Temaet medisinske planter og urter er veldig viktig for oss, og derfor ønsker vi å berike det i dag med et nytt bidrag. Etter at vi har rapportert mange interessante fakta om løvetannen og dens helbredende effekter, vil vi i dag se på den kulinariske applikasjonen. Utrolig nok er det mange måter å tilberede den medisinske urten som vi vet lite om. Selvfølgelig kan du finne forskjellige produkter med løvetann i supermarkedet eller i helsekostbutikker. Løvetannste, for eksempel, er populært, ettersom det fungerer godt mot tretthet på våren og styrker immunsystemet. Men du kan ikke bare kjøpe denne teen ferdig, du kan også lage den selv. For ikke å snakke om løvetannhonningen og den grønne smoothien med medisinplanten. Kanskje du allerede har spist en frisk salat med blader og blomster av denne medisinske urten, eller du vil lage en løvetannssuppe selv snart. Slike kulinariske tips og oppskrifter venter på å bli oppdaget av deg!

For den kulinariske løvetannapplikasjonen er det spesielt nyttig at alle deler av urten er spiselige.

Kulinarisk løvetannapplikasjon alle deler av urten er spiselige

  • Kulinarisk løvetannapplikasjon – tilbered suppe, salat og honning med løvetann

Vi starter med tre kulinariske ideer for løvetannapplikasjon som er enkle å lage. Vi introduserer deg for oppskriften på løvetannssuppe, og fortsetter deretter med løvetannsalat og løvetannhonning. Disse er ikke bare deilige, men også utrolig sunne!

For eksempel er løvetannssuppen god som en appetittvekkende forrett. I tillegg er den lett å tilberede, vegetarisk og lett å fordøye. For å gjøre denne suppen enda sunnere, kan du kombinere løvetannbladene med brennesle og malt hylle. Slik går det:

  • Tilbered brennesle, malt hylle og løvetannssuppe 

Ingredienser: 1 håndfull brennesle og gressgress, ½ håndfull løvetannblader, 2 ss olje, 1-2 finhakkede hvitløksfedd, 1 løk, hakket, 2 ss mel, 1 l vann, 1 terning grønnsaksbuljong, salt og pepper, ½ kopp fløte eller rømme.

 Kulinarisk løvetannapplikasjon: Samle først bladene på den medisinske planten, vask dem deretter godt og skjær dem i små biter.

Kulinarisk løvetann søknad samle grønne løvetann blader vask skåret i små biter

Forberedelse:

Vask og hakk urter;

Damp hvitløk og løk i oljen til den er gjennomsiktig;

Tilsett mel og rør;

Tilsett deretter ville urter med vann og buljongterninger;

La det koke i 10 minutter og puré;

Smak til med salt og pepper, etter smak;

Rør inn fløte eller rømme og visp suppen igjen.

Ekstra tips: Ristede brødstykker eller en skive ristet brød passer godt til løvetannssuppen. Du kan også dekorere suppen laget på denne måten med spiselige blomster!

En vårsalat med løvetannblad smaker godt og er sunt.

Kulinarisk løvetann applikasjon vårsalat med løvetannblader reddiker tomater spiselige blomster

 

  • Løvetannsalat styrker immuniteten og bekjemper vår tretthet

Løvetannbladene har et bredt spekter av kulinariske bruksområder. Du kan bruke den til å tilberede en frisk salat om våren. Det er et must for vegetarianere. Løvetannsalaten har en avgiftende effekt og er perfekt for en detox -kur. De friske bladene på den medisinske urten smaker litt bittert. De renser blodet og stimulerer stoffskiftet. Du vil også styrke din immunitet og bekjempe vårens tretthet på en naturlig måte.

 Kulinarisk løvetannapplikasjon – et løft for din gode helse!   

Kulinarisk løvetann søknad vårsalat grønn løvetann blader gule blomster løk små biter av ost

For å forberede løvetannhonning trenger du bare å samle de gule blomstene til den medisinske urten.

Kulinarisk løvetannapplikasjon Lag løvetann honning selv og saml gule blomster

 Resultatet er helt klart utmerket – løvetannhonningen er sunn og smaker deilig!

Kulinarisk løvetannapplikasjon Løvetannhonning er sunt og velsmakende på samme tid

  • Lag løvetann honning selv

Løvetannhonningen er det perfekte eksempelet på den allsidige kulinariske løvetannapplikasjonen. Det er et vegansk alternativ til vanlig honning. Det smaker imidlertid utmerket og passer som pålegg til frokost eller noe i mellom. Den geléaktige løvetannhonningen har en uttalt helbredende effekt. Det støtter nyrens og leverens aktivitet, stimulerer blodsirkulasjonen og aktiverer metabolismen. Hvordan lage denne honningen hjemme er barns lek, se vedlagte video:

 

  • Løvetannapplikasjon – du kan tilberede disse drinkene selv med den medisinske planten

Her er ytterligere to kulinariske ideer for bruk av løvetann. I tillegg til den populære grønne smoothien, kan du også lage løvetannste hjemme og gjøre noe bra for helsen din. Det hjelper med mange helseproblemer og styrker kroppens forsvar. Du kan tilberede denne teen med tørkede blader av den medisinske urten, eller du kan bruke tørkede løvetannrøtter. Eller begge. For en kopp, for eksempel, trenger du 1 ss tørkede løvetannblader eller røtter og 1 kopp kaldt vann. Som med tilberedning av annen te, må du helle vann over bladene og røttene til den medisinske planten og la den koke i et minutt. La deretter teen trekke i ytterligere 10 minutter og sil deretter gjennom en sil. Fullstendig! Nyt den syrlige, syrlige til litt bitre smaken av løvetannste!

For å få de sunne fordelene med løvetannste, må du drikke 1 til 2 kopper om dagen i 8 uker.

Kulinarisk løvetann -applikasjon Forbered løvetannste selv og nyt medisin fra naturen

 Løvetannste kan også brukes eksternt, for eksempel komprimerer den med hjelp mot revmatisme, åreknuter og sår.

Kulinarisk løvetann -applikasjon Forbered løvetannste fra røttene til den medisinske urten, bruk internt og eksternt

Har du hørt om Muckefuck? Dette er navnet på kaffeerstatningen laget av løvetannrøtter. Dette var veldig populært i etterkrigsårene, da det ikke var mulig å brygge ekte kaffe av kaffebønner den gangen. For løvetannkaffen, også kalt blomsterkaffe, må du vaske røttene, hogge dem, tørke dem og deretter steke dem. Først da kan de stekte rotbitene males til pulver i en morter. Til en kopp Muckefuck trenger du 1 teskje kaffepulver av løvetann. Finn hele oppskriften på denne koffeinfri kaffen her.

Vi har presentert deg noen kulinariske ideer for løvetannapplikasjon. Men du kan gjøre mye mer med blomstene, bladene og røttene til den medisinske planten. Du kan finne ut mer om dette og selvfølgelig dra nytte av naturens helbredende krefter!

Medisin fra naturen!

Kulinarisk løvetannapplikasjon Lag din egen tinktur av løvetannblad

Kulinarisk løvetann søknad forskjellige måter å forberede gule blomster

Kulinarisk løvetannapplikasjon som samler grønne løvetannblader utendørs

Kulinarisk løvetann som påfører grønne løvetannblader

 Det er mange måter du kan tilberede en løvetannsalat på.

Kulinarisk løvetann søknad vårsalat i påsken grønne blader egg spiselige blomster

Kulinarisk løvetann applikasjon salat stuet løvetann blader tomatbiter sopp

Kulinarisk løvetann søknad fersk salat løvetann etterlater nøtter små biter ost