Hvis du liker å gå i skogen fra slutten av mars til slutten av oktober, må du ha små gule blomster på engene. Åker, ryddinger eller sprekker i vegger. Mange mennesker vet ikke nøyaktig hva det er og går bare forbi. Andre finner også “det irriterende ugresset” i byen, hvor det ikke stopper ved gater og fortau. De fleste skjønner ikke engang at dette er løvetann. Og dette er mye mer enn du tror. Dette er en medisinsk plante som ofte er undervurdert. Den såkalte vanlige løvetannen (Taraxacum offcinale) er en flerårig, urteaktig og godt tilpassbar plante. Det er på ingen måte giftig, tvert imot, det er velsmakende og sunt. Vi er sikker på å ha vakt din interesse: følg med for å finne ut mer om løvetann. Her viser vi også dens helsemessige fordeler og rapporterer hvilke plager og sykdommer ugresset kan hjelpe med.

 Du kan finne løvetannen mens du går i skogen eller på en eng.

Løvetann mens du går i skogen på engen ser gule blomster som et særpreg

 I byene, hvor luften fremdeles ikke er veldig forurenset, vokser den medisinske planten på fortau og veikanter.

Løvetann godt formede solgule kronblad er et særtrekk ved den medisinske planten

  • Hvordan kjenner du igjen den vanlige løvetannen?

Løvetannen kommer opprinnelig fra Vest -Asia og er nå utbredt i Sentral -Europa. Den sunne urten finnes også på andre deler av verden på den nordlige halvkule. Det kalles fortsatt løvetann eller smørblomst. Planten kan også ha andre navn som vanlig kublomst eller ekte eller vanlig løvetann. Uansett hva vi kaller planten og hvor vi finner den, tiltrekker den oppmerksomhet med sine solgule blomster. De lange, hakkede bladene minner om tennene til en løve, det er der planten vanligvis heter. Tungebladene utvikler seg på en bladløs, hul stamme. Hele villplanten kan være omtrent 10-30 cm høy. Den har en tykk og robust rot som kan være en til to meter lang. Interessant nok er alle deler av planten, fra blomsten til stammen til roten, spiselige og sunne. Det spesielle med løvetannen er den hvite melkesaften som finnes i delene.

De solgule kronbladene og de hakkede grønne bladene er de mest typiske egenskapene til den medisinske urten.

Typisk løvetann har gule blomster hakkede grønne blader alle deler av planten spiselig

Vi viser først de ytre egenskapene til løvetannen, slik at du ikke forveksler den med annet ugress.

Løvetann gule blomster stammer grønne blader røtter alle deler av planten spiselig

Ekstra tips: Den typiske hvite melkesaften i stilken på løvetannen kalles feilaktig giftig. Det er ikke sant i det hele tatt, tvert imot, det er veldig sunt for mennesker! Av denne grunn kalles løvetannen også den europeiske ginseng.

Forsiktig, risiko for forvirring! Den vanlige løvetannen kan lett forveksles med giftige ville planter som den relaterte sauer løvetann og vanlig grisgras! Vær advart og tenk på at stilkene til disse to plantene ikke er hule!

 Alle deler av denne medisinske planten er spiselige!

Løvetann blomst stilk grønne blader rot alle deler av planten spiselig

  • Løvetann som en tradisjonell medisinsk plante og hvor den hjelper?

Siden alle deler av løvetannplanten er spiselige og inneholder en enorm mengde nyttige ingredienser, kan mye tilberedes av dem. Fra varm te og grønn smoothie til frisk løvetannsalat og en velsmakende suppe. Men vi vil rapportere om bruken av den velkjente medisinplanten på kjøkkenet i vår neste artikkel. I dag ønsker vi å markere fordelene med løvetann for menneskers helse. Du må først vite at det er mye vitamin C og provitamin A i bladene på løvetannen. Derfor kan du for eksempel styrke immunsystemet og bekjempe vårens tretthet med en løvetannste. I tillegg stimulerer de bitre stoffene i løvetann appetitten og hjelper mye med fordøyelsesproblemer. Du kan også bruke den til å lindre akutte symptomer og gå på en detoxkur. Hvilke andre helsemessige fordeler denne medisinplanten tilbyr oss, oppsummerer vi for deg i følgende oversikt:

Medisinplanten har en allsidig effekt og kan hjelpe mot mange medisinske plager.

Løvetann medisinsk plante allsidig bruk for ulike medisinske plager Kopp løvetann te i gresset gule blomster

  • Vanndrivende og blodrensende middel: Løvetann forsyner kroppen med viktige vitaminer og mineraler og har samtidig en vanndrivende effekt. Den inneholder kalium, slik at kroppen vår aldri kan lide av ernæringsmessige mangler. Som et homøopatisk vanndrivende middel brukes medisinplanten mot urinveisinfeksjoner. Regelmessig inntak av løvetann kan også forhindre dannelse av nyrestein. Den medisinske urten er også mye brukt som et vanndrivende og blodrensende middel, for eksempel i spyleterapi og mot rhema og gikt.

Løvetannste avgifter og vitaliserer kroppen!

Løvetann gule blomster etterlater rot Løvetannste avgifter og revitaliserer kroppen

  • Løvetann hjelper mot diabetes: En kopp løvetannste eller noen dråper av rotekstraktet kan hjelpe mye med diabetes, da det fører til lave blodsukkernivåer og gjenoppretter blodsukkerbalansen.
  • Den medisinske urten styrker galle og lever: Å spise løvetann øker galleproduksjonen og forbedrer fettmetabolismen. Det hjelper å bryte ned fett bedre. Dette fremmer sunt vekttap og får deg til å føle deg vital og livlig. Den medisinske urten brukes fortsatt mot hepatitt, gallestein, skrumplever. Vi anbefaler imidlertid at slik behandling alltid bør utføres under medisinsk tilsyn!

Før du starter terapi med løvetann, må du søke råd fra legen din eller en alternativ lege!

Løvetann gule blomster Påfør løvetann tinktur og søk råd fra lege

  • Løvetann brukes til å helbrede gastrointestinale klager: Den helbredende kraften til løvetann er også bevist for tap av matlyst, gass, oppblåsthet, etc. Metabolismen stimuleres og tarmfloraen beholdes intakt.
  • God mot hudproblemer: En hvit saft presses fra stilkene til den medisinske planten, noe som hjelper mot hudproblemer. For eksempel brukes det på calluses, liktorner og vorter. Det har en antibakteriell effekt og kan også brukes mot eksem.

 

Den beste medisinen kommer fra naturen!

Løvetann gule blomster etterlater kopp liten løvetann te med honning ved siden av

Konklusjon: Oppdag naturens helbredende kraft og få detaljert informasjon om helbredende effekter av løvetann. Det kan se ut som en irriterende ugress, men det inneholder mange stoffer som er bra for helsen vår. Inkluder løvetannen i din daglige meny og dra nytte av dens helbredende talenter. Hold deg frisk og nyt livet!

 Løvetann er en ekte allrounder blant medisinske planter!

Løvetann en multi-talent blant medisinske planter gule blomster takkete etterlater en kopp te