Det er alltid godt å ha sjokolade i huset! Disse er spesielt populære blant små og store mennesker med en søt tann og er en rask dessert hvis du ikke har tilberedt noe spesielt. En eske med sjokolade er den perfekte gaven når du ikke kan tenke på noe annet å gi bort eller når du ikke kjenner personen godt nok. Og akkurat nå til jul er dette en ypperlig gaveide. Slik at du kan gjøre det hele enda mer personlig og varmhjertet, kan du lage deilige sjokoladepraliner selv og presentere dem pent pakket. I dag har vi to enkle oppskriftsideer for sjokoladepraliner som du alltid kan (eller ikke) tilberede i nødstilfeller.

Lag dine egne sjokoladepraliner med oransje-sjokoladeganache

Lag hjemmelagde praliner sjokoladepraliner selv

Denne oppskriften og sjokolade godteri ideen er lett selv for nybegynnere. Her er også ingrediensene du bør forberede:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 15 g smør
  • 50 ml krem
  • 1 ss sukker
  • 2 ts revet appelsinskall
  • Sjokolade hule kropper som ønsket

Forberedelsen

Smelt sjokoladen i en dobbel kjele. Tilsett de resterende ingrediensene og rør godt. Hell blandingen i de hule kroppene til dine valgte praliner og sett i kjøleskapet. Du er ferdig, og etter 1 til 2 timer kan du pakke inn sjokoladepralinene pent.

Tips: Du kan lage en ganache du liker best.

Lag din egen sjokoladepralinefylloppskrift

Sjokoladekaramellpraliner

Sjokoladepraliner lager hjemmelagde praliner

Disse sjokoladene er ganske enkle å lage også. For dette trenger du terninger av plast eller silikon og følgende ingredienser:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 300 g melkesjokolade
  • 1 Becker karamellpudding
  • Fett for formen

Lag sjokoladepraliner selv, lag praliner

Forberedelsen

Begge sjokoladene smeltes i et vannbad og blandes godt sammen. I mellomtiden smører du terningen lett. Hell litt av den smeltede sjokoladen i formen, rist den kort slik at sjokoladen dekker hele terningformen. Vipp formen over formen for å renne av overflødig sjokolade og la formen sette seg opp ned i 5 minutter.

Ha en klatt karamellpudding i hver form, og la formens øvre kant være fri, dvs. ikke fylle den helt. Hell resten av sjokoladen på toppen og sett i kjøleskapet i ca 10 minutter og deretter i fryseren i 2 timer.

Løsne pralinene fra formen ved å bøye dem litt, snu dem og bank dem godt.

Nå har du to deilige og super enkle oppskriftsideer for å lage sjokoladepraliner selv. Så pakk det godt inn, så kan du ta det med til venner og slektninger.

Ha det gøy med forberedelsen og la den smake for deg også!

Lag praliner Lag dine egne sjokoladepraliner

lag julegave selv lag sjokoladepraliner selv