Vi har rapportert i mange av våre artikler om fordelene med å spise utendørs. Du kan grille eller piknik i parken, i hagen eller til og med på en passende takterrasse. Den friske luften og det naturlige lydbildet fortryller deg, men det er ikke den eneste grunnen som vil drive deg utenfor. Vakker natur og godt selskap har en positiv effekt på appetitten og fordøyelsen. Gleden og moroa ved å være sammen appellerer til alle, for det er nettopp disse som gjør triviell mat til en fantastisk feiring som vil bli husket lenge.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt baba ganosh

Sommer, sol, grilltid og grillsesongen er offisielt åpnet!

For eksempel, hvis du møter venner for å grille, er måten du tilbereder måltidet på en helt annen måte enn om du lagde mat til deg selv. Du legger mye mer vekt på smaken til vennene dine og forbereder kjærlig ukjente retter eller tilbehør.

I dagens artikkel vil vi se på sauser og dips for grilling som er raske og enkle å tilberede. Vi vil gjerne ta hensyn til helseaspektet og, sist, men ikke minst, vegetarianernes preferanser.

De kulinariske gledeideene vi har valgt, vil gjøre grillfesten din til en spesiell smakopplevelse. Derfor er det verdt å notere dem og prøve dem.

dips for grilling av bouritos

Sommeroppskrifter og piknikideer for kjennere

Nedenfor finner du 7 deilige oppskriftsforslag som tilfredsstiller enhver kjent smak. Vet du hva vennene dine liker? Da kan ingenting gå galt med forberedelsen.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt rå grønnsaker

1) Dips for grønnsaker

De som liker å gi avkall på kjøtt trenger fremdeles næringsrik og appetittvekkende mat på en grillfest. Følgende oppskrift er veldig enkel og blir din favorittdipp.

dips for grilling av brokkolipoteter dypp kremost

Brokkoli dip oppskrift

ingredienser: 100 g brokkoli, 300 g voksaktige poteter, 100 g rå cashewnøtter, 1 1/2 ss sesamtahini, sitronsaft, kokosnøttolje, 1 ts middels varm sennep, salt, pepper, persille

Forberedelse:  Puree den ferdigkokte brokkolien og potetene, bland med de resterende ingrediensene, smak til og la det trekke 1 time før konsum. Nyt fersk med grønnsakspinner og smak til.

dips for grilling av brokkoli poteter rød dip for grillet kjøtt ild rød

dips for grilling av bouritos rømme

2) Dips til brød

Alle brøddips passer like godt til pasta eller stekekjøtt

Aubergine Dip Oppskrift

ingredienser: 1x stor og moden aubergine, 1x hvitløksfedd, sesampuré, saften av 2 lime, olivenolje, salt, pepper, 1x haug persille (finhakket), 150 g svarte oliven (pitted og skåret i små biter) og 1-2 friske tomater (terninger)

Forberedelse: Forvarm ovnen og la auberginen steke på 180 °. Når aubergineskallet er sprø, skal fruktkjøttet være klart til å bli behandlet. Fjern forsiktig den varme auberginen og skrell av skallet.

Puree presset hvitløksfedd, sammen med fruktkjøttet av auberginen og tilsett de resterende ingrediensene. Smak på resultatet og smak til. Spis med ferskt brød og grønnsaker i henhold til sesongen.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt maxican

3) Dips med kremost

Alle dips tilberedt med kremost er deilig og kremaktig.

Dip av spinat og kremost

ingredienser: 500 g fersk spinat, 1 fedd hvitløk (valgfritt), 1 pakke Philadelphia, 1 klype muskat (revet), salt, pepper, friske mynteblader

Forberedelse: Vask spinaten med kaldt vann og sorter den. La det småkoke med hvitløk under lokk på svak varme. Tilsett muskatnøtt, rør og la avkjøle. Bland den grønne massen med osten, smak til og pynt med myntebladene.

I stedet for spinat kan du bruke avokado eller grillet paprika og bruke samme prinsipp for å tilberede deilige puréer.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøttost

dips for grilling av brokkoli poteter rød dip for grillet kjøtt guakamole

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt deilig

4) Dips til grillfest

Oppskrift på vill hvitløk pesto

Du kan trylle frem fantastiske kreasjoner fra vill hvitløk, som ikke bare er deilige og sunne, men også kommer helt fra din region.

ingredienser: 200 g fersk vill hvitløk, 25 g pinjekjerner (stekt), 25 g parmesan (fersk skiver eller revet), 1 ts salt, 150-200 ml olivenolje

Forberedelse: Vask den ville hvitløken og tørk for hånd. Skjær først bladene i fine strimler. Knus pinjekjernene i en morter og tilsett langsomt blandingen av vill hvitløk under stadig omrøring. Pestoen kan bli litt kornet, men hvis du liker den bedre, kan du bruke stavmikser til å behandle alle ingrediensene. Forsiktighet! Pinjekjernene inneholder mye fett, så du bør helle i olivenoljen veldig forsiktig!

Resultatet er en “fest for luktesansen”!

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøttostdipp

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt sparchips

dips for grilling av brokkoli potetdipp

5) Dips med rømme

Jo lavere kalorier en oppskrift er, desto bedre kan den håndtere tilsetning av fete frø eller til og med rømme. Følgende oppskrift er perfekt for grønnsakspatt eller grillede grønnsaker:

Rømme -dip -oppskrift på grillede grønnsaker

ingredienser: 1 kopp rømme, 1 x liten agurk (revet), litt sitronsaft, pepper, salt, litt olivenolje eller ristede valnøtter

Forberedelse: Bland alle ingrediensene, smak til og server ferske med rå grønnsaker!

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøttselleri

6) Dips for frukt

Deilige sommer desserter var en av må-haves på en grillfest. Ferske jordbær eller bringebær dyppet i kremet yoghurt er den perfekte avslutningen på grillarrangementet.

Kremet yoghurt med honning oppskrift

ingredienser: 500g naturlig yoghurt, 2-3 ss økologisk honning eller sukkerroesirup, sesongens frukt, mynte

Forberedelse: Rør yoghurten kraftig med honningen, avkjøl og nyt med frisk frukt etter sesongen.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøttkrem

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøttfrukt

7) Eksotiske fall

Asiatiske dips passer godt til kyllingspyd eller tofu.

Thai satay oppskrift

ingredienser: 4 ts malt peanøtter (rå), 1 ts tamarindpasta, 3 ts brunt sukker, 2 ts karrypasta, 1 ts fiskesaus, 1 kopp ekstrahert kokosmelk, 2-3 tynne skiver chili

Forberedelse: La kokosmelken småkoke og tilsett de resterende ingrediensene. Fortsett å røre sausen til den tykner. Refiner med friske korianderblader.

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt thai chili dip

Hjemmelagde drinker legger den siste prikken til din kulinariske ambisjon. Vi har enda flere ideer i bagasjen, for eksempel hvordan du kan lage limonade selv eller hvordan du kjøler drinkene på en spesielt kreativ måte.

Med dette i bakhodet, ønsker vi deg en inspirerende sommertid med mange vakre og deilige opplevelser!

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtthummus som en dukkert

dips for grilling av brokkolipoteter rød dip for grillet kjøtt