Været ute blir bedre og bedre, solen skinner sterkere og mange tenker allerede på neste sommerferie. Samtidig spør de fleste som trenger ferie seg om de er bikiniklare. Ofte vil du starte et raskt kosthold som lover gode resultater med en gang, for eksempel et krasjdiett. OMADs ernæringsmetode kan også velte de ekstra kiloene. Eller du kan velge 80/20 -regelen, noe som fører til vekttap uten sult. Uansett ønsker alle å gå ned i vekt på en sunn måte og prøver å endre kostholdet sitt slik at de enkelt kan oppnå dette. En ting er imidlertid sikkert: du må spise nok frisk frukt til å forsyne kroppen din med vitaminer og fiber den trenger hver dag. Det er derfor vitaminbomber som smoothies og fruktsalater er spesielt etterspurt for øyeblikket. Det store spørsmålet gjenstår imidlertid: når er den beste tiden på dagen å spise fersk frukt for å kunne gå ned i vekt på en sunn måte?

Spise frukt: Når er den beste tiden på dagen å spise sunn frukt?

Å spise frukt sunt vekttap fruktsalat appelsiner druer banan kiwi eple blåbær

Når er den beste tiden på dagen å spise frukt??

Vi har undersøkt, og vi kan si at når det gjelder å finne et tilfredsstillende svar på spørsmålet ovenfor, er meninger forskjellige. Helsekosteksperter insisterer på at du trenger fire til fem små snacks i løpet av dagen.

Når du føler deg sulten, kan du spise fersk frukt. En banan eller et eple er definitivt bedre valg enn burgere, godteriser eller chips. Det anbefales også at vi starter dagen med en smoothie om morgenen. Den fruktige drikken får stoffskiftet i gang og hjelper oss å gå ned noen ekstra kilo. I løpet av dagen kan du erstatte et helt måltid med en fruktsalat. Frisk frukt gir kroppen et energispark og gjør oss livlige og arbeidsdyktige. Og noe annet viktig: frukt blir bedre behandlet av kroppen i løpet av dagen, og du føler deg ikke mett. Spesialister fraråder imidlertid å spise frukt om kvelden. Hvorfor? La oss forklare om et øyeblikk!

Jordbær og blåbær, havregryn, chiafrø og mer – slik kan en sunn frokost se ut!

Spis frukt sunt vekttap sunn frokost frukt havregryn chiafrø i glass

En rik fruktsalat kan være på spisebordet til lunsj.

Spis frukt sunt vekttap rik fruktsalat appelsiner kiwi jordbær blåbær skåret i biter i en bolle.

Hvorfor skulle man ikke spise frukt om kvelden??

Om kvelden liker vi å sitte foran TV -en og spise noe. Ja, men det må være sunt! Deretter strekker du deg etter frisk frukt. Dessverre er det usunt å spise frukt om kvelden. De deilige fruktene inneholder en høy andel fruktose. Denne andelen er forskjellig i de forskjellige frukttypene. Etter å ha spist frukt sent, prøver kroppen å behandle fruktosen. Dette frigjør energi som kan forstyrre din sunne nattesøvn. Hvis du spiser sukkerholdige frukter som banan, druer eller mango før du legger deg, blir det enda verre. Kroppen kan ikke lenger behandle den inntatte fruktosen, den lagrer den i fettforekomster. På denne måten avsettes fett. Logisk sett går du ufrivillig opp i vekt, selv om du spiser mye frukt og vil gå ned i vekt på en sunn måte. Selvfølgelig kommer alt ned til riktig tidspunkt for fruktkonsum. Men også på riktig fruktvalg!

 Unngå å nå frukt om kvelden!

Spis frukt sunt gå ned i vekt på kvelden unngå frukt på en tallerken ananas appelsiner banan skiver druer

Fruktosen i frukten stopper suksessen med vekttap.

