Kalde føtter, rennende nese og risting overalt … høres dette kjent ut? Ja, den kalde årstiden har dessverre kommet. Nå lengter vi etter mer varme og hygge. Men før solen sender rikelig med varme stråler til oss igjen, vil det ta en stund. Frem til da, hva skal jeg gjøre? Slapp av, drikk te og ta på varme klær er de riktige trinnene for å holde deg frisk. Heldigvis er det også noen velprøvde hjemmemedisiner som hjelper oss med dette. Hva med å lage en varmende timian-myrtebalsam selv, for eksempel? En så flott kald salve vil følge deg og dine nærmeste gjennom den kalde årstiden og gi deg mye styrke og helse.

Timian og myrtbalsam – den perfekte kalde salven

Lag kaldbalsam selv

Bruke helt naturlige eteriske oljer – fordelene

Selvfølgelig vil du finne mange konvensjonelle produkter på apotek og apotek, som ikke bare er veldig dyre, men fremfor alt ofte er laget på mineralolje. Og det har vært kjent en stund at mineraloljer er avfallsrester fra råoljeproduksjon og derfor også utgjør en helserisiko.

Disse kan skade den genetiske sminken og til og med forårsake kreft.

Det ville derfor være mye tryggere å lage din egen kalde salve selv. Bruk alltid produkter av høy kvalitet som eteriske oljer fra økologisk landbruk, f.eks. B. dette av Primavera. Selv om disse oljene ikke akkurat er billige, er hver eneste dråpe verdt det. I tillegg brukes de veldig lenge fordi ofte bare 2-3 dråper er tilstrekkelige for å oppnå ønsket effekt.

Hver eterisk olje har sin egen spesifikke effekt på kropp og sinn

timian myrtle balsam eteriske oljer

Dette lager ikke bare kalde salver, som tilfellet er her, men også andre oppvarmings- og smertelindrende balsam, duftende dusjgeler, vitaliserende aromaterapi -blandinger, lindrende innånding, etc..

Lag din egen timian og myrtbalsam: oppskriften

Ingredienser til 50 g balsam:

  • 50 ml mandelolje (eller annen vegetabilsk olje som olivenolje)
  • 5 g bivokspastiller – gjerne fra apoteket
  • 6-8 dråper eterisk olje (timian, myrt og salvieolje)

Helt naturlig organisk timianolje har en sterk antibakteriell og oppvarmende effekt

naturlig timian olje timian myrte balsam lage selv

Myrteolje av høy kvalitet fra økologisk oppdrett

timian myrtle balsam eterisk olje i hetteglass

Forberedelsen:

Timian-myrtelbalsamen kan enkelt og billig lages hjemme. I stedet for bivoks kan du også bruke et annet konsistensmiddel, for eksempel kakaosmør, i stedet for bivoks. Vær alltid oppmerksom på den beste organiske kvaliteten. Avhengig av smøretype kan ingrediensene variere noe i mengden. Så la oss starte!

Du trenger en ovnfast blandebolle, kjele, skje, slikkepott og oppbevaringsburk. Alle disse bør desinfiseres på forhånd – med natron, varmt vann eller litt alkohol.

Sørg for optimal renslighet og hygiene når du lager din egen kaldbalsam

Lag din egen timianmyrtlebalsam i et glass

Du kan også bare bruke timian og myrtolje til balsamen

timian olje timian myrtle balsam lage selv

Ha oljen og bivokspastillene i mikseskålen og varm dem i vannbadet ved hjelp av kjelen til bivoksen smelter. Bland alt godt. Ta deretter en liten prøve av den med en skje og legg den på en tallerken. Dette vil gi deg en bedre ide om blandingens konsistens. Hvis du ønsker det, kan du tilsette mer av oljen eller pastillene og røre alt igjen til det dannes en homogen masse. La deretter alt avkjøles – bortsett fra håndvarme. Nå er det eteriske oljers tur. Tilsett 2 dråper av hver variant og rør alt kraftig sammen igjen. fullstendig!

Det gjenstår bare å helle din hjemmelagde timian-myrtlebalsam i glasset eller glasset og sette den i kjøleskapet. Det ville være fornuftig hvis du merker det med dato og innhold, slik at du også kan holde øye med holdbarheten.

Oppbevar den hjemmelagde balsamen i en ren krukke eller syltetøyglass

lag en boks med timianmyrtblomst selv

Eller i et desinfisert glass

Lag din egen timianmyrtlebalsam og oppbevar den i en krukke

Denne sunne DIY kalde salven er ikke bare lett å lage selv, men også veldig nyttig og praktisk, spesielt nå i den kalde årstiden. Du kan bruke den til å gni brystet og ryggen, så vel som føttene dine, oppløse små mengder i en kjele med varmt vann og bruke den for innånding eller bare snuse til den av og til.

Du kan også produsere timian-myrtlebalsamen i større mengder og gi den til dine nærmeste når den er fylt i vakre beholdere. Mange andre balsam og salver kan settes sammen ved hjelp av det samme produksjonsprinsippet. Bare finn ut på forhånd hvilke effekter hver eterisk olje vil ha og hvilke aromaer som er best å blande med hverandre.

Ha det gøy å lage det, og vær sunn!

Timian og myrtbalsam eller bare oljen kan brukes til velvære som du ønsker

timian myrtle balsam lag deg timian olje

Hvis du er forkjølet, er timiante med sitron ikke alltid nok

timian myrtle balsam te med sitron drikke

Innånding med timian og myrtbalsam anbefales av oss

innånding gjør timian myrtle balsam

Lavendel gjør det selvfølgelig også

lavendelolje timian myrtle balsam lag kald salve selv

Ikke glem de klassiske immunforsvarets boostere!

honning timian myrtle balsam kald salve oppskrift

honningløk sitron kald salve timian myrtebalsam lag selv

Ginger Lemon Tea Thyme Myrtle Balm

Timian-myrtlebalsam kombinerer styrken til to fantastiske naturgaver og gir deg velvære!

timian myrtle balsam lage kald salve selv

timian myrtle balsam gjør deg selv firscher fargerike urter

timian myrtle balsam lag din egen kalde balsam