Har du hørt om den siste Superfood Freekeh? Hvis svaret er nei, vil følgende linjer være av stor verdi for deg. Rull ned og finn ut mer om den trendy supermat.

Selv om freekeh er relativt nytt for det vestlige kostholdet, er det et gammelt korn, som quinoa, spelt, amarant og farro, som har blitt høstet som mat i tusenvis av år. Så supermat har eksistert i tusenvis av år, men først nylig har det dukket opp igjen som den nyeste supermat og konkurrerer med quinoa om førsteplassen.

Den nye supermat heter Freekeh

Superfood Freekeh frokostblandingskål

Så Freekeh har mange helsemessige fordeler. Fra et ekstremt høyt fiberinnhold til en lav glykemisk indeks, er dette kornet generelt godt for kroppen. Det kan bidra til å forbedre synet og anbefales også hvis du er overvektig.

Her er hva du trenger å vite om superkornet …

En kornart med mange helsemessige fordeler

Supermat Freekeh frokostblanding supermat

Som andre korn er den rik på fiber og fordøyelse

Supermat Freekeh frokostblandinger

Hva er egentlig Freekeh?

Freekeh er hvete som ble høstet før den var moden. Det sammenlignes med quinoa og bulgur fordi det har mange helsemessige fordeler og passer inn i kostholdet vårt på en lignende måte.

Spis et sunt og balansert kosthold!

Supermat Freekeh frokostblandinger av forskjellige supermatvarer

Hvorfor er Freekeh så sunn?

Den grønne frokostblandingen er full av fiber, noe som betyr at du vil føle deg mett lenger. Det fungerer også som et prebiotikum, som stimulerer veksten av gode bakterier i fordøyelseskanalen og er ansvarlig for å opprettholde en sunn tarmflora.

Freekeh har fire ganger så mye fiber som brun ris og dobbelt så mye som quinoa, noe som gjør kornet til en slags mirakelmat, spesielt når det gjelder forebygging av hjerteinfarkt. Et fiberrik diett har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom og en rekke kreftformer.

Et naturlig prebiotikum

Superfood Freekeh Cereal Forbered sunt kosthold

I tillegg har den en lav glykemisk indeks, noe som betyr at energien frigjøres sakte, slik at du kan holde den i gang hele dagen. Og Freekeh er bra for øynene dine også. Pakket med lutein og zeaxanthin, støtter det syn og øyehelse.

Dette superkornet er også rikt på kalsium, jern og sink.

En sunn og velsmakende lunsj

Superfood freekeh frokostblandinger sunt kosthold

Hva betyr navnet?

Ordet Freekeh uttales nøyaktig slik det er stavet (FREAK-keh) og betyr “å gni” på arabisk.

Kornene gjennomgår en røykeprosess, som brukes til å brenne av halmen og agnene som omgir frøene. Kornene blir deretter tresket og revet for å oppnå en jevn farge og smak.

Hvor kan du kjøpe den?

Freekeh er tilgjengelig online og i helsekostbutikker på landsbasis. Den kommer opprinnelig fra det østlige Middelhavet, men vokser nå også i Australia, noe som har en veldig positiv effekt på landbruket Down Under. Superkornet er ikke så billig som ris, men det er heller ikke så dyrt som du kanskje tror, ​​rundt 4-5 euro for 500g.

Kombiner med grønnsaker og kokte egg

Superfood Freekeh Cereal Salat

Hvordan lage freekeh?

Freekeh er lett og allsidig å innlemme i kostholdet ditt og passer både til salte og søte retter. Bruk det som om du vil bruke fullkorn som quinoa, brun ris, farro, bulgur eller hvetebær.

Hvis du foretrekker havregryn, kan du prøve en varm freekeh frokostblanding i stedet. Legg tilberedt freekeh i salatene dine, bruk den i wraps og legg den til hjemmelagde supper.

Bare lag mat og krydre etter din egen smak

Tilberedning av supermat freekeh -frokostblandinger som ris

Bare kok kornene med litt buljong og tilsett noen grønnsaker for et deilig og næringsrikt måltid.

Den tilberedes på lignende måte som ris. For å lage mat, bland 1 del Freekeh med 2,5 deler væske (for eksempel vann eller buljong) i en kjele. Kok opp, og la det småkoke på middels lav varme i 20 minutter til væsken er gjennomvåt. Server varm eller kald, avhengig av dine preferanser.

god appetitt!

Superfood freekeh frokostblanding salat sunn mat

Støtt immunsystemet ditt med sunne supermatvarer!

Superfood Freekeh frokostblandinger og grønn salat