Pixars datamaskinanimasjonsfilm 2007 Ratatouille er et ekte kinematisk mesterverk. Det blir ofte omtalt som det beste verket av det amerikanske animasjonsstudioet av filmkritikere. 14 år senere er Ratatouille fremdeles en populær klassiker for unge og voksne seere. Nylig ble det til og med en Fordel musikalsk filmet av Broadway om det, som ble finansiert utelukkende av fans fra hele verden. Som de fleste Pixar -verk, beveger denne oss til tårer igjen. Sammen med filmen ble den franske retten ratatouille også populær. Og dette selv om mange profesjonelle kokker påpeker at retten som vises i den animerte klassikeren ikke er en ratatouille, men en tiansk provençalsk eller confit byaldi. Tittelen er faktisk et ordspill. Tross alt begynner Ratatouille med “Rat”, rotten Rémy, hovedpersonen i historien. I dagens artikkel viser vi deg en fargerik, sommerlig og sunn ratatouilleoppskrift som fra filmen.

Ratatouille kan både være en deilig forrett og en mettende hovedrett

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen deilig grønnsaksspiral

Se filmen Ratatouille igjen med en porsjon hjemmelaget ratatouille

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar film gryteretten nydelige grønnsaker

Ratatouille -oppskriften er full av sunne, sommerlige grønnsaker

En ferdiglaget ratatouille-oppskrift er et ekte kunstverk. Rader eller spiraler av grønnsaksskiver i alle regnbuens farger ligner nesten et stilleben. Til tross for sitt komplekse og nesten skremmende utseende, er ratatouille ganske enkelt å lage hjemme, selv om du er en helt nybegynner. Faktisk viser filmen den nøyaktige oppskriftsmetoden. Som alltid følger du Chef Gusteaus berømte motto – Hvem som helst kan lage mat!

Ratatouille -oppskriften inneholder bare sesongens grønnsaker og urter som du enkelt kan kjøpe på det lokale bondens marked eller til og med dyrke i din egen hage. Eksotiske ingredienser brukes ikke her. Ratatouille er en sunn og deilig aromatisk vegansk rett som hele familien kan nyte hver uke.

En sommerrett full av vitaminer

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar -filmen deilige grønnsaksretter

Forresten, ved å bruke den samme oppskriftsmetoden, kan du tilberede en rekke andre retter, inkludert desserter som eplestrudel. Bruk forskjellige typer epler – rød, gul og grønn – til denne klassiske østerrikske desserten. Bare bruk fersk kremfløte eller hjemmelaget karamell til sausen. Hvis du ikke liker rent veganske retter, kan du også kutte pølser i skiver og legge dem mellom grønnsakene.

Tilbered eplestrudel annerledes

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen apple spiral cake strudel

Egentlig ser den virkelige ratatouille omtrent slik ut og er faktisk en lapskaus

Sommer ratatouille oppskrift som originale ratatouille grønnsaker fra Pixar filmen

For denne ratatouille -oppskriften trenger du følgende ingredienser:

 • 7 tomater
 • 2 grønne courgetter
 • 2 gule courgetter
 • 1-2 eggplanter
 • 1 løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 2 røde eller gule paprikaer
 • fersk eller tørr basilikum, rosmarin, timian, laurbærblad
 • salt og pepper
 • oliven olje
 • Valgfri vinaigrette: 1 ss balsamico, 1 fedd hvitløk (finhakket), 1 ts honning eller farinsukker, 3 ss olivenolje, salt og pepper

Bruk bare sesongens grønnsaker fra regionen eller din egen hage

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen regnbue spiral grønnsaker

Oppskriftsinstruksjoner:

Start med å blanchere og skrelle tomatene. For å gjøre dette, kok opp en gryte med vann. Skjær et lite X på begge sider av tomatene. Dypp forsiktig i kokende vann, blancher deretter i ca 45 sekunder. Skyll raskt i en bolle fylt med isvann for å avbryte tilberedningsprosessen. Etter avkjøling, skrell av belgene. Skjær 4 av tomatene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg de resterende 3 til side. Skjær courgette og auberginer i skiver ca 2-3 mm tykke med en skarp grønnsaksskiver. Sorter forskjellige typer grønnsaker i separate boller.

Alle grønnsakskivene dine skal ha omtrent samme størrelse

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen grønnsak mandolin courgette

Til sausen hakker du løk, paprika, hvitløk og 3 av de blancherte og skrellede tomatene grovt. Smak til med salt og pepper, litt basilikum, timian, rosmarin og et laurbærblad. Stek i en gryte over middels varme, rør av og til, til den er gjennomstekt. Fjern laurbærbladet og puré til det er glatt. Hvis sausen er for konsentrert, tilsett litt vann eller grønnsaksbuljong. Prøv og smak til med salt og pepper.

Fordel litt saus på bunnen av en smurt eller klebrig bakeform. Lag flere rader med litt overlappende skiver av forskjellige grønnsaker i hånden. Først en skive tomat, deretter grønn courgette, gul courgette, aubergine – rød, grønn, gul, hvit osv. Lag en spiral i bakefatet utenfra og inn.

Tryll frem en regnbuespiral

Sommer -ratatouille -oppskrift som remy tilberedt fra Pixar -filmretten i filmen

Ha alle ingrediensene til vinaigrette i et glass og rist kraftig for å kombinere dem, og hell deretter over grønnsakene. La det ligge litt til plating. Skjær en sirkel med bakepapir på størrelse med bakeformen, og legg den på toppen. Stekes i en forvarmet ovn til 175 grader i ca 40 minutter. Fjern bakepapir og stek i ytterligere 20 minutter.

Som i filmen, tallerken med en rund cookie cutter for å danne et lite grønnsakstårn. Løft formen forsiktig. Hell vinaigretten rundt kanten på tallerkenen, pynt med en kvist gressløk og server mens du fortsatt damper. Nyt måltidet og nyt det!

Plater rettene som ekte profesjonelle

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar film scene remy parabolen

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar film remy film parabolen fin plating

Ratatouille -oppskriften er en tradisjonell, deilig, sunn og aromatisk rett fra Sør -Frankrike. Fra første bitt forstår du umiddelbart hvorfor restaurantkritikeren Anton Ego hadde en så entusiastisk reaksjon i filmen.

Denne ratatouille -oppskriften gleder alle sanser

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar film remy scene

Vinaigrette sørger for at grønnsakene dine blir godt gratinert

Sommerratatouilleoppskrift, som fra Pixar -filmen, er grønnsaker deilig karamellisert

Vegansk pizza full av vitaminer

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen vegetabilsk pizza vegansk

Med denne ratatouille -oppskriften kan du raskt oppnå strandfiguren din

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar -filmen grønnsaksspiralsaus

Dyrk og høst dine egne friske urter hjemme

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar -filmen sunne sommerretter

Du kan også legge til skiver rødløk og paprika

Sommerlig ratatouilleoppskrift som fra Pixar -filmradene med fargerike grønnsaker

Server en sommer -ratatouille -oppskrift som fra Pixar -filmen

Grovhakkede valnøtter legger til litt sprøhet

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen sommerens grønnsaks spiral

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmen spiral grønnsaker vakker

Sommer ratatouille oppskrift som fra Pixar filmpanne spiralgrønnsaker