Kjærlighetens festival kommer nærmere og nærmere, og vi ønsker alle å feire den til tross for corona -pandemien. I år imidlertid som et par eller i en veldig nær krets hjemme. Dette bør ikke motvirke deg, for en Valentinsdag -feiring i dine fire egne vegger kan være veldig koselig og forbli i minnet ditt lenge. Som alltid vil vi hjelpe deg med gode ideer og praktiske tips for å uttrykke dype følelser om en bestemt person på en best mulig måte. Selvfølgelig kan du lage et interessant valentinkort selv eller lage en DIY -gave til din kjære. Du kan starte Valentins morgen med en aromatisk kaffe og deilige pannekaker. Men vil du gi din kjære en hyggelig overraskelse på Valentinsdag? Stek deretter en sjokoladekake med peanøttsmørkrem. Denne smaker utmerket og er lett å lage. Vi gir deg den grunnleggende oppskriften på denne fristende delikatessen og litt informasjon om den.

 Spesielt på Valentinsdag kan du ikke klare deg uten en sjokoladekake med peanøttsmørkrem, ikke sant??

Sjokoladekake med peanøttsmør en utmerket dessert på Valentinsdag

Oppskriften på sjokoladekake med peanøttsmør

Å bake en deilig sjokoladekake med peanøttsmør kan virke mer komplisert enn det egentlig er ved første øyekast. Følg alle trinnene beskrevet her, og du kan se frem til en fristende delikatesse 14. februar.

Dette ville absolutt få hjertet til din elskede mann til å slå raskere!

Til sjokoladekaken med peanøttsmør trenger du følgende ingredienser (for 12 stykker):

– 200 g smør

– 300 g sukker

– 200 g mørkt smørsjokolade

– 300 g mel

– 2 ss bakepulver

– 40 g kakao

– 250 g melk

– 3 egg, mellomstore

Til frostingen:

– 100 g hvit sjokolade

– 30 g peanøttsmør

– 100 g fløte

– 100 g mer mørk sjokolade

 Sjokoladekaken med peanøttsmørkrem smaker himmelsk!

Sjokoladekake med peanøttsmør smaker himmelsk perfekt dessert på Valentinsdag

de forberedelse er veldig enkelt:

  • Forvarm ovnen til 160 grader. Smelt smør, smuldret sjokolade og sukker i en bolle i en dobbel kjele.
  • Bland godt mel, bakepulver og kakao, så må du røre inn melk og egg ett etter ett. Tilsett deretter den avkjølte sjokolademassen og rør godt igjen.
  • Nå er det på tide å faktisk bake. Fyll den ferdige deigen i en springform (26 cm i diameter) som du har kledd med bakepapir på forhånd. Sett deretter sjokoladekaken med peanøttsmør i ovnen og stek i ca 50 minutter. Gjør om nødvendig spisepinne -testen.

 Du står fritt til å eksperimentere med kakeformen.

Sjokoladekake med peanøttsmør i rektangulær form et blikkfang ved festbordet

  • La kaken avkjøles og legg den på et rist. Deretter forbereder du frostingen eller glasuren. Smelt hvit sjokolade, peanøttsmør og 50 g fløte i en bolle i varmtvannsbad. Smelt den mørke sjokoladen og resten av fløten i en annen bolle.
  • Fordel deretter begge sjokoladene på kaken med en spiseskje og dekorer den etter din egen stil og smak.

Hvordan du styler peanøttsmør -frostingen er helt opp til deg.

Sjokoladekake med peanøttsmør frosting kunstnerisk designet for å se uimotståelig ut

Er sjokoladekaken med peanøttsmør en sunn dessert?

Hånd på hjertet! De fleste synes en sjokoladekake med peanøttsmør ser fantastisk ut og smaker godt! Ja, men er det en sunn dessert eller er det mer en kaloribombe? Du kan like godt ha denne tvilen, fordi peanøttsmør lenge har vært kontroversielt som sunt. I det siste har det også vært veldig populært blant oss i Tyskland og er mer en treningsforsterker. Den er imidlertid perfekt til pålegg og er også populær i kjeks og sjokoladebarer. Du kan finne ut mer om det og en god idé om hvordan du kan tilberede peanøttsmør selv her. Peanøttsmøret er også et velprøvd middel for matbehov. Faktisk, hvis det konsumeres i moderate mengder, er det sunt. Her er de positive egenskapene til peanøttsmør på et øyeblikk:

Fit for Fun – Du kan også bake en glutenfri sjokoladekake med peanøttsmør.

Sjokoladekake med peanøttsmør, glutenfri variant

  • Peanøttsmøret er lite karbohydrater, men det er rikt på proteiner. Disse bidrar til å bygge muskler, fordi smøret fremmer produksjonen av testosteron og dermed støtter omdannelsen av fett til muskelmasse.
  • Peanøttsmør inneholder også umettede fettsyrer. Disse er gode for det kardiovaskulære systemet. I tillegg er dette smøret rikt på vitamin E og magnesium.

Til tross for disse gode og sunne egenskapene til peanøttsmør, kan vi ikke nekte for at det faktisk med rette anses som en kaloribombe. Fordi 100 gram inneholder omtrent 54 gram fett. Dette er for mye! Derfor anbefaler vi deg å nyte dem med måte. Dette gjelder også inntak av sjokoladekake med peanøttsmør. Hvis du spiser lite av det, kan det til og med gå ned noen kilo. Den 14. februar skulle man imidlertid ikke tenke direkte på figuren, men på gleden av å feire kjærlighetsfestivalen for to! Vi ønsker deg mye moro og en virkelig flott glede med en hjemmelaget sjokoladekake med peanøttsmørkrem!

Du teller ikke kaloriene på Valentinsdag!

Nyt sjokoladekake med peanøttsmør som ikke teller kalorier på Valentinsdag

Sjokoladekake med peanøttsmør deilig dessert på Valentinsdag

Dessertidé til Valentinsdag

Tilbring en uforglemmelig feiring av kjærlighet!

Sjokoladekake med peanøttsmør nyter kjærlighetsfestivalen til det fulle

 … og nyt det fullt ut!

Sjokoladekake med peanøttsmør nyte kjærlighetsfestivalen til fulle ideer

… med en uimotståelig sjokoladekake med peanøttsmørkrem!

Sjokoladekake med peanøttsmør kjærlighetsfestivalen

Sjokoladekake med peanøttsmør i et glass himmelsk smak nyte den beste desserten på Valentinsdag til det fulle