Hvis du vil forberede deg til årets største festival, kan du gå veldig langt med håndverk og DIY -ideer. En festival består, men ikke bare, av julepynt og designertips som du vil skape en magisk atmosfære for deg selv og dine nærmeste. Julesanger og gaver er morsomme og glade, men det er noe som er langt viktigere enn noe annet. Selv om det høres trivielt ut, snakker vi om den store julemiddagen, som gjør festivalen til en skikkelig festival. Uten dekorasjon kunne du klare deg i klem, uten mat ville dette ikke vært mulig i det hele tatt.

I en av de siste artiklene kom vi med forslag til en 5-retters meny for veganere. I andre artikler finner du kule oppskrifter eller kulinariske hemmeligheter, f.eks. Hvordan du kan lage marsipan selv eller hva spekulakrydderet er laget av.

Julebaksten skal være godt planlagt og organisert

Julebakst av smørdeig

Julebakst – når baker du noe?

I dag trodde vi at tiden for å bake jul endelig har kommet, og at det kjære lesertallet kan bli beriket med en annen informativ artikkel. Og nei, vi har ingen planer om å sende deg oppskriftene på dine favoritt bakverk. Det er nok nettsteder som utelukkende omhandler matlaging og baking.

Vi vil heller se på de riktige tidspunktene for baking og lagring og svare på spørsmålene om hvilke ingredienser som varer lengst og hvordan de deilige og langvarige bakverkene forblir urørt til jul..

På grunn av mangel på tid, bør alle forsyninger gjøres på en ettermiddag

julebaketre

Lagring av julekaker

Selvfølgelig kan du også ha en deilig matbit i adventstiden hvis du har begynt å bake jul tidlig. Cookies med fløte varer maksimalt en uke og bør spises først, mens andre skal stekes tidlig og få hvile slik at de kan nytes i tide til festivalen. Du bør oppbevare bakverkene på hemmelige steder som bare du vet om. Ellers kan det skje at du finner en tom blikkboks med noen smuler på i julen, fordi “kakemonstrene” er utrettelige på denne tiden av året.

Det ville da være viktig hvor smart du lagrer bakverkene

julebakeformer klassisk

Siden vi alle lider av mangel på tid, ville det være optimalt å bake alle de forhåndsplanlagte kakene en eller to ettermiddager og deretter distribuere og lagre dem. Men før det skjer, bør informasjonskapslene kjøles helt ned.

Smørdeig og smørdeig, avhengig av fettinnholdet, vil vare lenge hvis de oppbevares tørt og forseglet. Bokser er et godt valg, men hvis du liker å bake med mange smaker, anbefaler vi Tupperware. I den forblir bakverkene saftige og friske og vil fremfor alt lukte himmelsk.

Cookies fylt eller dekorert med syltetøy har lang holdbarhet og kan til og med fryses ned

julebakst

Spesielle bakverk kan hvile i kjølerommet

Hvis du har tenkt å skjemme bort gjestene dine med makroner for første gang i julen, bør du holde dem kjølig (helst i frysebokser) og nyte friskheten i ferien.

Pepperkaker er en av deigene som er klare til å spise etter ca. 3-4 uker og kan nytes i all sin prakt. Det samme gjelder honningkaken, hvis noen fortsatt vil bake honningkake.

Det er viktig at du lagrer den friske duften av krydderne godt, som kan brettes ut ved utpakking 

Sett med juleplater

Mange informasjonskapsler trenger et passende sted der de kan lagres trygt og ikke forstyrre noen. Vi ønsker lagring velkommen i bokser som kan stables oppå hverandre.

Er blikkboksene ikke nok for deg? Legg deretter kjeksene og del dem med bakepapir. På denne måten sparer du ikke bare plass, men unngår også å blande de forskjellige julesmakene inne i en blikkboks!

Redaksjonen ønsker deg en søt og fredelig tid!

Dekorasjonen får kjeksene til å se veldig festlige ut og kan enkelt lagres sammen med dem 

vegansk julebakst

Blikkbokser er alltid nyttige

Oppbevaringsbokser til julebakst

 Mørkaker holder seg ferske og sprø i lang tid hvis de oppbevares i Tupperware -beholdere

julebakst av småkaker

De festlige bakverkene skal ikke bare være velsmakende, men også vakre 

julebakstform

Alle typer pasta kan lagres i glass 

julebakglass

Oppbevaringsområdet skal være mørkt og tørt 

julebakst av småkaker

For bakevarer vil det være lurt å bruke en lufttett beholder 

julebakst pepperkaker

Det ville være prisverdig hvis du klarer å holde alle bakverkene saftige, friske og sprø for høytiden 

julebakstblanding

Velg en type dekorasjon som kan vare lenge 

Julebakst av shortbread

Alle er glade for klassiske bakverk 

julebakst marbella deig

julebakst

julebakst pistasjnøtter

julebakst med svart og hvitt kjeks

tinker julebakstjerner

Julebakst pyntet

julebakst juletrær

julebakst ødelegge julekjeks

julebakst kanelstjerner

Julekinnene holdt sammen

julebakst