I vår stressende hverdag lurer flere og flere på hva de egentlig gjør galt og hvordan de kan få et langt og sunt liv. Trener du ikke nok eller spiser du et usunt kosthold? Vitenskap hjelper mye på alle måter og gir oss hele tiden tips for et langt og sunt liv. For eksempel er vi alle for tiden godt informert om hva vi må gjøre uten å spise for å leve et sunt liv. Når vi er i tvil, kan vi se oss rundt og undersøke hva andre mennesker gjør. Ta japanerne som et eksempel. De er kjent for sin lang levetid og langsomme aldringsprosess, spesielt japanerne. Hemmeligheten deres ligger i å følge århundrer gamle tradisjoner knyttet til deres livsstil, kosthold og ulike helbredelsesmetoder. Disse fokuserer først og fremst på kropp og sinn. Er du nysgjerrig på å finne ut mer om japansk mat for et langt og sunt liv??

Så vi har en god grunn til å dele om japansk mat for et langt og sunt liv.

Japansk mat en rekke produkter brukte mange smakfulle retter

  • Japansk mat – følg prinsippene for sunt japansk kosthold

De japanske prinsippene for en sunn livsstil er enkle å følge, selv for oss europeere. Selv om vi er vant til å spise mindre sunn mat og ofte få tilgang til junk food raskt, ville det være til nytte for alle hvis vi ble bedre utdannet om sunne japanske dietter.

I motsetning til folket i Fjernøsten, glemmer vi i Europa ofte å slappe av, meditere og drikke vår daglige kopp grønn te. Hvordan du kan forbedre din generelle helse ved å gjøre endringer i det grunnleggende for å spise og drikke med liten innsats er vist nedenfor.

 Ris dampes og serveres i en bolle – det er sunt!

Japansk matris serveres dampet i en bolle sunn livsstil

Japansk mat – Prinsipp nr. 1: Ris i stedet for brød

Japanerne spiser tradisjonelt ikke brød. I stedet serverer de ris til hvert måltid som tilberedes med damp. Derfor er vårt tips: Hvis du vil spise sunt og ønsker å fjerne hvitt mel og mykt brød fra menyen din, tilsett ris. Følgende typer ris er spesielt nyttige: jasmin, brun, svart og rød ris.

 Ris er best mulig tilbehør til fisk.

Japansk mat dampet ris i bolle best mulig tilbehør til fisk

Ekstra tips: Det er bedre å gi avkall på deilige desserter og typiske europeiske søtsaker. For eksempel inneholder ikke japanske desserter sukker og er derfor mye sunnere enn vår. I Japan blir desserter vanligvis søtet med stevia.

 Tang er en uatskillelig del av det japanske kjøkkenet.

Japansk mat tang i bolle servert spisepinner typisk japansk

Japansk mat – Prinsipp 2: Alger som mat i Fjernøsten

Den typiske japanske matsushi er kjent og elsket over hele verden og er en av supermatene. Japanerne har også funnet opp andre måter å senke aldringsprosessen på, takket være alger og forbruk. Tangen er en uatskillelig del av det japanske kjøkkenet. De er kjent for å inneholde mineraler, vitaminer i B-gruppen, antiinflammatoriske midler og tilsettes i japanske supper. Så det betyr at alger er den nye supermat!

Alger smaker godt når de drysses med frø!

Japansk mat tang tilberedt servert i bolle drysset med frø

Ekstra tips: Hudkremer som inneholder algeekstrakter er spesielt populære innen kosmetikk. Japanske kvinner liker å bruke disse på huden for å bremse utseendet på rynker.

 Anti-aldring fra sjøen.

Japansk mat Algeekstrakter i hudkremer motvirker aldringsprosessen

Japansk mat – Prinsipp 3: Den japanske menyen er variert og inkluderer supermat

Du må ikke tro at typisk japansk mat bare er risretter som sushi og litt tang med. Nei, definitivt ikke! Tradisjonell hjemmelaget mat i Japan er variert og en rekke matvarer brukes til tilberedning av rettene, for eksempel fisk, ris eller fettfattige nudler. Disse er laget av ingredienser som bokhvete eller mongosbønner. Japanerne spiser også mye dampede grønnsaker som brokkoli eller kål.

