Sommeren er grilltid! Her i hele Tyskland er det nå mye grilling, for eksempel til sommerfesten i hagen eller til en spesiell familiefeiring. Eller bare til søndagsmiddag! Det mangler ikke på gode utendørsarrangementer eller gode grillideer. Disse spenner fra saftige biffer til tradisjonell bratwurst og andre sterke biter. Og hva inneholder det? Knasende grønnsaksalater og grillet maiskolbe, selvfølgelig. Vet du faktisk hvordan du skal grille deilig maiskolbe så alle liker det? Med eller uten smør, rått eller ferdigkokt? Hvor lenge skal du egentlig koke maisen på grillen? Vi avslører hemmeligheten bak velsmakende grillet mais på kolben. I det følgende vil vi rapportere om det og gi deg tips om grillforberedelse og forslag til marinaden. Hvis du følger disse, vil maisen på kolben alltid bli bra på grillen. Slik får du ekte delikatesser for kjøttfans og for veganer og vegetarianere.

Grillet maiskolbe med et stykke urtesmør – det er smaken av sommer!

Corn on the cob grill et stykke urtesmør på den smak av sommer

Tips for vellykket grilling av mais på kolben

Du kan finne rå og ferdigkokt mais på kolben på markedet. Begge typene er gode til grilling, men de ferdigkokte kolber sparer deg for rundt 15 minutter med grilltid. Rå mais kan også tilberedes hjemme. Best i en stor gryte med vann og en klype sukker i ca..

La det småkoke i 20 minutter. I utgangspunktet tar grilltiden cirka 30 minutter på middels varme. Du må fortsette å snu maisen på kolben slik at den ikke brenner på den ene siden. Du må grille dem godt på alle sider. For å forkorte steketiden og unngå fare for brannskader, kan du pakke maisen på kolben i aluminiumsfolie og deretter legge den på risten. Du kan forbedre den deilige smaken av disse grillklassikerne ved å tilsette et stykke smør eller hjemmelaget marinade. Alternativt kan du pensle kolvene med smør og marinade før eller etter grilling. Da smaker grillet mais virkelig utmerket!

Disse grillede maisene på kolben skaper en smakseksplosjon i munnen!

Grilling av mais på kolben med persille sitronskiver på et mørkt brett

 Hvilken marinade passer best med grillet mais på kolben?

Svaret på spørsmålet ovenfor avhenger i stor grad av din personlige smak. Veganer spiser for eksempel bare grillet mais med litt salt og svart pepper. Ellers er et stykke urt eller hvitløkssmør og deilige marinader absolutt et must. Hvis du liker det litt krydret, kan du tilberede en brennende chili -marinade med lime selv. For dette trenger du følgende ingredienser:

  • 2 små, røde chilipepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 6 ss lønn eller agavesirup
  • Klype salt og pepper

Tilberedningen av denne marinaden er veldig enkel. Først må du finhakke chilipepper og hvitløksfedd i terninger eller skiver. Raffiner den deretter med saften av en lime og bland inn soyasausen. Til slutt kan du smake til etter smak. Du kan pusse grillet mais på kolben med denne brennende chili -marinaden og gi grillklassikerne mer smak!

 En blanding av søtt, salt og fett gjør grillet maiskolber uimotståelig deilig.

Grilling av maiskolber med marinade løkskiver av persille, uimotståelig deilig sommersmak

Ekstra tips: Alternativt kan du prøve marinade med honning og sennep. Kombinert med litt salt smør, selvfølgelig. Blandingen av salt, søtt, krydret og fettete skaper en smakseksplosjon i munnen!

 Maiskolbe fra grillen er et deilig tilbehør til kjøtt eller våre populære pølser.

Maiskolbegrill et deilig tilbehør til kjøtt eller fisk

 Hvorfor er grillet mais på kolben en deilig grillrett?

I tillegg til å være deilig, er grillet mais også sunt, og det er derfor ikke bare barn liker å bite i kolben, men også voksne. Men hva inneholder maisen egentlig? Du vet kanskje at fra et botanisk synspunkt er mais ikke en grønnsak, men et korn. Det er virkelig sunne ingredienser i det, men det er høyt i kalorier. Det vil si at det er sunt, men ikke spesielt egnet for folk på diett. Maisen på kolben inneholder betakaroten, kalium og magnesium. Kombinasjonen av disse mineralene har en god effekt på muskler og hjerte. I tillegg kan sekundære plantestoffer som karotenoider lutein og zeaxanthin finnes i mais, som styrker synet og fungerer som frie radikaler mot kreft og hjertesykdommer. Mais er også fiberrikt og godt for fordøyelsen.

Forsiktighet! Grillet mais er høy i karbohydrater og derfor høyt i kalorier.

Grilling av mais på kolben Grillet mais smaker godt, men mange karbohydrater inneholder mye kalorier

Men grillet mais er høy i karbohydrater og derfor kaloririk. For eksempel er det nesten 90 kalorier i 100 gram mais. Det er ganske mye for folk som er på slankekur og holder figuren i god form! Til tross for kaloriene har grillet mais på kolben den uimotståelige smaken av sommer. Du har sikkert råd til å smake på noen av dem av og til.

 Maiskolbe fra grillen er ikke bare den typiske sideretten for grilling i Amerika.

Maiskolben griller ikke bare kjøtt som en siderett som er populær i Tyskland

Også i Tyskland er grillet maiskolbe en del av hver grillkveld om sommeren.

Grillet maiskolbe med saltmynte dypper smaken av sommeren

Grillsesongen er nå i full gang!

Maiskolbegrill utendørs grillsesongen i full gang

Maiskolbe på grillen er en uunnværlig del av sommerfesten utendørs.

Maiskolbe grillrist glødende kull sommer utendørs fest

Maiskolben er ekte grillklassikere!

Maiskolbe grill ekte grillklassikere utendørs grillfest

 Det er bedre å fjerne stanken og bladene fra maisen på kolben før du griller.

Mais på kullgrillen stilken fjerner bladene før du griller