Leter du etter et sunt alternativ til kumelk? Er du laktoseintolerant eller er du rett og slett veganer og spiser ikke mat av animalsk opprinnelse? Da er du helt her, for i dag viser vi deg hvordan du enkelt kan lage sunn mandelmelk selv. Alt du trenger for dette er vann og mandler. Det er best å bruke mandler av organisk kvalitet og filtrert bordsvann. Du kan også bruke den enkle oppskriften nedenfor for å lage plantebasert melk fra andre nøtter – valnøtter, cashewnøtter, paranøtter, hasselnøtter eller til og med soyabønner.

Lag sunn, frisk mandelmelk selv

lag mandelmelk selv flaske

Hvorfor er hjemmelaget mandelmelk så sunt?

For det første inneholder hjemmelaget mandelmelk ikke emulgatorer eller andre tilsetningsstoffer, som mange lignende produkter fra supermarkedet. Det er heller ikke sukker i den. I tillegg er en slik DIY vegansk melk mye kremere og mer duftende enn den konvensjonelle. Her er det bare du som bestemmer hvilke ingredienser som skal brukes, og du kan sikre høy organisk kvalitet.

Selvfølgelig spiller mandlenes verdifulle egenskaper også en rolle. Disse nøttene er rike på magnesium, kalsium, kobber og vitamin B og E. De inneholder også mye vegetabilsk protein av høy kvalitet. Mange studier har allerede vist at mandler beskytter mot diabetes og lavere kolesterolnivå og blodtrykk. I tillegg er disse nøttene et fantastisk tillegg til det alkaliske kostholdet og har en sterk prebiotisk effekt fordi de inneholder mye fiber og sørger for tilstrekkelige næringsstoffer for de gode bakteriene i tarmen. Regelmessig inntak av mandler bidrar også til å opprettholde ønsket kroppsvekt og oppnå bærekraftig vekttap.

Mandelmelk smaker deilig selv med kanel

Lag mandelmelk selv med kanel

Lag mandelmelk selv: oppskriften

Den deilige, sunne drikken er enkel å tilberede med lite tid og penger. Sjekk hvordan du gjør dette nedenfor.

Ingrediensene:

  • 1 liter vann (filtrert eller kildevann)
  • 200 g økologiske mandler
  • Klype havsalt
  • 1 ss agavesirup, lønnesirup eller honning (etter ønske)
  • alternativt 4-5 datoer
  • Klype kanel, muskat eller vanilje

Du kan også eksperimentere med andre nøtter og ingredienser

Lag valnøtter mandelmelk selv

Og slik fortsetter det:

Bløtlegg mandlene i en bolle fylt med vann over natten. Neste dag, hell av vannet, vask mandlene kort, skrell dem etter ønske og ha dem i blenderen eller kjøkkenmaskinen. Hell varmt eller varmt vann over og puré i ca. 2-3 minutter til en jevn, hvitaktig væske dannes. Legg deretter ut en kjøkkensikt og dekk til med en osteklut. La mandelmelken renne over i en glassflaske eller annen egnet beholder. Klem deretter av den fulle ostekledden litt til for at mandelmelken skal renne av optimalt. Søt etter ønske og fyll på med krydderne. fullstendig!

Du kan til og med bruke et DM -håndkle som en osteklut

Gjør mandelmelk sunn

Ekstra tips: Hvis du tar dadler eller vanilje fra en vaniljestang, tilsett disse ingrediensene i væsken før du blander slik at alt blir pent og kremaktig.

Bløtlagte mandler er lette å skrelle

Lag dadelmandelmelk selv

Ikke kast bort de verdifulle komponentene i mandlene, og ikke kast kjernene når du lager mandelmelk. Mandelmassen kan lett tørkes i solen eller i ovnen i ca 1 time ved 100 grader. Dette resulterer i et flott mandelmel som du kan fortsette å bruke i vegansk baking.

I tillegg er denne mandelmassen en flott peeling for kropp og ansikt

Lag mandelmel selv

Prøv hvordan du kan lage din egen mandelmelk selv. Det hele er veldig raskt, superenkelt og fremfor alt veldig, veldig sunt. I en glassflaske eller en murkrukke kan vegansk melk oppbevares i kjøleskap i opptil 2-3 dager uten problemer. Mandelmelken egner seg veldig godt til hjemmelaget gullmelk, så vel som til den trendy nattkoppen Blue Moon Milk.

Ha det gøy å forberede og drikke og vær sunn!

Avkjøl med havsalt eller varm med lønnesirup – hjemmelaget mandelmelk smaker alltid godt

Lag oppskrift på mandelmelk selv

Bruk den til å lage en deilig chiapudding!

Lag chiapudding mandelmelk selv

eller en sunn müsli med nøtter og bær …

lag sunn frokost mandelmelk selv

Eksperimenter med farger og smaker

Lag mandelmelk selv jordbær

Eller bare nyt mandelmelken din – ren!

lag sunn mandelmelk selv       Lag mandelmelk selv en sunn drink

Og hva med litt hjemmelaget soyamelk?

Lag soyamandelmelk selv