Å spise frukt sunt slankeskall frisk frukt jordbær blåbær ananas kiwi skåret i biter

Å spise frukt om kvelden kan føre til følgende symptomer

Så å spise frukt sent hjelper deg ikke i det hele tatt. I tillegg kan det å spise frukt om kvelden føre til noen helseproblemer. Vi har listet opp de viktigste for deg:

  • halsbrann

Mange mennesker har sensitiv mage, så de må hele tiden se på hva og når de spiser. For eksempel må sure mennesker som ananas og epler unngås av disse menneskene om kvelden. Fordi sure matvarer, inkludert frukttyper, også fremmer halsbrann. I prosessen kommer magesyre fra magen tilbake til spiserøret og du føler deg ukomfortabel. Hvis du er utsatt for halsbrann, men ikke vil gå uten en god porsjon frisk frukt om kvelden, gir vi deg gjerne gode råd. Ta en tur før du legger deg. Hvis dette ikke er mulig, kan du forvente halsbrann.

 Epler er sunne, men de kan forårsake halsbrann om kveldene.

Å spise frukt sunt vekttap Røde epler kutte sunn smak deilig kan forårsake halsbrann

 2) Spis frukt om kvelden og bli oppblåst

Ja, det skjer også mye. Alle som spiser frukt om kvelden kan utvikle en stygg oppblåst mage. Kroppen behandler fruktosen over natten. Men dette kan føre til å brokke i magen. Når kroppen trenger sin natts søvn, skjer det at frukten ikke lenger blir behandlet skikkelig. Den holder seg i tykktarmen og gjærer der i flere timer. Det er derfor du får en ubehagelig oppblåst mage.

Hvis frukten du spiser (inkludert jordbær) ikke fordøyes ordentlig av kroppen, kan du bli oppblåst over natten.

Å spise frukt sunt vekttap jordbær sunt velsmakende, men forårsaker oppblåsthet

 Sur frukt som appelsiner, mandariner og kiwi belaster fordøyelseskanalen mye.

Spis frukt sunt gå ned i vekt Oransje syrlig frukt inneholder fruktsyre og stresser fordøyelseskanalen

3) søvnløshet

De som ikke vil gå uten frukten sent på kvelden, kan også ha søvnproblemer. Hvis du velger feil frukt, kan du holde deg våken sent på kvelden. For eksempel har sure frukter, appelsiner, kiwi og mandariner en negativ effekt ikke bare på fordøyelseskanalen, men også på søvnen. Disse kan holde deg fra å sovne slik at du ligger lenge i sengen og øynene dine ikke lukker seg. Ernæringseksperter sier at dette skyldes det høye vitamin C -innholdet. Vitaminet er utvilsomt sunt, men hvis det blir overdosert, kan det forårsake mage- og søvnproblemer.

Blåbær inneholder mange vitaminer og vitale stoffer og regnes som en supermat!

Spis frukt sunt gå ned i vekt Blåbær inneholder mange vitaminer og viktige stoffer regnes som supermat

2 ekstra tips: For å unngå magesmerter og søvnproblemer kan du spise frukt som er lett fordøyelig, for eksempel pærer og fersken, om kvelden. De er rike på vann og blir behandlet raskere av kroppen.

Hvis du har problemer med å sove, kan du spise kirsebær om kvelden fordi de hjelper deg med å sovne. De røde fruktene inneholder mye melatonin, søvnhormonet. Dette fremmer definitivt en god natts søvn!

Til tross for fakta presentert ovenfor, ønsker vi å konkludere: Å spise frukt er sunt! Vær imidlertid forsiktig når du spiser favorittfruktene dine og holder deg frisk og frisk!

Det sunne fettet i avokado stopper matbehov!

Spis frukt sunt gå ned i vekt Avokado inneholder sunt fett stopper matbehov

Du bør spise denne fruktskålen i morgen!

Spis frukt sunt gå ned i vekt Bedre å spise fruktskall om morgenen Hakkede epler, blåbær, druer

 “Et eple om dagen holder doktoren borte!”

Spis frukt sunt gå ned i vekt Spis et eple hver dag og vær sunn