisk person som bærer den”. Verdens helseorganisasjon (WHO) har også oppfordret til “å ikke bruke ansiktsmaske hvis du ikke er syk selv”. En slik maske er bare et must for allerede infiserte mennesker, fordi den kan beskytte andre mennesker mot koronavirus. Det understrekes også at bruk av ansiktsmasker kan skape feil følelse av at du er ordentlig og hundre prosent beskyttet. Dette kan igjen føre til andre problemer, for eksempel forsømmelse av håndhygiene. Og det må ikke skje!

Start dagen med en sunn og vitaminrik frokost!

beskytt mot koronavirus spise en sunn frokost rik på vitaminer om morgenen

 beskytte mot koronavirus, spise en sunn frokost rik på vitaminer om morgenen

Å spise riktig og sunt kan styrke immunsystemet og beskytte deg mot koronavirus

Det nye koronaviruset kretser rundt det gode forsvaret i menneskekroppen. Derfor er tips for styrking av immunsystemet veldig nyttige og nyttige. I de fleste tilfeller er det imidlertid veldig individuelt hvordan du styrker forsvaret ditt. Noen mennesker svelger en vitamin C -tablett hver dag og tror det er ganske nok for dem. Andre tilbereder ferske smoothies om morgenen, som er ekte allroundere for god helse. Men en ting er sikkert: nå trenger du et variert og vitaminrikt måltid. For eksempel hører ferske salater laget av bladgrønnsaker, mer spinat, grønnkål, gulrøtter og søte poteter på spisebordet! Med det kan du styrke immunsystemet og beskytte deg selv vellykket mot koronavirus! Vi har allerede publisert en artikkel om sunn og balansert mat i tider med Corona -krisen. I dag vil vi gi deg spesifikke tips om hvordan du trygt kan beskytte deg mot COVID-19-viruset.

Når et virus er utbredt, må du styrke immunsystemet!

Et variert måltid beskytter mot koronavirus, mange vitaminer styrker immunsystemet

Eller heller alltid tenke på det!

beskytte mot koronavirus spise variert og vitaminrik mat

  • Tips om hvordan du beskytter deg mot koronavirus og hvordan du kan motvirke det selv:

  1. Probiotika regulerer tarmfloraen og øker motstanden i kroppen din. Du kan ta et probiotikum av høy kvalitet i kapsler fra apoteket i nærheten eller integrere meieriprodukter som yoghurt i din daglige meny;
  2. Mye vitamin C er et velprøvd middel som fungerer godt mot influensa. Det anbefales definitivt også i tilfelle koronaviruset. Spis derfor mye frisk frukt og grønnsaker, pass på at du spiser sitrusfrukter hver dag eller lager fruktjuicer av dem. Det er velkjent at disse inneholder en ekstra porsjon vitamin C..

 Spis mye frisk frukt og grønnsaker!

beskytte mot koronavirus spise mye frisk frukt og grønnsaker en god kilde til vitaminer

Grønne smoothies er bra for helsen din!

beskytte mot koronaviruset grønne smoothies er sunne grønne epler kiwi spinat bananer

  1. Finn ut mer om naturens helbredende krefter og inkluder naturlige antibiotika i kostholdet ditt. Her mener vi for eksempel ingefær, gurkemeie eller noen urter som også er gode mot virus. Forbered for eksempel en ingefærte eller et ingefærskudd og legg merke til forskjellen i hvordan du føler deg. Ikke å undervurdere er de helbredende egenskapene til gurkemeie, et undermedisin fra Fjernøsten som har mange fordeler for helsen vår. Du kan også drikke en varm urtete hver dag, for eksempel timian. Dette lukter godt og styrker immunsystemet ditt samtidig, da timian er kjent for sine antivirusegenskaper..

Oppdag den helbredende kraften til urter, for eksempel løvetann og rosmarin.

beskytte mot koronavirus løvetann blader rosmarin tomater gulrøtter aubergine courgette

Ekstra tips: Hvis du har symptomer på sykdommen, må du kontakte legen din umiddelbart. I alle andre tilfeller kan du følge tipsene våre og beskytte deg selv og dine nærmeste mot koronavirus. Hold deg frisk, vær hjemme hvis mulig, så kan vi komme oss gjennom Corona -krisen sammen.

Gulrøtter eller gulrotjuice? Du bestemmer! Eller kanskje begge deler!

beskytte mot koronaviruset gulrøtter spise gulrotjuice drikke mynte

Plommer er en naturlig kilde til vitaminer!

beskytte mot koronavirus modne plommer spiser naturlig kilde til vitaminer

 Spinat bidrar definitivt til å styrke immunsystemet vårt.

beskytte mot koronavirus vask spinat forberede en god kilde til vitaminer styrker immunsystemet

Bli hjemme og spis sunt!

beskytte mot koronavirus, ferske grønnsaker som tilbereder salat på kjøkkenet

beskytte mot koronavirus gulrøtter betetomater jordbær epler

 Nå kan du tilbringe mye tid med dine nærmeste!

Beskytt mot koronavirus Far og datter tilbringer mye tid sammen hjemme

 Holde seg frisk!

to eldre mennesker beskytter mot koronavirus som ler mens de lager mat