Lag kompott og sylt selvLag kompott og sylt selv

DIY -prosjekter er enkle å gjennomføre på kjøkkenet. Alle som har en hage eller samler ville frukter, vil sette pris på muligheten til å lage syltetøy og kompote seg selv. Disse fruktpreparatene er unike, du kan ikke kjøpe dem sånn. Som en gave eller som et forsyning for vinteren, vil de sikkert ha stor suksess.

Lag syltetøy selv enkle oppskrifter

Lag kompott selv

Å lage kompott er barns lek. Kirsebær, plommer, epler, pærer og villbær som vill bringebær eller bjørnebær kokes med vann og sukker og helles straks i rene skruekrukker. Fruktene skal kokes, harde pærer trenger noen minutter å koke mens de myke bringebærene bare får steke en kort stund, slik at de ikke går i oppløsning. Væsken i skruekrukken må dekke frukten, ellers kan overflaten misfarges. De godt skrudd glassene utvikler et vakuum når de avkjøles og lokket sprekker hørbart. Glasset kan deretter lagres i flere måneder, helst på et mørkt og kjølig sted. Epler og fersken, aprikoser og plommer kan også kokes ned som pålegg til en kake. Saften av disse fruktene helles av når du bruker dem på kaker eller paier.

Du finner oppskrifter på kompott her.

Kompott og syltetøy lager enkle oppskrifter selv

En bringebærkompott er spesielt egnet for denne skumle Halloween -kaken, ta en titt her

Lag blåbærsyltetøy selv

Lag syltetøy selv

Den raskeste måten å lage syltetøy og syltetøy er med et konserveringssukker. Du kan sette sammen fantastiske fruktblandinger og deilige krydder. Det er et stort antall oppskrifter på Internett, men ingenting slår ditt eget eksperiment. Jordbær-rabarbra syltetøy er en vanlig pålegg, men få mennesker kjenner varianter som kiwi-eple syltetøy eller hyllebær-pære gelé. Prøv å lage dine egne stammer! I henhold til bruksanvisningen på emballasjen til konserveringssukkeret, tilbered de tilberedte fruktene i omtrent 4 minutter og legg deretter den varme massen i skruekrukker og lukk dem umiddelbart. Siden det er forskjellige konserveringssukker, bør du være oppmerksom på blandingsforholdet. Du kan trylle frem veldig utsøkte geléer på din egen komfyr. De som er kjent med safting kan lage de velsmakende geléene som er høydepunktet på bordet for gourmeter. Ripsgelé, kvedegelé eller hyllebærpæregelé smelter på tungen og utvikler en umiskjennelig aroma. Fylt varmt i skruekrukker, blir de en kjærlig gave eller en aromatisk forsyning til din egen frokost på kule vinterdager.

Du finner oppskrifter på syltetøy her.

lag enkle syltetøysoppskrifter selv

Hvis du vil merke dine verdifulle skatter for lagring, trenger du etiketter. Så du kan ikke forveksle noe, og du har også produksjonsdatoen på glasset. Ta en titt her.

Lag din egen kompott og syltetøy til frokost på sengen