Vet du det: midt i en kreativ krise på kjøkkenet, husker du den glemte brokkolien i fryseren? Ja, å vite hvordan du lager mat brokkoli raskt og enkelt kan redde situasjonen. Det kan være hovedretten eller lage en veldig velsmakende siderett. Det er mange smaker og helsemessige fordeler med denne grønnsaken. Vi har en oversikt over de mest populære måtene å forberede dem på for deg.

De forskjellige variantene av brokkoligryte er veldig populære blant alle

Matlaging gryte oppskrift ideer brokkoli

Hvorfor er brokkoli sunt??

Brokkoli er uansett et veldig sunt valg, og du bør nå det så ofte som mulig. Vitaminene og mineralene den inneholder, er et kompleks som støtter beinstyrken og motvirker osteoporose. “Hovedhelten” er vitamin K.

Alt du trenger i en daglig mengde er inneholdt i 60 gram av det. Brokkoli er også rik på vitamin C, som hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer. Tross alt vil brokkoli være til nytte for sirkulasjonssystemet og hjertet ditt.

Grillet brokkoli med linser er også veldig sunt og deilig

Tilberedning av brokkoli - grønnsaker på grillen

Hvordan skiller du god brokkoli??

Best av alt er denne brokkolien med en mørk grønn farge og et generelt veldig friskt utseende. Ikke kjøp brokkolien når den allerede er blitt gul. Hvis denne grønnsaken ser slik ut, er den allerede bortskjemt.

Hva synes du om en brokkolipastasalat?

Tilberedning av brokkoli - deilige salater

De forskjellige alternativene for å lage brokkoli!

Velg måten du tilbereder brokkolien i henhold til dine smakspreferanser. Husk også at hvis maten er tilberedt riktig, blir de sunne ingrediensene også bevart. Brokkolien må ikke stekes for lenge.

Kjøttsalater med brokkoli er både deilig og sunt

Å lage brokkoli - deilig mat

Kok brokkoli på damp

Hvis du vil lage brokkolien mens du beholder alle vitaminene og de resterende sunne ingrediensene, bør du velge damptilberedning. Dette vil også holde teksturen mest autentisk. Fremgangsmåten ser veldig enkel ut. Ta de største bladene og fordel dem i den øvre delen av gryten eller beholderen for damping. Hell vannet i den nedre delen og kok på middels varme i 5 til 10 minutter.

Så pastaen din er full av vitaminer for beinene dine!

Tilberedning av brokkoli - veldig velsmakende ideer

Trykkoker eller mikrobølgeovn

Hvis du vil lage brokkolien veldig raskt, kan du bruke mikrobølgeovnen eller trykkoker. I begge tilfeller legger du brokkolien i en passende beholder og dekker den med vann. Deretter trenger du rundt fem minutter for at grønnsakene er klare.

Brokkoli tilberedt på disse tre måtene kan kombineres med forskjellige andre ingredienser eller kokte grønnsaker i forskjellige sunne salater. Det smaker spesielt godt med melk eller asiatiske søtsyrlige sauser.

Matlaging i vanlig panne fungerer også selvsagt. Prosessen er den samme, men det tar bare litt lengre tid.

Den kombinerte smaken av sopp og brokkoli er helt unik

Tilberedning av brokkoli - gode sunne salater

Stek brokkolien

Den lett stekte brokkolien vil ha en spesielt deilig smak. Når du forbereder den, bør du legge til ønsket krydder fra starten. Siden disse grønnsakene har en veldig nøytral smak, kan du i stor grad eksperimentere med dem. Rød og svart pepper, hvitløk og løk, asiatiske krydder – alle disse ingrediensene kan sauteres med brokkolien. Da vil de forskjellige aromaene og smakene blandes og gi et unikt sluttresultat. Brokkoli tilberedt på denne måten ville være perfekt med pasta, ris og poteter. I dette tilfellet skal det stekes i en panne og til slutt skal resten av produktene tilsettes.

Denne typen tilberedning fungerer også fantastisk i en panne. Deretter kan du bare legge til egg eller litt ost og servere med noen skiver brødgrateng.

La litt ost smelte på den varme brokkolien! Det er virkelig deilig. 

Tilberedning av brokkoli - varme salatideer

Stek brokkoli

En annen måte å lage brokkoli på er i ovnen. Fordel bladene i en kjele og tilsett litt vann. Grønnsakene skal dekkes til omtrent halvveis. Hvitløk og salt ville være ideelt. Men du kan også legge til noen andre! Bakt brokkoli er en siderett med kjøtt.

Liker du noe virkelig sunt og velsmakende? Kombiner kylling, brokkoli og sesamfrø.

Ideer til matlaging av brokkoliAndre muligheter

Dette er de grunnleggende tilberedningsmetodene med brokkoli. Med disse er imidlertid ikke mulighetene for forberedelse uttømt. Du kan også grille ingrediensene separat og med andre produkter. I det andre tilfellet vil det være en deilig blanding av aromaer og smaker. Gryteretter og supper med brokkoli er også spesielt populære. Du bør modig lete etter flere flotte oppskrifter.

Du finner to av dem i videoene nedenfor! Bildene våre viser blant annet flere mulige kombinasjoner.

Salat med brokkoli og mandler er en original kombinasjon som vil overraske gjestene dine hyggelig

Brokkoli koker solide retter

Prøv å eksperimentere med forskjellige krydder! Du kan knapt gå galt!

Brokkoli matlaging kokte ideer

Brokkoli og kjøtt på grillen – ideell for sommerkvelder på balkongen eller i hagen

Kok brokkolikokende grønnsaker

Brokkoli lager sunn mat

Brokkoli Cooking Noodle Oppskrifter

Slik ville en asiatisk rett med brokkoli se ut 

Brokkoli koker sunt liv

Gjennomtenkte ideer-lag brokkoli

Et bredt utvalg av sauser smaker godt med brokkoli

Enkle oppskrifter for å lage brokkoli

Brokkolikok kombinert salat

Pynt med nøtter for en fantastisk smak!

Ideer til salater å lage brokkoli på

Det er også deilige solide retter med brokkoli …

Kok erter - tomater på grillen - brokkoli