Kakigori eller japansk iskrem er en bemerkelsesverdig delikatesse fra Fjernøsten. Heldigvis kan du også tilberede disse selv her i landet, ved å bruke en ismaskin som er spesielt oppfunnet for dette formålet. Denne deilige sommerdesserten er faktisk i utgangspunktet skrapet iskrem som du til og med kan kjøpe på gaten i Japan i et stort utvalg av smaker. Tidligere jobbet du ganske enkelt en isblokk med et blad, og deretter brukte du isskårene til å forberede kakigori. Slik oppsto denne kreative iskremspesialiteten. Isskrapingen på maskinen utføres i henhold til prinsippet om håndplanet. I den ferdige iskremen kan du ofte se de forskjellige lagene veldig tydelig.

Kakigori er velsmakende for store og små

kakigori iskrem tradisjonelt japansk

Nyt klassisk kakigori -is

En søt sirup etter eget valg følger med Kakigori -isen. De klassiske variantene er stort sett matcha og jordbær, men du kan eksperimentere med praktisk talt enhver smak du ønsker. I tillegg tilsettes ofte kondensert melk i tillegg til den tradisjonelle shiramata og anko.

Shiramata er en annen populær japansk spesialitet.

De er små klissete kuler laget av et spesielt klebrig rismel (Shiratamako). Du finner dette melet online eller i de fleste asiatiske butikker. Alternativt kan du bruke enkelt klebrig rismel, som forresten er mye billigere enn Shiratamako.

Server deilige Shiramata -baller med japansk kondensert melk

kakigori iskrem med shiratama

Anko bønnepasta kompatibel?

Og hva med Anko -pastaen? Dette er faktisk laget av røde bønner og smaker aromatisk søtt. Mer presist, dette er de japanske azukibønnene, som er tilberedt med sukkersirup eller honning og til og med kan serveres rene som en populær dessert eller serveres som tilbehør til iskrem og andre delikatesser. Selv om tilberedningen av Anko bønnepasta er litt tidkrevende, er det definitivt verdt det. her finn oppskriften.

Anko -bønnepastaen vil ikke bare tilføre din kakigori -iskrem ekstra sødme, den er også en spektakulær skvett rød farge. Fargen er en av grunnene til å bruke anko som tilbehør til mange desserter. Pastaen er også veldig sunn fordi den er full av naturlige proteiner og er også perfekt for veganere. Det er ikke for ingenting at tibetanske munker hovedsakelig lever av det. Anko er også kjent og elsket å spise i alle andre land i Fjernøsten – Thailand, Kina, Korea, etc..

En sunn delikatesse med mye protein

rød bønnepasta anko kakigori iskrem

Bare sett opp din kakigori med Shiramata og Anko, hell kondensert melk og sukker sirup etter eget valg og nyt den fantastiske friskheten fra Japan ikke bare om sommeren, men også hele året.!

I videoen nedenfor kan du se nøyaktig hvordan du kan lage Matcha Kakigori selv:

Jordbærkakigori er en klassiker

jordbær kakigori iskrem

Akkurat som matcha barbert is 

kakigori -is med matcha -te

Kakigori nytes også av mange med ingefær og honning

japansk iskrem kakitori med ingefær

Du kan velge hvilken som helst farge og smak du ønsker

kakigori japansk dessertis

kakigori fargerike varianter

kakigori -iskrem med jordbærsirup

Selv gresskar ville være et godt alternativ

kakigori med gresskar

… eller nøtter og tørket frukt

japansk dessert kakigori iskrem

Overrask gjestene dine med hjemmelaget kakigori i krus

kakigori barbert is fra japan

… eller i kaffekopper …

kakigori japansk iskrem i kaffekrus

Tilberedt tradisjonelt med Matcha, vil Kakigori være det definitive høydepunktet for festen din

kakigori -is med matcha