Noen ganger vil man bare smake på noe nytt. Kanskje noe varmt, krydret og fargerikt? Ja, hvorfor ikke, det ville i det minste være noe helt annet enn våre tyske retter. Hvis du ikke har oppdaget eksotismen til meksikansk mat nå, kan du prøve noen meksikanske retter på ditt lokale meksikanske spisested eller tilberede dem selv hjemme. I vår artikkel om meksikansk mat har vi allerede rapportert om produktene som vanligvis brukes i meksikansk mat og om hvordan folk i dette sentralamerikanske landet smaker rettene sine. I denne artikkelen tilbyr vi meksikanske oppskrifter som kan kopieres, og som kan gi mye variasjon til din daglige mat. Enten du organiserer et koselig måltid for to hjemme eller vil prøve noe velsmakende i en stor vennegjeng, så er de neste ideene akkurat for deg.

 Enchiladas fylt med kylling og pyntet med bearbeidet ost.

Ostekylling Enchiladas

Det er alltid interessant og nyttig å lære litt mer om meksikansk mat og å bli positivt overrasket over smaken og aromaen. Cocina Mexicana er fargerik, har en krydret smak og god aroma. Det er faktisk en blanding av gamle azteker, mayaer og indiske matlagingstradisjoner.

Det er også påvirkninger fra spansk og fransk mat som foredler rettene i Mexico. Kanskje du allerede kjenner de typiske meksikanske elendige eller enchiladas. Eller se etter enkle meksikanske oppskrifter som er raske å lage hjemme. Ikke noe problem, nå er den tilberedt meksikansk!

 Taco kan fylles med kjøtt eller fisk, med ferske eller braised grønnsaker

Kylling i Chipotle Mojo

  • Deilige meksikanske retter: tortillaer, elendige eller noe?

Jo, hver tysker kan forbli litt forvirret når han leser navnene på forskjellige meksikanske retter som i utgangspunktet er ukjente. Mange kalles tortillaer, elendige eller burritos, enchiladas eller quesadillas. I de fleste tilfeller er dette maispannekaker eller maispannekaker, som er navngitt forskjellig avhengig av region og tilberedningsmetode. Disse rulles og har forskjellige fyllinger, hovedsakelig med kjøttdeig eller svinekjøtt, fisk eller kylling, pyntet med stekte eller stekte grønnsaker og mais. På grunn av dette mangfoldet av forberedelser, er meksikanske retter så mangfoldige og matlagingsalternativene er uendelige. Meksikanerne bruker fantasien og kulinariske ferdighetene til å forberede dem. De neste bildene viser typiske meksikanske retter med deilige maisflatbrød. Etter hvert bilde finner du en lenke som leder deg til den tilsvarende oppskriften du vil kopiere.

 Meksikansk taco fylt med svinekjøtt og pyntet med ost og friske urter

Meksikanske retter Verde Tacos svinekjøttost

For oss betyr meksikansk mat elendige. Svinekjøtt hakkes, stekes og krydres og legges i varme maistortillas. Det er også løk og en brennende saus. Dette er hvor raskt denne delikatessen blir forberedt. Her er oppskrift.

 Slik ser burritos med flankbiff ut

Meksikanske retter flanker biff fajita burritos

 Enchiladas fylles, rulles og bakes med ost

Meksikanske retter Enchiladas fylt rullet med ostegrateng

 Vet hvordan du lager fajitas selv?

Hjemmelagde meksikanske oppskrifter på fajitas

Mais er spesielt populært i Mexico og er mye brukt i meksikansk mat. Den neste videoen viser hvordan du kan lage maispannekaker selv:

Video:

  • Kremet dukkert og andre deilige meksikanske retter

De som liker kremete dips må også bli bedre kjent med særtrekkene ved meksikansk mat. For eksempel, vet du hva en guacamole er? Det er en kremaktig dukkert med avokado som er populær blant tortillaer og steker i Mexico. Den næringsrike avokadoen er ikke bare en viktig ingrediens i guacamole, men også i mange andre retter. I Mexico er det Avokadosuppe, Avokado pålegg og meksikansk bønnesalat med avokado. Apropos bønner – disse er også godt representert i meksikansk mat, hovedsakelig de små svarte. Disse er en viktig ingrediens i salater, supper og tilbehør. Og også i hver gryte. Dette er et særtrekk ved kulinarisk kunst der – mange retter tilberedes som en gryte, med eller uten kjøtt, med fisk eller krabber.

Bla nå gjennom følgende bilder. I galleriet vårt finner du forskjellige meksikanske retter som faktisk kan overgå dine forventninger. Meksikanske retter kan tilberedes hele året. Nå bretter du opp ermene og prøver meksikansk matlaging! Hver enkelt oppskrift er lett å følge.

Vi håper du liker matlaging og buen provecho!

 Den meksikanske mangelsuppe med svarte bønner er en populær delikatesse!

Suppe meksikansk mat

 Populære meksikanske retter: Kylling bakt med tortillas og tomatsaus

Kyllingtortillas med krydret tomatsaus

 Fisk eller kjøtt? Kanskje begge deler!

Meksikanske retter fish nogada saus

Huaraches con Carnitas er en typisk meksikansk rett som gleder ganen og øynene

Meksikanske retter Huaraches con Carnitas en delikatesse fra Mexico

 Tilapia Veracruz – en delikatesse fra Mexico!

Ciklid med grønnsaker

 Hver gryte smaker fantastisk!

Rekefylt luke chili med koriander fløtesaus

 Chicken Sopa seca – Meksikansk gryte med nudler

Kylling Sopa Seca meksikansk

 Biff Jalisco smaker krydret!

 Biff Jalisco deilig krydret smak i meksikanske retter

 Svinekjøttstykker med grønnsaker fra pannen er det perfekte fyllet for tacoene

Meksikanske retter grisebiter grønnsaker pan perfekt fylling av elendige

 Tlayuda con Chorizo- Meksikansk pizza med svinepølse!

Meksikansk chorizopizza

To typer bønner med grønnsaker i gryten

Meksikanske retter to bønner grønnsaksgryte

 Ahi -Mango Ceviche – en meksikansk delikatesse med mango og avokado!

Meksikanske retter Ahi-Mango Ceviche Meksikansk delikatesse Mango Avocado