Baobab -frukt er navnet på frukten til det afrikanske baobab -treet, som også kalles baobab -treet. Det er en planteart som finnes i savannen vokser. I noen av de afrikanske landene hvor dette treet kan bli funnet, omtaler lokalbefolkningen det som livets tre. Sett fra moderne naturmedisin og ernæringsforskning kan dette faktum bare anses som berettiget. Fordi praktisk talt alle deler av baobab -treet er nyttige for hverdagen vår og gjør det sunnere og bedre.

Slik ser den grønne baobabfrukten ut!

enkelt baobab frukt fortsatt grønn-størrelse

Hva gjør baobab -treet så spesielt?

Dette treet ble spesielt verdsatt i perioder med tørke. Fordi den har egenskapen til å lagre tusenvis av liter i seg selv og det i veldig lang tid. Forøvrig er levetiden til disse trærne også veldig imponerende. Det kan være opptil 1500 år.

Baobab -fruktene er spesielt verdifulle. Deres sunne egenskaper og bruk i daglig ernæring er gjenstand for denne artikkelen.

Veldig stort baobab -tre i savannen

stort baobab-tre i Afrika-størrelse

Hvordan gjenkjenne baobab -fruktene

Utad minner baobab -fruktene om kokosnøtter, men de har ikke et hårete ytre skall. Smaken er veldig interessant og kan være vanskelig å forvirre etter første forsøk.

På grunn av kronens rotlignende utseende er det mange myter om baobab-treet

baobab frukt stort tre-størrelse

De sunne egenskapene til baobabfrukten

Hvorfor er baobab -frukten så sunn? Det er en rekke ingredienser i denne frukten som vi praktisk talt alle trenger for god helse. Det er snakk om vitamin C, jern, kalium og magnesium. Mengden av disse er også veldig imponerende: for eksempel inneholder baobabfrukten seks ganger flere antioksidanter enn blåbærene. Mengden vitamin C er seks ganger større enn appelsinene. Baobab -frukten har fire ganger mengden kalium sammenlignet med bananene. Knapt noen annen vegetabilsk kilde har så mye kalsium. Selv grønnkålen kan ikke konkurrere med baobabfrukten i denne forbindelse.

 Baobabpulver utvinnes fra frukten på en veldig naturlig måte

baobab frukt tørr for pulver-størrelse

Mye pektin og fiber

Omtrent 50% av baobabfrukten består av fiber. To tredjedeler av dem er oppløselige og en tredjedel – uløselige. Visste du at de mest populære fruktene som epler, pærer og bananer ikke kan ha mer enn 10%? I tillegg er baobab -fruktene veldig rike på pektin. Dette har en veldig praktisk fordel: Hvis du for eksempel forbereder baobab -syltetøy eller syltetøy, trenger du ikke kunstige fortykningsmidler.

Du kan enkelt legge pulveret til mange frokostideer

baobabpulver stor emballasjestørrelse

Baobab pulver

Du har kanskje hørt om muligheten til å kjøpe baobabpulver og legge det til frokosten eller andre måltider. Dette er en veldig god idé, ikke bare på grunn av de mange sunne ingrediensene, men også fordi dette produktet fås på en relativt naturlig måte. Du trenger ikke en spesiell prosess for å skaffe dette pulveret, så du har stor sjanse for et naturlig produkt, uten kjemiske stoffer. Fruktkjøttet inne i frukten tørkes sakte etter modning. Etter å ha åpnet det ytre skallet, kan du enkelt gjøre det om til pulver. Smaken minner om karamell, men inneholder samtidig en litt bitter tone.

Baobab -treet ser så vakkert ut i grønt!

baobab frukt stor tre-størrelse

Slik kan du bruke baobabpulver

I noen av landene der baobab -treet vokser, blandes baobabpulveret med vann. Lokalbefolkningen bruker denne blandingen mot feber, mageproblemer og andre patologiske tilstander. De spiser forresten også de tørkede bladene fra treet.

Du kan tilsette baobabpulver til frokosten. Du trenger ikke mer enn en suppeskje om dagen, og du kan legge dette til melk, frokostblandinger eller annen form for frokost. Baobabsyltetøy har også blitt spesielt populært. Du kan enkelt smøre disse på grovt brød, og du får en perfekt, sunn frokost. Det smaker også veldig godt på deilige oster. Kombinasjonen med en rosévin ville være perfekt.

Flere baobab -trær

stort baobab-tre i størrelsen på savana

Myter og legender

På slutten av artikkelen, la oss dele noen interessante myter og legender om dette treet. Det ene er at i tross for Gud ønsket ikke treet å vokse på de stedene han valgte. På grunn av dette var Gud veldig sint og rev ham ut og satte ham deretter rot i jorden. Det er derfor treet sies å ha en så merkelig form. Andre sagn er at treet ble trist fordi det ikke er det vakreste og største i verden. Det er derfor han sies å ha gjemt “ansiktet” og brakt røttene opp. Tross alt er det mange overtro knyttet til det: heldige er de som klarer å plante et slikt tre, og de som krysser av slik vil ha den motsatte skjebnen. Vann med baobab bønner ville beskytte drikkeren mot angrep fra krokodillene. På den annen side, hvis du river av plantene dine, blir du spist av en løve.

Tro det eller ei, det er virkelig verdt å kjenne boababfrukten og dens sunne egenskaper!