Lettere å gå ned i vekt med sunn mat på kvelden grønnsaker sunt

Skulle du hoppe over middagen helt?

Så snart de har startet en diett, lurer veldig mange på om det er en lovende idé å ikke spise noe om kvelden. Spesielt ved såkalt intermitterende faste er denne dietten en vanlig praksis, og den bærer også frukt. Tross alt, hvis du hopper over middagen, kutter du kaloriinntaket mange ganger. Likevel kan dette til og med være skadelig for å gå ned i vekt: Ikke bare holder en ubehagelig sultfølelse deg våken om natten, men muskelbyggingen kan også hindres av utilstrekkelig kaloriinntak.

Et bedre alternativ er derfor å spise riktig mat om kvelden, slik at det verken blir en ubehagelig sultfølelse eller for lavt kaloriinntak. Dette sikrer også bedre søvn og at stoffskiftet stimuleres og til slutt brennes mer.

Gå lettere ned i vekt med sunn mat om kvelden lavkarbo sunn deilig

På kvelden bør protein spille hovedrollen på menyen

For et sunt kosthold bør proteiner være hoveddelen av måltidet om kvelden. På den ene siden kan muskelfibrene og kroppen generelt regenerere seg. Proteiner behandles i kroppen til aminosyrer som vi trenger for regenerering av celler.

På den annen side fyller og inneholder proteiner som inneholder proteiner stoffskiftet. Mer fett blir brent i kroppen. De skiller seg fra karbohydrater, som kroppen vår kan behandle og brenne raskt, men som ikke fører til fettforbrenning.

Det er noen få Lavkarbooppskrifter til middag, som også inneholder ganske mye proteiner. Du trenger ikke flere ganger å få tilgang til et lite utvalg retter, men kan nå finne det riktige alternativet til retter som vanligvis inneholder flere kalorier for hver smak og enhver anledning. Slike oppskrifter finner du på nettstedet vårt, samt innredningstips, tips om hagearbeid og planter og DIY -prosjekter. Tross alt betyr lavkarbo ikke lav nytelse.

Lettere å gå ned i vekt med sunn mat om kvelden spiser lavkarbo -familier

Når er den beste tiden å spise middag??

Hver kultur har sine egne tider når folk spiser: I Tyskland er det en matbit i mange byer hvor man, som man kan anta, spiser lite om kvelden. I andre land derimot, spiser folk ofte varmt og mye sent på kvelden.

Dette påvirker neste morgen, for hvis du spiser sent på kvelden, er du mye mer sulten dagen etter. Fordøyelsen stimuleres sterkt om natten, slik at sulten kommer tilbake om morgenen. I tillegg, hvis du ikke spiser sent på kvelden, blir kroppen avgiftet av leveren.

Den beste tiden for middag er 12 timer før frokost, dvs. senest 8 eller 9. Hvis det er flere timer mellom de to måltidene (ca. 14 til 16 timer), er dette enda bedre for fordøyelsen.

Lettere å gå ned i vekt med sunn mat om kvelden protein svulmer sunt lavkarbo

Maten er best om kvelden

tofu: Rik på proteiner, øker fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og bygger muskler.

fisk: I tillegg til de verdifulle proteinene har fisk et tilstrekkelig inntak av omega-3 fettsyrer.

Egg: Maten som sannsynligvis inneholder mest protein og hvis forbruk takket være stoffet tryptofan sikrer en bedre søvn.

Meieriprodukter med lite fett: Eksempler er surmelk ostemasse, skyr og cottage cheese. De fyller deg og er også veldig rike på proteiner.

Avokado: Avokado inneholder oljer som hjelper deg å gå ned i vekt.

Mandler: De tilfredsstiller ikke bare sult, men sørger også for et balansert blodsukkernivå.

Du bør definitivt unngå disse matvarene om kvelden

Produkter fra hvitt mel, fruktjuicer, godteri og polert ris: Disse sørger for at blodsukkeret stiger kraftig og raskt. Dette unngår at fordøyelsen kan fortsette optimalt om kvelden og næringsstoffer absorberes.

Rå mat: Foretrekker kokt mat om kvelden fordi den er lettere å fordøye og kroppen må bruke nok energi til fordøyelsen om natten.

Sterkt bearbeidet og fet mat: Disse bokstavelig talt frarøver deg søvn fordi kroppen må bruke mer energi etter å ha spist dem.

Gå lettere ned i vekt med sunn mat om kvelden lavkarbooppskrifter