Den eksotiske planten fra den brasilianske jungelen har vært på alles lepper i noen år. Interessant nok er Guarana et av de milde alternativene til kaffe og er en del av det trendy sunne kostholdet og livsstilen. Guarana-planten kalles fortsatt koffeinliana fordi konsentrasjonen av koffein i de små frøene er mange ganger høyere enn i de vanlige og velkjente kaffebønnene. Det blir også behandlet og absorbert langsommere av kroppen. Dette faktum sikrer en lengre varig effekt, slik at man føler seg livlig og energisk mye lenger etter å ha spist guarana. Men guaranaen skal være noe mer enn en vekker. I det følgende vil vi forklare hemmelighetene til denne lite kjente planten i Europa. I tillegg vil vi ikke skjule noe om bivirkningene av Gaurana. Bare les videre og finn ut mer om denne merkelige planten og mulige produkter med den.

 Mange vitaliserende egenskaper tilskrives Gaurana -planten.

Guarana eksotiske fruktfrø alternativ til kaffestimulerende effekter bivirkninger

 Slik ser planten ut i den brasilianske regnskogen.

Guarana eksotisk frukt i den brasilianske regnskogen merkelig frøvennlig alternativ til kaffe

Hvor kommer guarana fra og hvordan ser fruktene ut?

Guarana -planten bærer det vitenskapelige navnet Paullinia cupana og vokser i Amazonas -regionen i Brasil, Venezuela og Peru. Den representerer en klatrebuske med store grønne blader. De oransje-røde fruktene av planten er utvilsomt umiddelbart merkbare på grunn av sin form og farge. I hver frukt er det ett til tre frø som er ca 1 cm lange. De er svarte i fargen og hvite bare på spissen. Derfor minner en sprukket frukt med frøene inne i munnen mer på et øye. Det sies at dette er genua årsaken til forskjellige sagn og overtro.

Fruktene av guarana -planten ser merkelige ut, ikke sant?

Guarana eksotisk frukt merkelig frø alternativ til kaffe stimulerende effekter bivirkninger

 

Guaranapulveret er hentet fra dette.

Guarana eksotiske fruktfrø alternativ til kaffe

 

I følge jesuittmisjonæren Joao Felipe Bettendorff (1625-1698) handlet indianerne i Satere Mawe-stammen allerede guarana på slutten av 1600-tallet. De kjente de helbredende egenskapene til guarana frø og kalte dem “wara”, som betyr “ungdoms frukt” på godt tysk. På det tidspunktet ble skrellede og tørkede frø malt til et pulver og hovedsakelig brukt til medisinske formål og til personlig hygiene. I Brasil ble de også verdsatt som en “energileverandør”. Det ble laget en drink av dette, som ble tatt for å senke feberen og lindre hodepine. Det er mye bevis i farmakopéer fra 1700- og 1800 -tallet på at den koffeinholdige planten ble konsumert i Europa og i hele Amerika. Det ble ikke glemt før senere, men feirer nå sitt sanne comeback!

Guaranafrøene skrelles, tørkes og males akkurat som for århundrer siden.

Guarana eksotiske fruktfrø skrelles tørket mal til pulver alternativ til kaffe

 Det milde alternativet til kaffe!

Guarana eksotiske fruktfrø skrelles, tørkes og males til et pulver Alternativ til kaffeideer

Guarana er mer enn en vekker!

I dag er det ingen tvil om at guarana frø er rike på koffein og derfor en ekte energiforsterker for kropp og sinn. De inneholder rundt 4 til 8% koffein, som er nesten dobbelt så mye som i kaffebønner. Imidlertid varer de stimulerende effektene opptil 6 timer. Guarana fungerer dermed som et skånsomt alternativ til kaffe. Dens oppkvikkende effekt som et sentralstimulerende middel kan ikke nektes. I tillegg er frøene (også kalt nøtter) rike på fett, proteiner og stivelse. Ekstraktet av det har en positiv effekt på prestasjonene våre ved å øke energinivået i kroppen. I tillegg brukes planten fra Amazon -regionen også som et godt middel for å gå ned i vekt. Og det er fortsatt ikke alt. Det kan dempe følelser av sult og tørst uten at koffeinet angriper mageslimhinnen. Guarana brukes til og med som en energireserve ved kronisk utmattelsessyndrom. Han blir også kreditert med en mirakeleffekt som et eksotisk afrodisiakum.

Guarana kakao latte smaker utmerket og gir deg ekstra godt humør!

Guarana kakaolatte smaker utmerket og er et skånsomt alternativ til kaffe

Ekstra tips: Du finner guarana i pulver- eller kapselform på apotek eller organiske markeder. Det finnes også drikkeampuller, som hovedsakelig brukes av aktive idrettsutøvere for å øke ytelsen. Ulike energidrikker med guarana er også populære. Det er også mange matvarer som inneholder et energiløft som en tilsatt guarana. For eksempel juice. For øyeblikket kan du til og med finne sjokolade, tyggegummi og gummibjørner med guaranaekstrakt. Den litt bitre smaken av Gaurana kan ikke lenger merkes der.

Det er ingen spor av den bitre smaken her.

Guarana -drikke raffinert med melk og kanel smaker godt og vekker deg

Guarana har også bivirkninger?

Som allerede påpekt et par ganger, er guarana en eksotisk plante som inneholder koffein, så det er ikke nødvendig å overdrive det med forbruket av produktene. Akkurat som kaffe kan en guarana -drink ha noen bivirkninger. Disse forekommer imidlertid bare ved overdreven forbruk! For eksempel kan man i slike tilfeller ha søvnproblemer, lide av hodepine, angst og hjertebank. Andre bivirkninger kan omfatte tremor, uro og diaré. Overdreven forbruk av guarana kan forårsake alvorlig hjertebank og høyt blodtrykk. Det er derfor guarana ikke anbefales for personer med høyt blodtrykk. I tillegg bør man unngå alle produkter som inneholder guarana under graviditet og amming, og foretrekker å ikke drikke guarana. Akkurat som mennesker med hypertyreose. Legene sier imidlertid: Hvis du tar guarana på riktig måte, er du ikke truet av noen av risikoene nevnt ovenfor.

 Finn imidlertid ut om mulige bivirkninger ….

Eksotiske fruktfrø fra Guarana skrelles, tørkes og males til pulver. Alternativ til kaffe, vitaliserende drink

 … før du bestemmer deg for å spise guarana.

Guarana eksotisk fruktfrødrikk tilbereder et skånsomt alternativ til kaffe