Er du klar til å ta imot sommeren? Den lenge ettertraktede sommertid er allerede rundt hjørnet, og det kan være både veldig hyggelig og litt farlig for kroppen vår. På varme dager blir kroppen dehydrert, og du må drikke nok vann og annen væske. Men det er en spesielt hyggelig måte å bekjempe sommervarmen på, og det er å drikke forfriskende sommerdrinker.

Forfriskende sommerdrinker fra India

forfriskende sommerdrinker tradisjonelle indiske drinker

I sommermånedene stiger temperaturen og du føler deg sliten, svett og forvirret. For å holde på varmen må du holde deg godt hydrert fordi kroppen har en tendens til å miste vann raskere gjennom overdreven svette. Vann er den viktigste drikken for å slukke tørsten, men du kan også nyte deilige, godt avkjølte sommerdrinker.

Disse vil ikke bare slukke tørsten din, men også holde kroppen kald. Nedenfor presenterer vi deg noen av de beste sommerdrikkene. Ta en titt på listen vår, og prøv favorittene dine hjemme også …

Aam Panna brus med mango og mynte

forfriskende sommerdrinker Aam Pana tradisjonelle indiske drinker

Aam panna

Aam Panna er navnet på en deilig sommerdrink som er veldig populær i Maharashtra. Denne er laget av mango og blandet med spidskommen og mynteblader. Aam Panna holder deg ikke bare frisk, men gir deg også energi på de varme sommerdagene.

Forbered aam panna selv

Jaljeera

Jaljeera er laget av spidskommen og vann. Kumminfrøene (jeera) stekes, gjøres til et grovt pulver og blandes med vann. Denne drikken er best for folk som sliter med fordøyelsesproblemer.

Spidskommen støtter fordøyelsessystemet

forfriskende sommerdrinker Jaljeera tradisjonelle indiske drinker

Sattu Sharbat

Sattu-Sharbat er en spesialitet fra Bihar som holder kroppen kjølig om sommeren. Den er laget av sattu mel, sukker og vann. Ikke bare er det forfriskende, men også mettende.

Prøv en brus fra den indiske delstaten Bihar

forfriskende sommerdrinker Sattu Sharbat tradisjonelle indiske drinker

Kjernemelk (chaas)

Kjernemelk, eller populært kjent som chaas, er en ostemassebasert drink som utvilsomt er en indisk favoritt.

Ikke gi sommervarmen en sjanse med denne drinken!

forfriskende sommerdrinker Chaas kjernemelk tradisjonelle indiske drinker

Kokosnøttvann

Et avkjølt glass kokosnøttvann kan umiddelbart oppmuntre deg. Den milde og friske smaken gjør den til den perfekte sommerdrinken. Så drikk alltid kokosvann når du føler deg dehydrert.

Kokosvann – forfriskning fra naturen

forfriskende sommerdrinker kokosnøttvann tradisjonelle indiske drinker

Sukkerrørsaft

Sukkerrørjuice brukes som et naturlig middel. Det er en energidrikk og hjelper til med å bygge plasma og kroppsvæsker. Tilsetningen av mynteblader til saften gjør denne sommerdrikken enda mer forfriskende.

Sukkerrørsaften er en ekte energidrikk

forfriskende sommerdrikker sukkerrørsaft tradisjonelle indiske drinker

Lassi

Hva er bedre enn Punjabi Lassi? Denne milde og kremete yoghurtbaserte forfriskningen regnes som det ultimate innen kjøling av sommeren. Du kan også prøve denne drikken i forskjellige smaker, for eksempel med mynte, avokado, mango, banan eller rett og slett salt.

Mango lassi

forfriskende sommerdrinker Mango Lassi tradisjonelle indiske drinker

Byggvann

Byggvann er et gammelt middel i India. Alt du trenger for å lage denne eliksiren er perlebygg, vann, salt, en skvett honning og sitron.

Byggvann gir flere helsemessige fordeler

forfriskende sommerdrikker byggvann tradisjonelle indiske drinker

Nimbu Pani

Hvorfor skal vi gi avkall på den mest populære sommerdrinken? Drikken Nimbu pani er sammenlignbar med vår vestlige limonade. Den er laget av mynteblader, sitroner, sukker, salt og vann. Du kan også tilsette krydder som spisskummen, korianderpulver, sort pepper, etc. for å tilsette smak.

Limonade i indisk stil

forfriskende sommerdrinker Nimbu Pani tradisjonelle indiske drinker

Vannmelonsaft

En av de deiligste sommerfrukter er vannmelon. Saften deres er veldig forfriskende og har fuktighetsgivende egenskaper som hjelper kroppen med å holde seg hydrert og frisk.

Forbered vannmelon limonade raskt og enkelt

Så nyt disse forfriskende sommerdrikkene og ha en god og sunn sommer 2020!

Nyt sommeren og vær frisk!

forfriskende sommerdrikker vannmelonsaft tradisjonelle indiske drinker