En rekke produkter brukes i japansk mat

Japansk mat tradisjonell suppe med svinekjøttbuljong nudler grønnsaker kokt egg

Japanerne liker også å spise sin tradisjonelle bolle med misosuppe, som gir dem naturlig probiotika for en god tarmflora. Den fiskrike menyen gir deg sunne fettsyrer som omega-3. Måltidet avsluttes vanligvis med frukt i stedet for bakverk, noe som er tilfellet hos oss. Etter måltidet drikkes selvfølgelig et glass grønn te.

I følge gammel japansk tradisjon spises også små porsjoner i dag.

Japansk mat bruker tradisjonelt små porsjoner et stort utvalg av matvarer

  • Hemmelighetene til det japanske kostholdet

hemmelig # 1: Spis små porsjoner

Ifølge gammel japansk tradisjon er det å spise i små porsjoner, men oftere enn her, fortsatt populært i dag og ifølge ernæringsfysiologer sunt. Den japanske matkulturen setter verdi på presentasjonen av maten, og til tross for små porsjoner tilbyr den en rett som er behagelig for øyet og gir ganen en frisk smak. En annen hemmelighet for japanerne er at de følger prinsippet om langsom spising, noe som fører til deres levetid.

 Spis sakte og tyg godt – det er den japanske hemmeligheten til et langt og sunt liv.

Spis japansk mat Tygge sakte godt Japansk hemmelighet til et langt sunt liv

En rekke retter tilbys, fordi du også kan spise med øynene!

Japansk mat En rekke retter tilbys i henhold til gamle tradisjoner

 Japanske retter serveres individuelt, hver på en tallerken eller i en bolle. Maten er arrangert for å virkelig vise sin naturlige skjønnhet. Denne serveringsmetoden gjør det mulig å ikke overbelaste fordøyelsessystemet med store porsjoner. Dette vil redusere risikoen for mulig vektøkning. Du har sikkert hørt at du skal reise deg litt sulten fra bordet. Det er også typisk japansk!

Vårt tips: Så prøv å fullføre måltidet når du er 80% mett. I dette tilfellet vil de gode resultatene ikke vente lenge!

 Japanerne liker å spise supper!

Japansk matsuppe med nudler vårgrønnsaker sopp kokt egg servert med spisepinner og hvit skje

Hemmelighet nr. 2: Matlaging er avgjørende

Japanerne tilbereder maten på veldig sunne måter, for eksempel damping og steking med lite og nyttig fett, ettersom råvarene ikke bør behandles ved høye temperaturer for lenge. Med disse tilberedningsmetodene ender du alltid opp med sunn og velsmakende mat.

Kylling med nudler på japansk! Med sopp, rød paprika og kokt egg på toppen av det.

Japansk mat Kyllingekjøtt med nudler på japansk fortsatt sopp rød pepper kokt egg

Hemmelighet # 3: Drikk mye grønn te

Japanerne spiser rundt 700 ml grønn te daglig. Dette beløpet fordeles utover dagen som te -forbruk. Hennes favoritter inkluderer senza og matcha te. Grønn te er en utrolig sunn varm drikke som lindrer stress, forbedrer fordøyelsen og øker stoffskiftet. Denne teen, som er spesielt populær blant japanerne, har en rekke helsemessige fordeler, inkludert god for hjertet og huden, siden den er rik på uerstattelige antioksidanter.

Sake er også populær i Fjernøsten.

Japansk mat drikke sake leve sunt

 Tradisjonelt spises sushi i Japan, og så drikkes grønn te.

Japansk mat En rekke retter tilbys i henhold til gamle tradisjoner

 Dumplings i japansk stil servert med soyasaus og frø.

Japansk matboller servert med soyasaus og frø

Japanerne spiser tradisjonelt med spisepinner.

Japansk mat Ris soyasaus spise med spisepinner

 Reker og annen sjømat er spesielt populære i Fjernøsten.

Japansk matreke spesielt populær i Fjernøsten

 I japansk mat tilberedes kjøtt alltid med grønnsaker.

Japansk mat tilbereder kjøtt med grønnsaker

 Ikke japanske risballer ser velsmakende ut?

Japansk mat japansk risballer deilig og sunn

 Ofte blir den varme maten servert i en trebolle og pent arrangert.

Japansk mat varm tallerken servert i treskål pent arrangert