Det er fortsatt god tid til slutten av dette året for deg å revurdere dine spisevaner. Du må gjøre det uansett, for utviklingsforskere har allerede publisert de siste Food Trends 2020. Ifølge studiene deres vil vi alle endre matvanene våre fra neste år. Vi er sikker på å bli fleksible innen ernæring, utvikle en ny bevissthet om naturen rundt oss og er definitivt interessert i sunt kosthold. For eksempel hevder matkultureksperten og trendforskeren Hanni Rützler  fra Zukunftsinstitut at Food Trends 2020 fremfor alt blir bestemt av den såkalte “snack fiction”. Hva betyr det egentlig, vil vi forklare i det følgende. Vi vil også vise deg det som fremdeles vil være dominerende blant mattrendene i 2020. Har du for eksempel hørt om ernæringsmodellen “Flexitarier”? Du vet vel ikke engang hva som ligger bak, gjør du? Hold deg til det for å finne ut mer.

 Fra neste år vil vi spise mer og mer annerledes, ifølge Food Trends 2020!

Mattrender 2020 nye spisevaner grønne pannekaker mye fersk frukt

  • Mattrender 2020: snacks erstatter tradisjonelle måltider

Lang grilling på verandaen eller i hagen er fantastisk! Spiser du fondue med venner? Nei, det eksisterer ikke lenger! Snacking er nå det magiske ordet når vi snakker om de siste mattrendene for 2020. Fra neste år vil det være en ekte “snack fiction”, noe som betyr at snacks er veldig populære, og en snackkult vil til og med utvikle seg.

Snacks skal på ingen måte sidestilles med usunn hurtigmat. Disse har nå en ny mening. Snacking er et koselig måltid med forskjellige småting som dyktig kombineres med hverandre. Vi spiser slik oftere, men i små porsjoner. Fordi snacks er mini-måltider i mellom, og de erstatter den tradisjonelle 3-retters menyen med forrett, hovedrett og dessert.

 En viktig del av “Snackifiction” er sunne “Wraps to go”.

Food Trends 2020 Snackifiction Wraps blir veldig populært

Vår dynamiske hverdag gir oss ikke mye tid til å spise, så vi må være fleksible og tilpasse oss de nye mattrendene 2020. På veien tar vi en matbit fra supermarkedet eller fra butikken / gå -telleren. Søtsaker, chips og smakfulle snacks blir mer og mer tabu. Nå er for eksempel “wraps to go” mer ønskelig enn en duftende, appetittvekkende suppe til lunsj. Den tidligere vanlige maten blir erstattet av snacks, hevder utviklingsforskerne. På kvelden er det mange sunne grønnsaker på bordet.

Ferske grønnsaker spiller hovedrollen i måltidet.

Food Trends 2020 ferske grønnsaker er en viktig del av det nye kostholdet

  • Mattrender 2020: Å spise fersk frukt og grønnsaker – det er sunt!

I prinsippet liker vi å spise mye frisk frukt og grønnsaker, men andelen i hverdagsmenyen vil trolig vokse. Folk er skeptiske til tilsetningsstoffer i mat og er mer interessert i opprinnelse og behandlingsmetode. Den nye trenden kalles urban food, og urban hagearbeid er utvilsomt en viktig del av den. Det vil si at grønnsaksproduksjonen kommer nærmere og nærmere byen, den beveger seg inn i byrommet. Grønnsakene produsert i din egen hage smaker best. Det er også det perfekte alternativet til kjøttrettene som har vært populære til nå. Disse er ikke blant de siste mattrendene i 2020, og kjøtt vil spille en stadig mindre rolle i våre matvaner i fremtiden. De fleste moderne mennesker vil spise et kjøttfritt kosthold. Derfor er vegansk og vegetarisk mat veldig populær.

Vegetarisk og vegansk mat blir stadig mer foretrukket.

Food Trends 2020 vegetarisk og vegansk mat er å foretrekke

  • Food Trends 2020: Plastemballasje er sterkt kritisert

Avhengig av utviklingsforskerne vil vi snart og endelig si farvel til mulig plastemballasje, spesielt i næringsmiddelindustrien. Disse blir tabu og er ikke lenger velkomne. Endelig har vi utviklet en ny bevissthet om miljø- og klimabeskyttelse på planeten vår. Vi må alle være forent og kjempe for å sikre at naturen ikke lenger er forurenset. Det er derfor plastemballasje må fjernes fra det moderne hverdagen. I denne forbindelse leter de etter alternative løsninger og innovative pakningsfrie systemer.

Nøyaktig hvor den sunne maten kommer fra er viktig for forbrukerne.

Food Trends 2020 Matens opprinnelse stilles spørsmålstegn ved viktig for forbrukerne

Dette er de viktigste mattrendene 2020 som kan bli relevante ifølge utviklingsforskerne. På den ene siden er disse forårsaket av vår dynamiske livsstil og globale nettverk. På den annen side er de “et fenomen i det velstående samfunnet”, sier trendforsker Hanni Rützler. Hun forklarer at overflod akselererer forbruket på den ene siden, men også utløser søk. Dette fører igjen til nye trender. Eksperten i matkultur ser for eksempel på “snack fiction” som “et uttrykk for et mer fleksibelt, spontant og individuelt samfunn”. Du har kanskje rett, men det gjenstår å se om mattrendene i 2020 blir en realitet eller ikke!

Å spise rå grønnsaker er også en av mattrendene i 2020. For eksempel smaker tynne staver med gulrøtter og selleri med dips godt.

Food Trends 2020 rå grønnsaker spiser tynne staver gulrøtter og selleri med dips

Nøtter og fersk frukt i kombinasjon gir en fantastisk smak!

Food Trends 2020 nøtter fersk frukt med god yoghurt

 Med økologisk yoghurt kanskje?

Mattrender 2020 nøtter fersk frukt organisk yoghurt

Avokadoskiver på ristet brød med finhakket dill på toppen – dette er ekte snacks!

Mattrender 2020 avokado skiver på ristede brøddill skikkelige snacks

Du kan nyte frokosten hjemme om morgenen.

Mattrender 2020 Nyt en sunn frokost hjemme om morgenen

Mattrender 2020 nybakt brød kokt egg yoghurt med frukt sunn frokost

Flere og flere forbereder snacks til mellom måltidene og tar dem med på jobb.

Mattrender 2020 Forbered snacks mellomtiden og ta dem på jobb

Så spiser de foran datamaskinen i lunsjpausen på kontoret.

Food Trends 2020 Spise snacks mellom på kontoret foran datamaskinen

 Noe sunt å ta med seg?

Food Trends 2020 sunne snacks pakkes inn

 god appetitt!

Food Trends 2020 Wraps med tunfisk og grønnsaker å ta med

Spis mye frisk frukt og grønnsaker og hold deg frisk!

Mattrender 2020 grønne epler med dukkert spise frisk frukt hold deg frisk