Millioner av mennesker er overvektige og ønsker å gå ned ekstra kilo. Imidlertid gjenstår spørsmålet hvordan du gjør dette raskt, effektivt og uten jojo-effekten. Mange driver med idrett og trener mye i hverdagen. Andre er avhengige av sunt kosthold, mens en tredje gruppe ønsker å gjenvinne drømmekroppen takket være visse dietter. Og dietter er en krone et dusin. Noen entusiaster mislykkes fortsatt i begynnelsen av implementeringen. Vedvarende diettfanatikere blir ofte rost som vellykkede. Felles for alle dietter er imidlertid at de høres lovende ut, men er vanskelige å implementere. Så i dag har vi valgt et lettere kosthold, nemlig risdietten. Dette hjelper deg å miste ekstra kilo på en enkel måte. I tillegg kan denne dietten brukes til å lære å spise sunt på lang sikt. I det følgende vil du finne ut nøyaktig hvordan risdiet fungerer og hvilke fordeler og ulemper det har. Vi rapporterer også hvilke resultater som kan forventes fra dette monodiet.

Vær forberedt på at risdietten krever inntak av en enkelt mat, nemlig ris.

Risdiet en enkelt mat kokt ris i en liten trebolle laget av persilleblader

For å hjelpe deg i en viss forstand å bedre orientere deg i informasjonsflyten om mulige ernæringsmetoder, rapporterer vi i en spesiell artikkelserie om individuelle dietttrender fra de siste årene. Hos oss finner du for eksempel artikler om det trendy OMAD -dietten (One Meal A Day), som er basert på prinsippene for periodisk faste..

Du kan også lese interessante fakta om det populære metabolske dietten og lære hvordan du aktiverer stoffskiftet for å gjøre det lettere å gå ned kilo. Men hva vet du egentlig om risdiet og hvor sunt er det? Du vil lære dette og mye mer i de neste linjene.

 Ris med grønnsaker – det smaker godt og er sunt!

Risdiett Tilberedt ris med grønnsaker i en hvit bolle smaker godt er sunt

Interessante fakta om risdietten

Reisediet er tilordnet monodietter fordi det sørger for inntak av en enkelt mat, nemlig ris. Det er også en av de såkalte lyn- eller knuse-diettene fordi du raskt går ned i kilo med det. Den ble utviklet på 1930-tallet av den tysk-amerikanske legen Dr. Walter Kempner (1903-1997). Han kjente igjen de gunstige effektene av dietten med lavt natriuminnhold og brukte den hos pasienter med høyt blodtrykk. Dette skapte grunnlaget for risdietten som er populær i dag. Selv om vi nå har forskjellige former for dette monodiet, er ris alltid hovedkomponenten i hvert måltid. Kornet er faktisk en kilde til karbohydrater. Ris er imidlertid lav i kalorier og har et minimalt fettinnhold. Det er også det ideelle fyllstoffet og forhindrer matbehov. Den inneholder også viktige mineraler og vitaminer, får stoffskiftet i gang og regulerer blodsukkernivået.

 Ris er et godt fyllstoff og har en appetittdempende effekt.

Risdiett Ris, en god satiator, har en appetittdempende effekt

 

Men hva er hemmeligheten bak et raskt vekttap med denne dietten? Suksessen med risdietten er raskt synlig på skalaene, fordi overflødig vann skylles ut av kroppen. Dette fører til raske resultater som er gode motivatorer for enhver diett til å fortsette. Du kan gå ned til 9 kg i måneden. Du må imidlertid være oppmerksom på at risdiet bare fungerer på kort sikt og ikke er egnet for langsiktig vekttap.

 Risdietten er hovedsakelig basert på vanntap

Risdietris med grønne grønnsaker sunn japansk mat i en bolle

Hvit ris er definitivt den mest populære typen ris, men ikke den sunneste.

Risdiett mange forskjellige typer ris, forskjellige i form og farge

Vet at det er mange forskjellige typer ris? 

Ris diett mange forskjellige typer ris hvit ris den mest populære sorten ikke den sunneste

Hvordan fungerer risdiet?  

Forhåpentligvis vet du nøyaktig hvordan du skal lage ris riktig. Hvis du velger risdiet, må du spise tre porsjoner ris om dagen. Hver porsjon (60 g tørrvekt) kan suppleres med en grønnsaksalat eller litt frukt, for eksempel revet eple. Dette er faktisk den meget strenge formen for risdietten du må følge i en uke. Fra den andre uken kan du spise mer frukt og grønnsaker i tillegg til ris. I den tredje uken blir menyen deretter supplert med fisk og magert kjøtt. Dette er den moderate versjonen av risdietten, som inneholder flere vitaminer og viktige næringsstoffer. Dette kan gjøres lenger og dermed lære å spise sunt på lang sikt. Imidlertid bør salt ikke brukes under hele dietten. All salt mat er også tabu, fordi salt holder vann i kroppen. Sukker og fett er heller ikke tillatt. Du kan drikke usøtet te og vann.

Ris er den ideelle fettforbrenner!

Risdiet kokt hvit ris er det ideelle fyllstoffet

Fra og med den tredje diettuken kan måltider suppleres med magert kjøtt eller fisk.

Risdiet fra den tredje diettuken beriker måltider med magert kjøtt

Fordeler og ulemper med risdietten

Den positive siden av risdiet er utvilsomt det raske vekttapet. Ris har en appetittnedsettende og dehydrerende effekt. De første kiloene synker etter noen dager, og du føler deg oppmuntret til å fortsette. Imidlertid er det ingen måte vi kan skjule ulempene med denne dietten. Hvis du følger dietten med ris feil, kan det føre til vitamin- og næringsmangel. I tillegg kan det lave proteininnholdet påvirke viktige metabolske prosesser i kroppen negativt. Ofte klager man på hodepine og tretthet under riskosten. Derfor er det tilrådelig å ikke gjøre dette på lang sikt, i hvert fall ikke i mer enn en måned. I løpet av denne tiden, hvis du følger risdietten riktig, kan du sikkert oppnå gode resultater.

Hold deg frisk og reduser vekten din klokt!

Med ekte brun Basmatiris og fiskefilet kan du slippe kiloene og kroppsvekten reduseres raskt.

Gå ned i vekt diett ekte brun basmatiris med fiskefilet

Du går raskt ned i vekt på risdietten, for eksempel kan du gå ned 9 kg i måneden.

Risdiet hvit ris mister kilo opptil 9 kg i måneden

 Nyt også å spise japansk  ?

Risdiet Japanere spiser kokt ris i en liten bolle

Du må koke risen ordentlig!

Risdiett Tilbered risen ordentlig, spis og nyt den

Risdiett Tilbered risen ordentlig, spis og nyt ideer